<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 04, 2013 22:56 Re: <2> Moje .. Łapka-zabieg 8.04, potrzebna pomoc finansowa

ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt kwi 05, 2013 0:00 Re: <2> Moje .. Łapka-zabieg 8.04, potrzebna pomoc finansowa

Zaczyna wszystko topnieć, snieg przestał padać, chyba pierwsza cieplejsza noc, bez mroźnej wilgoci w powietrzu. Do blokowych miałam pójśc rano, wtedy są bardziej głodne, ale wybiegły gdy mnie usłyszały 9a nie wołałamich jakoś specjalnie) - zameldowała się Oczusia i Faguś, Oczusia była jakaś radosna, biegała z ogonem w górze, pcoerała się o murek :wink: wspolnie pogardzili pasztetem, Oczusia pewnie dlatego, ze to nie gourmet gold. Do rana zjedzą, nie ma mrozu więc nie zamarźnie.
Diabłki w dobrej formie, biegły do mnie ile sił w łapkach i spałaszowały kolację. Nie ma dnia, abym nie wychwalała obecności karmika (czy karmnika :?: :oops: :oops: :oops: ), ktory chroni suchą karmę przed deszczem i zmarnowaniem.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt kwi 05, 2013 7:47 Re: <2> Moje .. Łapka-zabieg 8.04, potrzebna pomoc finansowa

Normalnie to 'karmnika', ale 'karmik' też ładnie. W sumie czemu by nie...? :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon kwi 08, 2013 22:44 Re: <2> Moje .. Łapka-zabieg 8.04, potrzebna pomoc finansowa

I już po zabiegu. W pyszczku okazał się być dramat - bardzo silna paradontoza, masywny kamięn nazębny, nadżerki ontoklastyczne. Tak było źle, że Łapka ma założone w pyszczku 3 szwy. Po zabiegu została w lecznicy kilka godzin, aby ją dobrze przepłukać itp. W trakcie kroplówki zwiała i narobiła rabanu, trzeba ją było łapać 8O W drodze powrotnej było okropnie - szamotała się okropnie, probowała wywazyć drzwiczki od transporterka uderzając łebkiem , drapiąc łapkami.
W domu - idealby spokój, właśnie mi zniknęła z oczu, moze poszła gdzieś spać...
Koszt zabiegu - 301zł :strach: :roll:

Marzenia11

Post » Pon kwi 08, 2013 22:52 Re: <2> Moje .. Łapka po zabiegu, dług w lecznicy 200zł...

wróciła na swoje i odzyskala pewność siebie. Straszna kasa :cry: ale nade wszystko trzeba było to zrobić.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Wto kwi 09, 2013 0:27 Re: <2> Moje .. Łapka po zabiegu, dług w lecznicy 200zł...

asia2 pisze:wróciła na swoje i odzyskala pewność siebie. Straszna kasa :cry: ale nade wszystko trzeba było to zrobić.

tak, trzeba. Jutro jeszcze kontrolna wizyta, juz mam serię antybiotyków do zrobienia w domu 8O

Właśn ie mi się przypomniało, ze tuż po zabiegu wetka mi powiedziała, ze Łapka będzie miała zostawiony do jutra wenflon a ... nie ma go w łapie.... :roll: jutro poszukam w kocyku w transporterku.

Bardzo dziękuję marKOTna za wsparcie finansowe dla Łapki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Wto kwi 09, 2013 0:37 Re: <2> Moje .. Łapka po zabiegu, dług w lecznicy 200zł...

tak mówiła, slyszałam. Myslę, że może podczas łapanki sobie cos uszkodziła i jej zdjęli albo wyjęli zwyczajnie , zapomnieli co planowali. Nie sądzę by go zgubiła w transpotrerze. Ale to szylkreta więc...

asia2

Post » Wto kwi 09, 2013 0:41 Re: <2> Moje .. Łapka po zabiegu, dług w lecznicy 200zł...

asia2 pisze:tak mówiła, slyszałam. Myslę, że może podczas łapanki sobie cos uszkodziła i jej zdjęli albo wyjęli zwyczajnie , zapomnieli co planowali. Nie sądzę by go zgubiła w transpotrerze. Ale to szylkreta więc...

zgubiła? Nie, nie - co najwyżej zdjęła :mrgreen:

Marzenia11

Post » Wto kwi 09, 2013 0:50 Re: <2> Moje .. Łapka po zabiegu, dług w lecznicy 200zł...

no wlasnie! :D zdjęła. Inne rozwiązanie nie przystoi Szylkreci :ok:

asia2

Post » Śro kwi 10, 2013 8:34 Re: <2> Moje .. Łapka po zabiegu, dług w lecznicy 200zł...

Nie , Łapka nie miała założonego wenflonu, gdyż akurat zostało zrobione i podane wszystko co było w planach.
Wczoraj Łapka mnie unikała jak ognia - jak tylko wstałam od razu ewakuowała się do pudła , a potem przeniosła do budki. Siedziała w niej cały dzień, ale popołudniu, gdy wróciłam, leżała na wersalce i jak zobaczyła zamykanie drzwi itp to tak jakby nie miała wyjścia: położyła lepek na łapkach, rozpłaszczyła się biedna, oczy szerokie ze strachu... Tak ją zabrałam do wetki na kontrolę.
W pysiu ładnie się goi, wszystko jest suche, jedynie dziąsełka z tyłu ją trochę bolały. Z niedobrych informacji - przed zabiegiem została pobrana klrew do badania i mimo płukania podskórnego kreatynina poszła w górę i mocznik też :roll: Jakoś to tak wszystko nielogicznie wygląda - kot bez kroplówek-krea spada, z kroplówkami-rośnie. Natomiast badanie moczu jest bardzo dobre i stosunek kreatyniny do białka (lub na odwrót) też bardzo dobry. Trzeba to będzie kontrolować.
Wieczorem Łapka w końcu zjadła i to jadła sporo, tzn chodziła od miseczki do miseczki z chrupkami. Uff. No i bawiła się jak dawniej. Dzisiaj znowu łypie na mnie spode łba, ale już się nie schowała tylko leży w swoim ukochanym pudełku. Zaraz jedziemy znów na wizytę kontrolną.

Wczoraj też został ustalony plan działania weterynaryjnego z Oczusią - dzień zero to 22.kwietnia. Została zapisana zarówno na wizytę internistyczną jak i chirurgiczną i zależnie od tego co będzie się działo z okiem , jeśli będzie potrzebne np. usunięcie oka to zostanie to zrobione. Poza tym kot zostanie obejrzany dokłądnie celem ustalenia płci i fakty kastracji i jeśli będzie potrzeba zabieg też zostanie przeprowadzony. Muszę pożyczyć klatkę wystawową dla niej.

I wieści z dsu: Oluś trochę chory - leci z chorego oka ropa, jest osowiały, trze pysio. Mam nadzieję, ze to tylko uaktywnienie herpesa. Dzisiaj ma wizytę u okulistki, prawdopodobnie sie z nim zobaczę w lecznicy.

:ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Śro kwi 10, 2013 9:58 Re: <2> Moje .. Łapka po zabiegu, dług w lecznicy 200zł...

Bardzo dziękuuję tomek_k za wpłatę na leczenie Rudej Łapki! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Śro kwi 10, 2013 17:54 Re: <2> Moje .. Łapka po zabiegu, dług w lecznicy 100zł...

Dzisiaj wzięłam Łakę po prostu za kark i niosąc po raz pierwszy przytuliłam i ucałowałam nakrapianą łepetynkę :D W lecznicy spotkałam się z panią Grazynką i Olusiem i Oluś miał okazję na spotkanie z mamusią. Łapa była przerażona faktem bycia znow w lecznicy i nie reagowała na nic, Oluś zainteresowany obwąchiwał transporterek, ale po otworzeniu drzwiczek obsyczał mamę równo :mrgreen:
Pyszczek goi się bardzo dobrze, plan działania: jeszcze dwie kroplówki teraz, potem przez dwa tygodnie dwa razy w tygodniu i po dwóch tygodniach kontrola kre i mocznik. Generalnie dajemy kocie spokój.

U Olusia wieści mniej fajne - za 15 dni bedzie miał usuwane oczko :roll:

Marzenia11

Post » Śro kwi 10, 2013 18:38 Re: <2> Moje .. Łapka po zabiegu, dług w lecznicy 100zł...

Oluś zagląda do transporterka z Rudą Łapą :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

A tak na mnie od poniedziałkowego zabiegu łypie ze swego ukochanego pudła Ruda Łapa...

Obrazek

Marzenia11

Post » Śro kwi 10, 2013 21:40 Re: <2> Moje .. Łapka po zabiegu, dług w lecznicy 100zł...

ale On długi chłopak i jaki ładny rudas :1luvu:

Ruda Łapa wcale nie ma nienawiści w oczach :D . Ja tam co najwyżej widzę prośbę o pozostawieniu w pudełku :D

asia2

Post » Śro kwi 10, 2013 22:22 Re: <2> Moje .. Łapka po zabiegu, dług w lecznicy 100zł...

asia2 pisze:
Ruda Łapa wcale nie ma nienawiści w oczach :D . Ja tam co najwyżej widzę prośbę o pozostawieniu w pudełku :D

nie nienawiść, ona jest mega przerazona i czujnie patrzy na moje zamiary. I tak zanim wzięłam telefon żeby zrobić fotę to się już bardziej wynurzyła z pudła - najczęściej wystają uszy i górne części oczu. :mrgreen:

Marzenia11

[poprzednia][następna]