ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!SZUKA DS

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt kwi 05, 2013 21:47 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

Trzeba się ciągle uczyć, bo choćby był najlepszy wet, to wszystkiego nie zauważy w ciągu krótkiej wizyty, a decydują często szczegóły :-| poza tym lepiej się z wetem gada jak się rozumie, co mówi, a ta od Magnolii jest taka, że mi wszystko tłumaczy ze szczegółami.

To nie do końca tak, że wiedza nic Ci nie da - to, co przy kocie FeLV/FIV negatywnym można zignorować, u kota białaczkowego już jest sygnałem alarmowym, bo on nawet od drobnych rzeczy ma problem się wybronić i trzeba reagować dużo szybciej. Niemniej jednak testy nie do końca są miarodajne, a czasami koty potrafią same zwalczyć FeLV po czasie (czytałam o tym trochę literatury anglojęzycznej w sieci), więc z testami też chyba nie do końca należy świrować (tym bardziej, że zagrożeń jest ogrom). Szacuje się, że kilkanaście do kilkudziesięciu procent kotów biegających po ulicach jest FeLV pozytywnych - czyli całkiem spore szanse są, że wiele kotów póki co bezobjawowych jest FeLV+ i biega szczęśliwych po ulicach. A co do tego umierania w bólu - to zależy od tego, jak się objawi FeLV (białaczka, chłoniak) i w którym miejscu; ale jest wiele chorób z bolesną śmiercią - nie tylko białaczka :-( niestety.
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Pt kwi 05, 2013 22:34 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

nie do końca taką wiedzę miałam na myśli :oops: w tym wypadku chodziło mi o to, że nie wiem czy mam zdrowe koty choć zakładam, że tak :ok: i tego się trzymam
jeśli chodzi o reagowanie na objawy choroby u kota to wolę się publicznie nie ośmieszać z czym już biegusiem leciałam do wetki
nie wyobrażam sobie aby mój kot gdy np nie je wieczorem...następnego dnia nie był u weta
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pt kwi 05, 2013 22:36 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

czasami mozna tylko jedno - kochać
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt kwi 05, 2013 22:36 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

u mnie też testowany tylko Karmel....
jo.anna

Post » Sob kwi 06, 2013 16:23 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

zapraszam na bazarek na jedzonko dla Zary i Lary

viewtopic.php?f=20&t=152158
agula76

Post » Nie kwi 07, 2013 20:53 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

Zarunia jest niesamowitą przylepką, szalonym kociakiem, przemiłą przytulanką, rozmruczana do granic możliwości :1luvu:
Nawet kiedy śpi, a ja dochodzę do niej, już zaczyna mruczeć i jest gotowa do pieszczot :D Bardzo miła i wdzięczna kotka, mogłaby dać wiele szczęścia komuś, kto by ja przygarnął.

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Nie kwi 07, 2013 20:55 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

za domek dla Zaruni :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
jo.anna

Post » Nie kwi 07, 2013 20:58 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

iwoo1 pisze:Zarunia jest niesamowitą przylepką, szalonym kociakiem, przemiłą przytulanką, rozmruczana do granic możliwości :1luvu:
Nawet kiedy śpi, a ja dochodzę do niej, już zaczyna mruczeć i jest gotowa do pieszczot :D Bardzo miła i wdzięczna kotka, mogłaby dać wiele szczęścia komuś, kto by ja przygarnął.

a taka dziczka była ...kochana :1luvu:
agula76

Post » Pon kwi 08, 2013 22:34 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

Eeeeh, biedne dziewczyny :(

Jakby coś można było pomóc choćby z ogłoszeniami, bannerkami czy czymkolwiek to dajcie znać, jak tylko będę w stanie to zrobię.
Na przygarnięcie nie ma szans- Rysia nowa i jeszcze nieoswojona, w dodatku pochorował się pies...

Swoją drogą ciekawe czy Pan Inżynier to czasem nie pracownik UŚ... W tamtym rejonie jest hotel asystencki i ogółem sporo UŚ-owców tam mieszka, także z mojego wydziału... Ale takich ludzi trzeba bojkotować i nie popuszczać, czasem jeden oszołom zaraża oszołomstwem innych...

Poniekąd widzę że tutaj chyba jest też ekipa działaczek z UŚ-ia ? :)
Czy tak mi się tylko wydaje....?
Sadysta Zabrza cd http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=160149
Tona karmy dla schroniska !! http://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU
Obrazek Julian [*] (13.02.14) i Rysia Obrazek Sara [*] 17.09.2013

Ventrue1

Od: Pon mar 04, 2013 20:41

Post » Wto kwi 09, 2013 9:27 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

Ventrue1 pisze:Eeeeh, biedne dziewczyny :(

Jakby coś można było pomóc choćby z ogłoszeniami, bannerkami czy czymkolwiek to dajcie znać, jak tylko będę w stanie to zrobię.
Na przygarnięcie nie ma szans- Rysia nowa i jeszcze nieoswojona, w dodatku pochorował się pies...

Swoją drogą ciekawe czy Pan Inżynier to czasem nie pracownik UŚ... W tamtym rejonie jest hotel asystencki i ogółem sporo UŚ-owców tam mieszka, także z mojego wydziału... Ale takich ludzi trzeba bojkotować i nie popuszczać, czasem jeden oszołom zaraża oszołomstwem innych...

Poniekąd widzę że tutaj chyba jest też ekipa działaczek z UŚ-ia ? :)
Czy tak mi się tylko wydaje....?

dzieki :1luvu:

na temat mieszkajacych tam ludzi juz nie bede sie wypowiadac...inteligencja szpagatowa...a przed oknami nie przeszkadza im prze 3 miesiace lezacy rozkladajacy sie kot/....jak twierdza na ich podwórku

ekipy niestety nie ma...sama wyłapuje bialaczkowe...i użeram sie z inteligencją:(...została tylko jeszcze matka..i temat zakańczam na tych działkach
agula76

Post » Wto kwi 09, 2013 10:10 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

Wprawdzie ostatniego kota w piwnicy złapałam jak miałam chyba 6 czy 7 lat więc pewnie teraz prędzej złapię katar, ale gdybyś chciała kiedyś pomocy (dumnie powiedziane-bardziej moralnego wsparcia bo w grupie bezpieczniej) to możemy się umówić na któryś weekend i podjadę do Sosnowca po prostu i zapolujemy razem :)
Zawsze to raźniej niż samemu.

W tygodniu byłoby dużo trudniej ze względu na to że pracuje w Chorzowie i do domu mam kawałek, ale jakby co to pisz, pomyśli się.

Pozdrawiam !
Sadysta Zabrza cd http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=160149
Tona karmy dla schroniska !! http://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU
Obrazek Julian [*] (13.02.14) i Rysia Obrazek Sara [*] 17.09.2013

Ventrue1

Od: Pon mar 04, 2013 20:41

Post » Wto kwi 09, 2013 15:49 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

za daleko jestem aby pomóc w łapance :(
przykro mi czytać, że jestes z tym sama.....
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt kwi 12, 2013 8:47 Re: ZARA W DT..KOLEJNA BIAŁACZKA ZŁAPANA !!BLAGAM O DT DLA N

Problem chyba nie tyle polegana łapance, a na tym by znaleźć domy dla tych białaczkowych kotów. Trzeba im zrobić porządne zdjęcia, chwytający za serce opis, ogłoszenia, wydarzenia na fb - a także trzeba mejlowo porozsyłać info o nich.... ale to i tak niczego nie gwarantuje :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]