Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 09, 2013 10:21 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Kotkins – rzeczywiście nasze Panienki podobne ;) Dobra nazwa „stan wkurzenia” :lol:

Oj ale WY wariatki jesteście :mrgreen: – dajcie nam się przyzwyczaić do nowego członka rodziny. Przecież wzięłam sobie w pracy urlop „macierzyński” , bo bym nie wytrzymała żeby pierwsze dni była sama. Nie wyobrażam sobie siebie gdybym miała w domu dwie takie mordeczki – przecież to ja musiałabym brać jakieś leki na „nie myślenie” :!: :!:

Zdajemy sobie sprawię, że Księżniczka może tęsknić za kocim towarzystwem. Ale na pewno chce zwrócić na siebie uwagę. Dzisiejsza noc była dużo lepsza. Obudziła mnie żebym jej posprzątała w kuwecie. A potem dopiero nad ranem bo zgłodniała. Nawet spała ze mną trochę w łóżku, na poduszce obok głowy i cały czas mruczała :ryk: Zauważyłam, że chętniej wskakuje i przebywa na łóżku jak nie ma w nim mojego Małża 8O

Sorki za te eroty – musiałam to zrobić zupełnie przypadkiem – kolejna fota będzie już ok!

Neigh – ona jeszcze nie była sama w domu ani razu – staram się zapewniać jej atrakcje, ale przecież jak chce spać w ciągu dnia to nie będę jej na siłę budzić. Jak by nie patrzeć kot woli harcować w nocy, a my niestety spać.

p.s. Wczoraj nawet wykazała zainteresowanie laserkiem :ok:

szzepty

Od: Sob mar 23, 2013 11:27

Post » Wto kwi 09, 2013 14:55 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

szzepty pisze:Kotkins – rzeczywiście nasze Panienki podobne ;) Dobra nazwa „stan wkurzenia” :lol:

Oj ale WY wariatki jesteście :mrgreen: – dajcie nam się przyzwyczaić do nowego członka rodziny. Przecież wzięłam sobie w pracy urlop „macierzyński” , bo bym nie wytrzymała żeby pierwsze dni była sama. Nie wyobrażam sobie siebie gdybym miała w domu dwie takie mordeczki – przecież to ja musiałabym brać jakieś leki na „nie myślenie” :!: :!:
(...)

Eeech taaam :mrgreen:
Neigh i Kotkins zadziałały jak rasowi dealerzy narkotykowi .
Dały wam "działkę" i spokojnie zaczekają, aż
będziecie na głodzie :ryk:
Sytuacja na teraz wygląda tak :
Jesteście już zarażeni persjozą i macie w domu piękną nosicielkę tego wirusa.
Marne szanse macie i opór "ni ma synsu" - zobaczycie,
że sami się będziecie prosić o jeszcze :twisted:

A już poważnie- ja z mojego doświadczenia widzę , że niepotrzebnie długo czekałam - mam teraz dwa
koty ( matka ma persicę - ale bywam u niej rzadko i biorę antidotum na persjozę :wink: )-no więc mam teraz
dwa koty i widzę same plusy tej sytuacji.
Bawią się , szaleją razem, a rezydent stał się spokojniejszy i odważniejszy przy towarzyszce.
No to się obnażyłam przed wami ...
Obrazek
:mrgreen: :ok:

PS - ale jeden kot też fajny jest - nie można powiedzieć, że nie.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto kwi 09, 2013 15:19 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Monika_Krk pisze: jeden kot też fajny jest - nie można powiedzieć, że nie.

Ale najfajniejsze są trzy.
Ja bym do Lukrecji dorzuciła Michaśkę i Leośkę.
Ale byłaby rewia piękności...

Nikt nic nie słyszał o chętnych na perski dwupak?
Michaśka wczoraj została zaszczepiona po raz drugi, więc można śmiało powiedzieć, że stała się w pełni profesjonalnym kotem.
Obie mają się świetnie, jak na te dolegliwości co miały - to teraz jest po prostu idealnie - zero jakichkolwiek dolegliwości.
Michaśka ma nawet uszy wyleczone - napatrzec się nie mogę, jakie teraz ma czyste i piękne...
Zero strupów, wydrapów...
Leośka tylko chrapie głośno, ale trudno, tak już będzie miała.
Komu? Komu?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto kwi 09, 2013 16:07 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Magaaa skoro gotowe do wymarszu, to po prostu ogłaszamy dwupak. Jedno jest pewne zgłosza się
a. "nasi"
b. pozostałe stado myślacych inaczej.

Z przewagą tych drugich, chociaż ich dwupaki odstraszają.
Muszę się dowiedzieć co tam u Balbiny....ona tez powolusiu może się zbierać.

Monika - strzał w dziesiątkę - "persjoza" jest nieuleczalna......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto kwi 09, 2013 16:34 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Neigh - a to specjalnie dla Ciebie znalazłam :

Obrazek

Bo Ty świnksy też hołubisz - udało mi się przeczytać :mrgreen:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Wto kwi 09, 2013 16:44 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Nieee noo etipoczycy to się nadają do
a. natychmiastowego leczenia........w końcu kto to widział, zeby kot był lysy
b. wsparcia behawioralnego - mają ADHD
c. odżywienia

Przecież to wygląda jak po cięzkiej chemioterapii.

A BLEEEEEEEEEEEEEEEEEE

a to obok to takie Teosiowate:-) urocze

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto kwi 09, 2013 17:02 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

"Szczęśliwi łysi - nic im nie stoi, nic im nie wisi" - :ryk:
Miałam kiedyś okazję zatrzymać się przy klatce wystawowej z takim przystojniaczkiem.
Jak on paczaaaał - no mówię Ci rasowy podrywacz .
Brakowało tylko żeby odezwał się
głębokim barytonem :
" Heej maleńka, widzę , że jesteś w szoku, ale wisz ja zajęty raczej jestem, sorry mała "Obrazek
No w każdym razie, pamiętam tego łysola fajnego do dziś.
Miał to coś, nie powiem.
I taki był pewny tego, że jest najfajniejszy na świecie . :mrgreen:
I o to chodzi, o to chodzi, o to chodzi... Obrazek

Monika_Krk

Post » Wto kwi 09, 2013 18:55 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Sorry mnie nie krecą:-)

Za to spojrzenie miałkuna potrafi mnie przyprawić o regularne dreszcze.......

Obrazek

Neigh

Post » Wto kwi 09, 2013 18:58 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Monika_Krk pisze:Neigh - a to specjalnie dla Ciebie znalazłam :

Obrazek

Bo Ty świnksy też hołubisz - udało mi się przeczytać :mrgreen:

Jaki śliczny kotek!!!
A to obok to co?
To łyse?
Co oni zrobili temu kotku?? 8O

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto kwi 09, 2013 19:14 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Co do łysych - to ja miałam małą chwilę konsternacji na ostatniej wystawie z Warszawie. Może nawet ktoś opisze na wątku żartów z oglądających.
Otóż prezentowali do oceny kociaka-korniszona, takie toto małe, łyse - za to z wielkimi jajami (ale jak, jak na takiego małego kota). No i swoją uwagę do TŻ ("Ty, patrz, jakie ma jaja") powiedziałam zbyt głośno, no i właściciele usłyszeli... :wink:
Za to w kwestiii zasadniczej - taiego to trzeba wykastrować już choćby z samych powodów estetycznych.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto kwi 09, 2013 19:18 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

A on był taki dumny ze swoich jajec... :mrgreen:

kotkins

Post » Wto kwi 09, 2013 20:25 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Ale jak temu kotku trzeba krew pobrać to z marszu można, bez żadnej golarki:))
Ja wiem, ze wszystkie koty sa piękne, ale świnksy to tę urodę taka nienachalną mają:))
I zaraz mam ochotę zaśpiewać "a uszy miał ogromne, muskularne, uszami mógłby gdyby chciał:)

edit: jak zwykle literówki:)
Ostatnio edytowano Wto kwi 09, 2013 21:36 przez Lidka, łącznie edytowano 1 raz

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto kwi 09, 2013 21:01 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Nie nachalną?
No- rzeczywiście ...

Ja wolę taką nachalniejszą.
A właściciele śfinksów to nie mają kłaków w nowo otwartym kremie pod oczy, ani w maśle, ani w włosach, ani w oczach (pod powieką np.), ani na Małżu...ONI W OGÓLE NIGDZIE NIE MAJĄ KŁAKÓW...
Ich życie musi być smutne... :mrgreen:

kotkins

Post » Wto kwi 09, 2013 21:09 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Tak życie bez kłaków nie ma praktycznie sensu.....

A tak to sobie człowiek idzie do pracy w nowych czarnych spodniach uroczo porośniety futerkiem......i od razu wie, ze żyje.

Kotkins - odpisałaś tej Pani, że Ty pójdziesz górą........a ja dooooooooooliną:-) Ty zakwietniesz różą Ty zakwitniesz różą......a ja KAAAAAAAAALINĄ :piwa:

Obrazek

Neigh

Post » Wto kwi 09, 2013 21:19 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Pewnie odpisałam, tylko nie wiem której pani.

I -hot news - gadałam z Kaśką.
Na temat.
Załatwione...

nikt nie pisze o Angelinę.... :(

kotkins

[poprzednia][następna]