S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 08, 2013 17:55 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tezeusz pokasłuje i zwiewa swojej Pani na razie w popłochu
Ale dorwany i przytargany do łóżka mruczy jak głupi
Upodobał sobie kaloryfer w łazience-to jego ulubione miejsce
je i kuwetkuje
tyle doniesień

W schronisku nowa kotka, najprawdopodobniej cięzarna
no i trzech chłopaków dzis straciło jajka

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon kwi 08, 2013 21:09 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

TanundA pisze:Obrazek
naburmuszony Regal. Rudziaszek, który dawno by miał domek gdyby nie jego nieufność w stosunku do człowieka..

(*)

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pon kwi 08, 2013 21:16 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

żegnaj niezależny rudzielcu :(
[']
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon kwi 08, 2013 22:52 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Żegnaj rudziku [*]
Potrzebuję pilnie wykonać sterylkę ciężarnej kotki . Kotka mieszka w Będzinie , zawoziłam tam mojego tymczasa do adopcji . Tuła się tam po klatce , przez jednych przepędzana , przez innych dokarmiana . Jest bardzo ufna . Jest cała czarna .Mogę ją z tamtąd zabrać tylko , że u nas nie ma bezpłatnych sterylek . Może któraś coś doradzi .
Obrazek Obrazek

http://www.youtube.com/watch?v=WHbr2lA7HlQ Iris i Tila :1luvu:
Tuljanek 11.03.2013 r. [*]
Keyla [Tymczasik] 06.08.13 r. [*]

Tulinki

Od: Pon maja 14, 2012 15:39

Post » Pon kwi 08, 2013 23:30 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -470385045 515970753

zagineła młoda suczka mastafka mieszana.biała w duże brązowe łaty i z jedną czarno0brązową łatką na oku.zadbana.miąła kaganiec i kolczatkę.pilnie poszukiwana bo sama nie da sobie rady w taką pogodę i z kagańcem.zagineła 30.03.2013 roku na osiedlu tysiąclecia 86 w katowicach Na osobę która ją znalazła czeka nagroda pieniężna!!!!!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto kwi 09, 2013 14:02 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Widziałam dziś znowu bawiącego sie Filonka bez ogonka. Bawił się z piwnicznym czarnym malcem. To nie był Filemonek, bo był mniejszy. ALe... i to najważniejsze, sroka poderwała sie do lotu i Filonek zwiał. Pędził do piwnicy:))))
Mysle, że one tam sa tylko póki co kryją sie przede mną. Ale trzeba czasu. Może za rok już będzie ok:)
Rok to wcale nie tak dużo, jednemu z dzikusow dwa lata zajęła konstatacja, że ludzka ręka czasem bywa fajna:))
Ważne, że wiedzą gdzie zjeść i gdzie w cieple i spokoju sie wyspać:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto kwi 09, 2013 15:05 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Za wszystkie nasze małe sukcesiki :piwa:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto kwi 09, 2013 18:38 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tulinki- zrób ta sterylke na fundacyjną fakturę- zapłacimy
tylko plis, zeby cena była znośna, pertraktuj z wetami

Lidka- mam nadzieje ,ze są :wink: , głupki strachliwe

do schroniska dzis znów trafił kocurek z mega katarem
chudy, niejedzący, ale silnie sie drący
dostał conwa-ładnie łykał

to on
kocur- 105/13
od 8 04 w schr
niekastrowany, bardzo miły zezol
fotka brzydka-trzeba zrobic lepsza, bo upaprany z conwa jest
Obrazek

a to kicia o której pisałam wczoraj
kotka- 104/13
od 6 04 w schr
bardzo miła, przestraszona, chyba w ciąży
Obrazek

a teraz cos ekstra :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

schronisko dostało dzis dary od Fundacji Kocie Życie
jakis czas temu zbierali na to fundusze
mamy pełno super posłanek, róznosci karmowe i zwirkowe
a przede wszystkim trzy nowe pięęęękne klatki-łapki
:dance: :dance2: :dance:
bardzo sie cieszę, bo ciagle ktos dzwoni, chce pożyczać, a klatek nie ma

bardzo, bardzo dziękujemy
:1luvu:

Obrazek

Mała1

Post » Wto kwi 09, 2013 18:47 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Super!!!!!!!!! :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Wto kwi 09, 2013 19:02 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ale fajne prezenty:))
Fajnie, że więcej osób pamięta o biedakach.
A klatki są tylko na zapadki czy na pilota?
Super na pilota są te na forum.
viewtopic.php?f=27&t=151850&view=unread#unread

Filemonka trochę później też widziałam, turlał kamien chyba i napadał na niego z drzewa.
Tak, ze obydwa sie dziś ujawniły. Najważniejsze, że w okolicy wejścia do piwnicy:)
Myślę, ze już mozna trochę sie przestać o nie martwić.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto kwi 09, 2013 20:35 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ja ze swojej strony donoszę, że Edi i Mufi mają się dobrze. Nie kichaja już, ładnie jedzą, korzystają z kuwety. Dostały fajny, duży drapak z którego chętnie korzystają. I nadal irytują mamę Rafała włócząc się za nią po mieszkaniu. :D
ObrazekObrazek Obrazek

froggy

Od: Pt sie 01, 2008 14:17

Post » Wto kwi 09, 2013 21:07 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Regal.......[i]
to dlatego dawałeś się głaskać i brać na ręce ostatnio.....
szukałeś spokoju, miejsca sobie nie umiałeś znaleźć, zamiast agresji wiedza, że czas się pożegnać z nami..
:(
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Wto kwi 09, 2013 21:25 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

my Figlowi chyba znowu musimy zamowić krople Bacha bo ostatnio znowu wariuje i to 24 h na dobe,dziś pogryzł Oziego do krwi rano.drapie wszystko,kanapy,drzwi....ręce czasem mi opadają :roll:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Wto kwi 09, 2013 21:28 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

kocur- 105/13
od 8 04 w schr
niekastrowany, bardzo miły zezol
fotka brzydka-trzeba zrobic lepsza, bo upaprany z conwa jest
Obrazek

ANTONIUSZ

a to kicia o której pisałam wczoraj
kotka- 104/13
od 6 04 w schr
bardzo miła, przestraszona, chyba w ciąży
Obrazek

SEWERA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro kwi 10, 2013 13:44 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Madleine :( , normalnie nie wiem jak pomóc
moze faktycznie znów krople

froggy-ciesze sie , pozdrów ich

dom wczoraj znalazł Bunny
a Sparta i Tatoni dzis najprawdopodobniej tez opuszcza schronisko

I ważne
słuchajcie, na reszcie rozmowy w sprawie naszej akcji adopcyjnej w I. nabierają rumieńców :ok:
Niestety, jak wiecie, ja i Marta przez szkołę mamy mega problemy z weekendami, a nie bardzo mogę ustalac terminy pod siebie, muszę przede wszystkim dostosowac sie do terminów pracownika który się bedzie nami tam opiekował
Najprawdopodobniej będzie to weekend 11-12 maja, oba dni, oni tak chcą ,żeby były oba
musimy wypaść max dobrze, żeby akcja była cykliczna. Ma byc ze zwierzakami do adopcji.
Liczę na Was, będzie potrzebny ktoś z autem i ktosie umiejące gadac z ludxmi i wogóle musi byc ekstra. Robię wszystko ,zeby miec 11ty wolny, ale 12ego wiem już ze mam egzaminy dwa, za nic nie mogę olać :( . Blokujcie sobie terminy

drugi termin jak im coś w ten podany wypadnie jest tydzien póżniej, ale wtedy tez mam szkołę, buuuuuuuu
ale mi sie zachciało na starość :roll:

Mała1

[poprzednia][następna]