PROSZĘ O POMOC W STERYLKACH I KARMIENIU BEZDOMNIAKÓW Z ELEKT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 30, 2013 0:11 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

sybel28 pisze:
agula76 pisze:sybel :D

a jak Rudzik...złapany??? ..postarajcie sie go złapac jak najszybciejj..kurcze te oczka:(...

dzieki...

Chce tylko dodac co do rachunku ,ze Pani Dr policzyła ceny za sterylki+szczepienia normalnie tzn bez upustu...

ale tylko dlatego,ze nie policzyła szpitalika- w sumie około 8 dni...pobyt matki oraz 3 małych ..jedzenie, zwirek, opieka ...koty przebywały w lecznicy cały czas...nie zapłacono ani złotówki za pobyt ,jedzenie i opieke...dlatego ceny za wykonane zabiegi zostały policzone normalnie ....

3 koty Pani Dr sama wyadoptowała z lecznicy ...

Kochana :) jesteśmy w tym naprawdę kiepscy :cry: kicia była już w naszym transporterku ale zwiała :cry:
I teraz na pewno będzie miała mniej zaufania
Jedziemy jeszcze w pon
Ale..... oczka ma o wiele ładniejsze :) antybiotyk bardzo pomógł jak dobrze że napisałam wtedy do Ciebie :)

Cały czas namawiam męża na jeszcze jednego kota, skoro i tak będą do adopcji małe z elektrowni
Ciężko to idzie bo mieliśmy wziąć dopiero po przeprowadzce do własnego ale jak coś to jednego po prostu wezmę i tyle :lol:
Zorganizujemy ten bazarek, musimy jakoś to wszystko ogarnąć finansowo i czasowo, tym bardziej, że czytałam o kolejnym kotku z działek
A tymczasem dziewczyny WESOŁYCH ŚWIĄT :kotek:

Wesołych Świąt
Zawsze służę klatką łapką, po to jest :ok:

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Sob mar 30, 2013 10:44 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Wesołych jajek :mrgreen: :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Sob mar 30, 2013 14:52 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

WSZYSTKIM- WESOŁYCH ŚWIĄT

Obrazek
agula76

Post » Sob mar 30, 2013 15:18 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Zdrowych, pogodnych Świąt i mało kotów potrzebujących pomocy :mrgreen:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie mar 31, 2013 15:32 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Rozmawiałam wczoraj z tym Panem. Kotki te które wysterylizowaliśmy, wszystkie przychodzą na jedzonko, mamcie również. Pochłaniają duże ilości jedzonka, szczególnie karmiące mamusie, ale one potrzebują więcej. Niech jedzą i karmią małe, oby tylko zdrowe były. Jeśli kotki będą pojedzone, maluszki będą również pojedzone i zdrowe(taką mam nadzieję)
Jak będą zdrowe, może szybko znajdziemy im domki i nie będzie tragedii. A mamuśki sterylizujemy.

iwoo1

Post » Śro kwi 03, 2013 21:55 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

iwoo1 pisze:Rozmawiałam wczoraj z tym Panem. Kotki te które wysterylizowaliśmy, wszystkie przychodzą na jedzonko, mamcie również. Pochłaniają duże ilości jedzonka, szczególnie karmiące mamusie, ale one potrzebują więcej. Niech jedzą i karmią małe, oby tylko zdrowe były. Jeśli kotki będą pojedzone, maluszki będą również pojedzone i zdrowe(taką mam nadzieję)
Jak będą zdrowe, może szybko znajdziemy im domki i nie będzie tragedii. A mamuśki sterylizujemy.

Oj no to cudnie :D może nie będzie źle :D cieszę się, że mamcie przychodzą i dużo jedzą bo to może znaczy, że mają kogo karmić :D Mam nadzieję, że uda się faktycznie jakiś bazarek zorganizować skoro kociaki takie chętne na jedzonko :)

sybel28

Od: Sob mar 16, 2013 17:43

Post » Śro kwi 03, 2013 23:18 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Jakże miałyby nie być chętne na jedzonko, skoro ten Pan jako jedyny je karmi cały czas. Inne osoby mają to gdzieś, śmieją się niego, dokuczają, odgrażają się.
Ale on się tym nie przejmuje bo bardzo kocha te koty i rozumie ich biedę. I koty jego kochają.
Opowiadał mi kiedyś, że któregoś roku jedna z kotek rodziła, ale z porodem czekała aż rano przyjdzie i tak miauczała do niego, że musiał być przy niej kiedy rodziła. Pozwalała mu brać maleństwa do ręki, chodziła za nim jak piesek. Potem maluszkom znalazł domy. Jednak dużo małych już tam zginęło, to zakład pracy, samochody, źli ludzie, niejednego kotka musiał pochować :(
Teraz spotkało go takie nieszczęście z żoną, już brakło pieniędzy na karmę, leki są drogie. I jak nie pomóc takiemu dobremu człowiekowi. Dopóki mógł, robił tyle dobrego dla tych kotów.

iwoo1

Post » Czw kwi 04, 2013 10:21 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Astaroth86 pisze:Witam, czy bazarek już powstał?? Mogę dorzucić do niego dwie nowiutkie książki:
http://www.empik.com/nowe-oblicze-greya ... ,ksiazka-p
http://www.empik.com/ogrod-wiecznej-wio ... ,ksiazka-p

Pozdrawiam

Jakiś czas temu zgłaszałam chęć oddania dwóch nowiutkich książek na bazarek. Nie dostałam żadnej konkretnej odpowiedzi. Jeśli nie są potrzebne to proszę o odpowiedź, bo chętnie przekażę je na inny cel. Kocich bid niestety nie brakuje.
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Czw kwi 04, 2013 10:30 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Astaroth86 pisze:
Astaroth86 pisze:Witam, czy bazarek już powstał?? Mogę dorzucić do niego dwie nowiutkie książki:

Pozdrawiam

Jakiś czas temu zgłaszałam chęć oddania dwóch nowiutkich książek na bazarek. Nie dostałam żadnej konkretnej odpowiedzi. Jeśli nie są potrzebne to proszę o odpowiedź, bo chętnie przekażę je na inny cel. Kocich bid niestety nie brakuje.

Przepraszam, ale te te święta :oops: Oczywiście z przyjemnością książeczki przyjmiemy na bazarek. Jeszcze w tym tygodniu zrobimy :ok: :ok: :ok:

iwoo1

Post » Pt kwi 05, 2013 17:45 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Jestem pod wrażeniem takiej osoby, smutne jest to, że spotyka się mało osób, które pomagają mimo przeszkód. On też miał szczęście, że trafił na Ciebie. Jak tylko ruszy bazarek to daj mi znać (nie codziennie jestem na forum), dużo rzeczy się znajdzie, mi już niepotrzebnych.

sybel28

Od: Sob mar 16, 2013 17:43

Post » Sob kwi 06, 2013 8:52 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Astaroth86 pisze:

Pozdrawiam

sorki...to moja wina ja zajmuje sie bazarkami:(...od tamtej pory nie miałam nawet chwili czasu zeby sie tym zajac ...u mnie czekaja tez rzeczy do wystawienia...

bazarki, łapanki bilaczkowych , operacja Tosi, ciągle cos....obiecuje ze sie poprawie...dzis zabieram sie za bazarkownie:)
agula76

Post » Sob kwi 06, 2013 16:53 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Wysyłam 100 w poniedziałek-wzięłam do domu chorą kotkę i nie byłam w okolicach banku :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Sob kwi 06, 2013 16:55 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

jaga1666 pisze:Wysyłam 100 w poniedziałek-wzięłam do domu chorą kotkę i nie byłam w okolicach banku :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jaga co to za kotka???? na co chora?????
agula76

Post » Pon kwi 08, 2013 7:42 Re: PROSZĘ O POMOC W LECZENIU I STERYLIZACJI 8 BEZDOMNIACZKÓ

Obawiam się o życie tych maluchów. Rozmawiałam wczoraj z tym Panem, mówił, że czasem przychodzi tam lis. Kiedyś, jakoś w zeszłym roku widział go jak niósł w zębach małe kocię. Boję się, że znowu się pokaże.
Musi znaleźć maluchy i zobaczyć w jakim są stanie, może trzeba będzie ewakuować matki z małymi :(

iwoo1

[poprzednia][następna]