Czarnuszek,kotek białaczkowy,uratowany przez marta20.Wzrok uratowany,zniekształcone oczko prawe,ur ok.09.2011r.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
OlaLola pisze:Z Bubusiem musimy pojechać do okulisty, jutro się tym zajmę, zadzwonię zaklepie termin, będziemy Bubusia najprawdopodobniej operować. Stan oczka pogarsza się
Klub Ślepaczkowy pisze:ewexoxo pisze:jerzykowka pisze:Kochane, pełna mobilizacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kubuś po Świętach nie będzie miał gdzie się podziaćBłagamy o kącik dla niego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie zapomnimy o nim, będziemy zbierać fundusze, szukać kolejnych wirtualnych opiekunów chociaż na drobne kwoty. W tej chwili Kubuś ma zagwarantowane 40zł co miesiąc. Wierzę, że ten "fundusz gwarantowany" wzrośnie![]()
Kubuś został objęty honorowym patronatem Klubu Ślepaczków i zrobimy wszystko by wspomagać jego leczenie, utrzymanie.
Błagamy o pomocKubuś błaga o pomoc
Sytuacja Kubusia nie jest pewna, jestem w stałym kontakcie z Gosią. Jeżeli podejmie decyzję o wzięciu Kubusia na DT proponuję:
- założenie oddzielnego wątku dla Kubusia
- zamieszczenie informacji na FB z prośbą o wsparcie (czekamy na info odnośnie mozliwości oddzielnej zbiórki dla Kubusia np. podając w tytule przelewu dopisek "dla Kubusia")
- ustalenie kwoty comiesięcznego wsparcia z funduszu ślepaczkowego na zakup leków lub karmy z możliwością wykorzystania np. na 3-4 miesiące naprzód (przykładowo ustalając 20zł/miesiąc - możliwość zakupu leków za 60-80zł)
Odnośnie ostatniego - to moja propozycja ze względu na wyjątkową sytuację. Myslę, że takie wsparcie odniosło by większy skutek. Proszę jednak o wypowiedzenie się inne osoby.
prosze o głosy drodzy składkowicze- ja osobiście jestem za przyznaniem Kubusiowi stałego wsparcia z funduszu awaryjnego i oprócz tego , jesli będzie możliwośc oczywiście z wpłata imienną poprzez ślepaczki -wówczas uzyskalibyśmy z pewnością więcej , jesli będą wpłaty poprzez fb
alessandra
p.s. przypominam,że takie wpłaty na fundację możemy odliczyc sobie w pit-0 w zeznaniu rocznym na str. 1 w rubryce "darowizna", podstawą jest posiadanie dowodu przelewu oraz zawarte słowo w tytule wpłaty "darowizna" a potem co kto chce![]()
Na drugiej stronie pit-0 wpisujemy dane Fundacji Agapeanimali i kwotę wpłat uiszczonych w roku podatkowym np. 2013.
ewexoxo pisze:no własnie - czy jest jakaś lista na kwiecień?
Klub Ślepaczkowy pisze:Klub Ślepaczkowy pisze:prosze o głosy drodzy składkowicze- ja osobiście jestem za przyznaniem Kubusiowi stałego wsparcia z funduszu awaryjnego i oprócz tego , jesli będzie możliwośc oczywiście z wpłata imienną poprzez ślepaczki -wówczas uzyskalibyśmy z pewnością więcej , jesli będą wpłaty poprzez fb
alessandra
p.s. przypominam,że takie wpłaty na fundację możemy odliczyc sobie w pit-0 w zeznaniu rocznym na str. 1 w rubryce "darowizna", podstawą jest posiadanie dowodu przelewu oraz zawarte słowo w tytule wpłaty "darowizna" a potem co kto chce![]()
Na drugiej stronie pit-0 wpisujemy dane Fundacji Agapeanimali i kwotę wpłat uiszczonych w roku podatkowym np. 2013.
kochani, przy okazji prosze o wypowiedzi w kwestii Kubusia
Klub Ślepaczkowy pisze:ewexoxo pisze:no własnie - czy jest jakaś lista na kwiecień?
nikt sie nie zgłosił jeszcze
1. Kubuś ..?
są jakieś nowe wieści o nim?
martka pisze:Kto z Was miał koty, którym trzeba było usuwać oczy? mam niewidomego Lucusia, i zdecydowałam się na operację, i nie wiem czy nie żałować;-( Kocurek źle się czuje, gorączkuje, nie ma apetytu. Jak było to u Was? jakie leki stosowaliście?
jerzykowka pisze:martka pisze:Kto z Was miał koty, którym trzeba było usuwać oczy? mam niewidomego Lucusia, i zdecydowałam się na operację, i nie wiem czy nie żałować;-( Kocurek źle się czuje, gorączkuje, nie ma apetytu. Jak było to u Was? jakie leki stosowaliście?
Ile czasu minęło od operacji?
Czy operował okulista?
Kot bezpośrednio po operacji ma prawo się źle czuć, ale nie powinien gorączkować!
Musi brać antybiotyk i przez kilka dni lek przeciwbólowy.
Stan Twojego kotka wskazuje, że dzieje się coś niedobrego! Koniecznie musisz pokazać go weterynarzowi.
Być może wdał się stan zapalny.
martka pisze:jerzykowka pisze:martka pisze:Kto z Was miał koty, którym trzeba było usuwać oczy? mam niewidomego Lucusia, i zdecydowałam się na operację, i nie wiem czy nie żałować;-( Kocurek źle się czuje, gorączkuje, nie ma apetytu. Jak było to u Was? jakie leki stosowaliście?
Ile czasu minęło od operacji?
Czy operował okulista?
Kot bezpośrednio po operacji ma prawo się źle czuć, ale nie powinien gorączkować!
Musi brać antybiotyk i przez kilka dni lek przeciwbólowy.
Stan Twojego kotka wskazuje, że dzieje się coś niedobrego! Koniecznie musisz pokazać go weterynarzowi.
Być może wdał się stan zapalny.
Lucuś operowany był w zeszły wtorek. Operował chir. specj., ale nie okulista![]()
Na pięc dni dostaliśmy antyb. i lek p/gorączkowy. W sobotę kotek nie chodził po chalup[ie, a on bardzo lubi sobie chodzić, zmierzyłam temp. a tam...........40,8 stopni. W sobotę poleciałam na konsultację do mojej lecznicy, zalecono od niedzili Unidox, dwa razy po pół tabletki przez dwa dni, a potem raz dziennie pół tabletki. W poniedziałek pojechałam z Lucusiem do lekarza, który go operował. W lekkim głupim jasiu, i znieczuleniu miejscowym przepłukał oczodół, ale tam nic niepokjącego nie było, ani ropy, ani żadnej brzydkiej wydzieliny. Kazał odstawić Unidox, i dał antyb. Enrobioflox, i Tolfinę na kolejne 5 dni, gdyby coś się działo mam przyjść.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Silverblue i 76 gości