PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 06, 2013 17:08 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

zoyabea pisze:Sla MisJoas - oficjalnie melduję, że żaen z kotów w adopcyjnym nie jest dziki - i czarny i białoczarny aka "koty z rury" dają się głaskać - tylko potrzeba cierpliwości ;)

Miło to słyszeć, podejdę jutro do nich w takim razie z lepszym nastawieniem i mniejszą obawą. Może i oni to wyczują i będą łaskawsi dla mnie ;)
czy ta bura kotka, ktora dziś poszła, to ta mała co tak długo była w szpitalu?
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Sob kwi 06, 2013 18:01 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

MissJoas pisze:
zoyabea pisze:Sla MisJoas - oficjalnie melduję, że żaen z kotów w adopcyjnym nie jest dziki - i czarny i białoczarny aka "koty z rury" dają się głaskać - tylko potrzeba cierpliwości ;)

Miło to słyszeć, podejdę jutro do nich w takim razie z lepszym nastawieniem i mniejszą obawą. Może i oni to wyczują i będą łaskawsi dla mnie ;)
czy ta bura kotka, ktora dziś poszła, to ta mała co tak długo była w szpitalu?

Nie - ta bura jeszcze jest.
Poszła mała buro biała z popsutym oczkiem.
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Sob kwi 06, 2013 18:21 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

zoyabea pisze:Dziś były pustki w schronie, ale poszła do domu jedna burasia i bury strachulec z pok adopcyjnego w dwupaku z małą kociczką z popsutym oczkiem ze szpitala. Obydwa zresztą katarowe. Dziękuję Kindze za wypromowanie burego ;)
Sla MisJoas - oficjalnie melduję, że żaen z kotów w adopcyjnym nie jest dziki - i czarny i białoczarny aka "koty z rury" dają się głaskać - tylko potrzeba cierpliwości ;)

Jak ja się ogromnie cieszę, że bury poszedł do domu :D
A propos dzikich kotów z rury: byłam nieźle zszokowana, że czarno-biały był uważany za dzikiego. Przecież to taki miły kot :wink: Porządnie go wygłaskałam i dzielnie to znosił.
Czarnego jakoś nie miałam odwagi męczyć więc głaskałam go tylko jak jadł, a apetyt to on ma niezły. I zobaczcie, jak tylko chce to potrafi zaprezentować swoje wdzięki (szkoda tylko, ze mój telefon tak byle jak to pokazuje):
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie kwi 07, 2013 18:26 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Revontulet pisze:A propos dzikich kotów z rury: byłam nieźle zszokowana, że czarno-biały był uważany za dzikiego. Przecież to taki miły kot :wink: Porządnie go wygłaskałam i dzielnie to znosił.
Czarnego jakoś nie miałam odwagi męczyć więc głaskałam go tylko jak jadł, a apetyt to on ma niezły.
Obrazek

Czarny owszem się trochę odkorkował i dziś dostąpiłam też tego zaszczytu, że dał się pogłaskać, a nawet otarł się o moje nogi, ale za chwilę jakby o tym zapomniał i znów syczał i później tak samo raz głaszczemy raz syczymy, ale ewidentnie jest progres. Natomiast co do czarno-białego, to nie wiem czy mówimy o tym samym, bo teraz są 2 takie kocurki: 1 faktycznie piękny i w miarę przytulasty, ale drugi siedzi ciągle w transporterze przy drzwiach i jak go dziś próbowałam pogłaskać, to chwilę to wytrzymał, cały przerażony oczywiście, no i potem na mnie nasyczał w końcu, więc się już mu nie naprzykrzałam.

W schronie nic się dziś nie działo pod kątem adopcyjnym tzn. nikt nic nie wziął za to przybyło nam kotów do adopcji - jest ich w sumie 7 teraz. Dziś doszły 2 dziewczyny po strylkach: tri z przewagą białego (dla człowieka ok z kotami nie za bardzo jej po drodze) i whiskaska z białym - miła ale troszkę zdenerwowana była i siedziała w budce oraz jajeczny kocurek whiskas miły ale przestraszony. W związku z za dużą ilością kotów na 1 pokój, spanielka z pokoju po lewej musiała się przeprowadzić pod prysznic i koty odzyskały 1 pokoj. Umieściłam w nim nowe nabytki.
Obrazek

MissJoas

Post » Nie kwi 07, 2013 18:28 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

MissJoas pisze:
Revontulet pisze:A propos dzikich kotów z rury: byłam nieźle zszokowana, że czarno-biały był uważany za dzikiego. Przecież to taki miły kot :wink: Porządnie go wygłaskałam i dzielnie to znosił.
Czarnego jakoś nie miałam odwagi męczyć więc głaskałam go tylko jak jadł, a apetyt to on ma niezły.
Obrazek

Czarny owszem się trochę odkorkował i dziś dostąpiłam też tego zaszczytu, że dał się pogłaskać, a nawet otarł się o moje nogi, ale za chwilę jakby o tym zapomniał i znów syczał i później tak samo raz głaszczemy raz syczymy, ale ewidentnie jest progres. Natomiast co do czarno-białego, to nie wiem czy mówimy o tym samym, bo teraz są 2 takie kocurki: 1 faktycznie piękny i w miarę przytulasty, ale drugi siedzi ciągle w transporterze przy drzwiach i jak go dziś próbowałam pogłaskać, to chwilę to wytrzymał, cały przerażony oczywiście, no i potem na mnie nasyczał w końcu, więc się już mu nie naprzykrzałam.

W schronie nic się dziś nie działo pod kątem adopcyjnym tzn. nikt nic nie wziął za to przybyło nam kotów do adopcji - jest ich w sumie 7 teraz. Dziś doszły 2 dziewczyny po strylkach: tri z przewagą białego (dla człowieka ok z kotami nie za bardzo jej po drodze) i whiskaska z białym - miła ale troszkę zdenerwowana była i siedziała w budce oraz jajeczny kocurek whiskas miły ale przestraszony. W związku z za dużą ilością kotów na 1 pokój, spanielka z pokoju po lewej musiała się przeprowadzić pod prysznic i koty odzyskały 1 pokoj. Umieściłam w nim nowe nabytki.

ooo. czyli mamy 2 pokoje znowu ;) Mialaś czym "zagospodarować" pokoje? starczyło budek i szmatek??

Bialo czarny "kot z rury" to ten ktory siedi cały czas w budce ;(
A whiskasowy to mój faworyt - miał popsuty paluszek, ale widocznie już wszystko ok...
Obrazek

zoyabea

Post » Nie kwi 07, 2013 19:18 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

MalgosiaZ pisze:Obrazek

No jak to się imienia nie dorobiła :wink:
Przecież ona KASIA jest :mrgreen:
:1luvu: :1luvu: :1luvu:[/quote]

Od kiedy wszystkim się przypomniało ,że to jest Kasia - nastał całkowity porządek w jej "klatce" :mrgreen: .
Przestała chować się pod posłanko i robić bałagan . Sama wczoraj widziałam jak ładnie było w jej lokalu :ok: .
Grzecznie czeka na prawdziwy dom. Chyba jej tego schronu już wystarczy :roll: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie kwi 07, 2013 19:31 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

zoyabea pisze:ooo. czyli mamy 2 pokoje znowu ;) Mialaś czym "zagospodarować" pokoje? starczyło budek i szmatek??

Koty przyszły przed 16 a się trochę spieszyłam, więc nie urządziłam im za wypaśnie ;) zabrałam co się dało od kociaków + położyłam ze 2 poduszki, oczywiście kuwety, są 2 budki(1 transporter + wiklinowy) zabrane z drugiego pokoju. Trochę pusto jest, więc na pewno można doposażyć lokal :)
Obrazek

MissJoas

Post » Nie kwi 07, 2013 19:54 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

MissJoas pisze:Natomiast co do czarno-białego, to nie wiem czy mówimy o tym samym, bo teraz są 2 takie kocurki: 1 faktycznie piękny i w miarę przytulasty, ale drugi siedzi ciągle w transporterze przy drzwiach i jak go dziś próbowałam pogłaskać, to chwilę to wytrzymał, cały przerażony oczywiście, no i potem na mnie nasyczał w końcu, więc się już mu nie naprzykrzałam.

Myśle, że o tym samym piszemy :D
Piekny i przytulasty jest ten (110):
Obrazek
Wczoraj przyszedł do adopcyjnego - prosto z kwarantanny 8O . Dzielny chłopak się nie rozchorował :ok:
Z rury to taki bardziej pingwin. Przerażony jakniewiemco :( .
Dwa tygodnie temu trochę na mnie nasyczał, na samym początku i tak raczej dla zasady, bo potem już był spokojny.
Wczoraj było zero syczenia, a naprawdę długo go głaskałam. Fakt, troche powyginana, bo niełatwo było sie do niego dostac :lol: , ale nawet się odprężył.
Całego czarnego nie odważyłam się dotknąć (jedynie podczas jedzenia) :oops: Syczał jak wąż i machał łapami- chyba mnie nie polubił.
Obrazek

Revontulet

Post » Nie kwi 07, 2013 21:35 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Revontulet pisze:
MissJoas pisze:
Obrazek
Wczoraj przyszedł do adopcyjnego - prosto z kwarantanny 8O . Dzielny chłopak się nie rozchorował :ok:

8O 8O 8O
Bardzo dzielny :ok: :ok: :ok: . Jest dowodem na to , jak trudno przewidzieć reakcje kota na pobyt w schronie. Widziałam go następnego dnia po tym jak tam trafił. Siedział przerażony na parapecie , w pewnej chwili usłyszałam że gdzieś leci woda. A to on robił sioooooo pod siebie w dużej ilości , leciało na posadzkę a on nawet nie drgnął . Obawiałam się, że nie ma szansy a tu taka niespodzianka :D . Cały i zdrowy czeka w adopcyjnym na dom :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon kwi 08, 2013 8:43 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Puszka dla Paluszka
MARZEC -wpłaty do 30.03.2013.
alareipan 10pln :arrow: 10 pln
Revontulet 10pln :arrow: 10 pln
jamkasica 10pln :arrow: 15 pln
MalgosiaZ 10pln :arrow: 10 pln
MissJoas 10pln :arrow: 10 pln
gaota 40pln :arrow: 40 pln
I&S 30pln+10pln=40pln :arrow: 30 pln+ 10 pln= 40 pln
JoannElle 50pln :arrow: 50 pln
patkazal 50pln :arrow:
Marta_od_Kropeczki 15pln :arrow: 25 pln
strongbaby 20pln :arrow: 20 pln
bubula 20pln :arrow: 20 pln
EdytaB_a 10pln :arrow: 10 pln
ef25 30pln :arrow: 30 pln
basia111 10pln :arrow:15 pln
Moha 30pln :arrow: 30 pln
Hikiko 10pln :arrow: 10 pln
key_west 10pln :arrow: 30 pln
maykaw :arrow: 10 pln
egw :arrow: 10 pln
akne :arrow: 25 pln+26 pln = 51 pln
A. I.-Ł. :arrow: 10 pln
zoyabea :arrow: 10 pln

Razem: 466 zł :1luvu:

I przypominam:
MissJoas pisze:UWAGA, ACHTUNG, ATTENTION PLEASE

Zmiane ulega NUMER KONTA GPK Mrau.
Nowy nr konta to:
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
Stare konto będzie funkcjonować jeszcze do lipca, ale już teraz wpłaty można kierować na nowe konto. Prosimy o zanotowanie tej dosyć istotnej informacji i przekazywanie jej dalej.
Ostatnio edytowano Pon kwi 08, 2013 17:20 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Post » Pon kwi 08, 2013 9:20 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Puszka dla Paluszka
KWIECIEŃ -wpłaty do 06.04.2013.
alareipan 10pln :arrow:
Revontulet 10pln :arrow:
jamkasica 10pln :arrow: 15 pln
MalgosiaZ 10pln :arrow: 10 pln
MissJoas 10pln :arrow: 20 pln
gaota 40pln :arrow:
I&S 30pln+10pln=40pln :arrow: 30+10=40 pln
JoannElle 50pln :arrow: 50 pln
patkazal 50pln :arrow:
Marta_od_Kropeczki 15pln :arrow: 20 pln
strongbaby 20pln :arrow:
bubula 20pln :arrow: 20 pln
EdytaB_a 10pln :arrow: 10 pln
ef25 30pln :arrow: 30 pln
basia111 10pln :arrow:15 pln
Moha 30pln :arrow:
Hikiko 10pln :arrow: 10 pln
key_west 10pln :arrow: 30 pln
maykaw :arrow: 20 pln
egw :arrow: 10 pln
akne :arrow: 25 pln
A. I.-Ł. :arrow:
zoyabea :arrow:
Magdalena O. :arrow: 30pln
Razem: 355 zł :1luvu:

I do znudzenia przypominam:
MissJoas pisze:UWAGA, ACHTUNG, ATTENTION PLEASE

Zmiane ulega NUMER KONTA GPK Mrau.
Nowy nr konta to:
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
Stare konto będzie funkcjonować jeszcze do lipca, ale już teraz wpłaty można kierować na nowe konto. Prosimy o zanotowanie tej dosyć istotnej informacji i przekazywanie jej dalej.

I jeszcze prywata ode mnie :mrgreen:
Zdarza sie, że niektóre osoby bardzo spieszą sie z pomocą dla Paluszków :D za co bardzo dziękujemy :1luvu:
Ale ja jestem marudą :mrgreen: I mam prośbę- jeżeli pod koniec jakiegoś miesiąca wpłacacie na poczet przyszłego (np. pod koniec marca płacicie za kwiecień) zaznaczcie proszę w tytule przelewu za jaki miesiac jest wpłata, bo potem nie wiadomo jak to traktować :oops:
Ostatnio edytowano Pon kwi 08, 2013 17:19 przez Revontulet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Revontulet

Post » Pon kwi 08, 2013 16:30 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

A ja dziękując w imieniu Paluszków , przedstawiam zamówienie na kwiecień2013:
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

ZAMÓWIENIE: 29411290 07.04.2013 20:40

Ilość Artykuł Cena Suma
1 298186.11 - Korzystny pakiet Animonda Carny Kitten, 12 x 200 g- Mieszany pakiet 1 31,80 PLN
3 273942.3 - 2 x 4 kg Smilla karma sucha + legowisko Smilla gratis!- Kitten 239,40 PLN
1 1.3 - - Zniżka -53,40 PLN -53,40 PLN
1 31317.1 - Felix Smakołyki w sosie, 6 x 400 g- Królik i Kurczak 21,80 PLN
2 285989.0 - Mieszany pakiet Animonda Carny Adult, 12 x 800 g- Kreacja z wołowiną 171,60 PLN
1 32116.3 - Felix Kawałeczki w pomidorowej galarecie, 6 x 400 g- Indyk i Kurczak 21,80 PLN
1 337190.2 - Korzystny pakiet Smilla Puszki z rybą, 12 x 400 g- Tuńczyk z sardynkami 47,80 PLN
1 1.4 - - Rabat zagraniczny czytaj dalej -5,36 PLN -5,36 PLN
Do zapłaty: 475,44 PLN

Sucha Smilla pomimo iż jest kitten będzie dla wszystkich . Jest bardziej odżywcza i chrupki są drobniejsze.
Gratisowe posłanka wystawimy na allegro bądź bazarku . Uzyskane pieniądze oczywiście mają przeznaczenie na karmę :D .
:ok: :ok: :ok:

Kinga - wydaje mi się ,że wpłaty od JoannElle są na marzec i kwiecień.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon kwi 08, 2013 17:18 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

MalgosiaZ pisze:Kinga - wydaje mi się ,że wpłaty od JoannElle są na marzec i kwiecień.

Też tak myślę :mrgreen: .
W tym miesiącu było dużo "podwójnych' wpłat. Nie ukrywam, że to jest nieco mylące.
Miło by było, gdybym mogła robić zestawienia na podstawie faktycznych dat wpłat, a nie zgadywać co autor miał na myśli, tzn. o jaki miesiąc chodziło :oops: .
Wiem, wygodna jestem :oops: . Ale zrozumcie, ze wszystkich sił próbuję nie pomieszać wszystkiego.
Wstawię tę drugą wpłatę (z połowy marca) do kwietnia- JoannElle jakby co, popraw mnie :wink:

Wpłacając na Puszkę dla Paluszka proszę Was, abyście w miarę możliwości i dobrych chęci w tytule przelewu wpisywali "GPK MRAU Puszka dla Paluszka/nick" i w razie wpłat na poczet następnego miesiąca zamieszczajcie info, za który miesiąc jest wpłata.
Dziękuję za uwagę :D
Obrazek

Revontulet

Post » Pon kwi 08, 2013 19:50 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

MalgosiaZ pisze:
Revontulet pisze:
MissJoas pisze:
Obrazek

8O 8O 8O
Bardzo dzielny :ok: :ok: :ok: . Jest dowodem na to , jak trudno przewidzieć reakcje kota na pobyt w schronie. Widziałam go następnego dnia po tym jak tam trafił. Siedział przerażony na parapecie , w pewnej chwili usłyszałam że gdzieś leci woda. A to on robił sioooooo pod siebie w dużej ilości , leciało na posadzkę a on nawet nie drgnął . Obawiałam się, że nie ma szansy a tu taka niespodzianka :D . Cały i zdrowy czeka w adopcyjnym na dom :D .

Dzielny chłopczyk :1luvu:
Dużo :ok: :ok: :ok: za domek :D
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pon kwi 08, 2013 20:20 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Co u Twoich futer Renatko?
Obrazek

zoyabea

[poprzednia][następna]