Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki[']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 31, 2013 22:47 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Bardzo ci Jolu dziękuję za te fotki.Koteczki są przecudowne.A z Guciem wiem że by było dobrze :wink: Ciągle mam nadzieję że kiedyś w końcu wygram w totka,kupię większe mieszkanie i wtedy zobaczymy :!: :lol:Pomarzyć dobra rzecz :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon kwi 01, 2013 17:31 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

cytujęza mgska ze schroniskowego wątku:
w Łodzi na ul. Bojowników Getta Warszawskiego wisi takie ogłoszenie:
Obrazek
kot zginął z czwartku na piątek (28-29 marca)
wabi się Kacyk

... mry!
Ostatnio edytowano Pon kwi 01, 2013 18:35 przez ewa_mrau, łącznie edytowano 1 raz
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon kwi 01, 2013 17:56 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

No i kolejny wychodzacy kot, co to "zawsze wracał". Już nie mam siły, jak ludziom tłumaczyć, że to się ZAWSZE tak kończy!!!!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon kwi 01, 2013 21:46 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Bo nie potrafią przyjąć do wiadomości o istnieniu zagrożeń czychających na koty. A jak już sie coś stanie to jest płacz, lament i zgrzytanie zębami.Smutne to ale prawdziwe. :(
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro kwi 03, 2013 8:43 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Gucio próbował się dziś włamać do zapakowanej w folię zabawki, którą zamówiłam na prośbę Ewy.L. Patrzę, co go tak zainteresowało - a w środku była torebka z kocimiętką. Zdolny Gucio juz wygryzł dziurkę w folii opakowania i ocierał się o torebkę. zabawkę zabrałam, bo kocimiętka ma pachnieć Zuzi i Poli, ale w zamian polałam kilka zabawek walerianą i pokapałam walerianę w kilku miejscach. Koty były szczęśliwe, narkomani jedni :twisted:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro kwi 03, 2013 9:03 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Ja od rana toczę z Polą regularną bitwę w obronie firanki.Dziś wprost rozpiera ją energia.Pobawiłyśmy się rano wędką ale się znudziła bo za mało piórek już jest i nie zmęczyła na tyle żeby iść spać.Biega za piłeczkami i włazi w każdą dziurę.Biedna Zuzia żeby mieć chwilę spokoju schowała się za kanapą. Pisali na moim wątku państwo od zaginionego Kacyka.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 04, 2013 10:16 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Wczorajszy wieczór poświęciłam na dokładnym przeczytaniu wątku o szpitalnych i tymczasach.Obejrzałam filmik z Zuzią I ,Łatkiem i innymi.Teraz wiem zkąd się wzięła moja Zuzia i dlaczego Zuzia [obie mają bardzo podobne umaszczenie]. Płakałam gdy odeszła Białoruda i Władek i śmiałam się jak Łatek stawał się miziakiem a Zuzia i Wybredna stały się krakowiankami. Oczywiście najbardziej wciągnęły mnie informacje o mojej Zuzi.Wiem jakiego domu dla niej szukałyście i cieszy mnie to że udało mi się właśnie taki dom dla niej stworzyć. Zuzia nadal jest cichutką koteczką ale ośmieliła się dopominać o pieszczoty. Potrafi zaczepiać jeśli nie zwracam na nią dłużej uwagi.Lubi być miziana i czesana [wygina wtedy swoje ciałko we wszystkie strony i potrafi przy tym bardzo głośno mruczeć] lubi jak nosi się ją na rękach i dużo do niej mówi robi wtedy takie duże maślane oczy i widać że jest szczęśliwa. Myślę że gdyby cały czas była sama to w końcu zaczęłaby się nudzić więc dobrze się stało że pojawiła się Pola bo Zuzia nie czuje się samotna a jednocześnie ma swój święty spokój. :1luvu:Muszę cię kiedyś poprosić jak będziesz miała chwilkę żebyś po przesyłała mi na meila fotki Zuzi z tamtego okresu te szpitalne,balkonowe i na drapaku.Uzupełnię sobie folder poświęcony Zuzi z jej fotkami.Zuziaczek jest naprawdę wyjątkową koteczką :love: :love: :love: której nie można nie kochać. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw kwi 04, 2013 21:36 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

W ramach sprostowania chcę napisać że to iż tak się zachwycam Zuzią nie oznacza że nie kocham Poli. Też jest fajnym kochaniutkim koteczkiem i obu kotką staram się poświęcać tyle samo uwagi ale Zuzia jest szczególnie bliskim memu sercu :1luvu:. Zawsze pozostanie dla mnie numerem jeden bo jest pierwszym kotem w moim życiu od której zaczęła się moja kocia przygoda :wink: To dzięki niej zakochałam się w kotach i zaczęłam doceniać jak cudownie jest przebywać w ich towarzystwie. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 11:50 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Chyba już kiedyś wysyłałam ci te fotki na maila... Ale może nie wszystkie, postaram się zebrać i przesłać.
Zuzia w moim sercu też ma ciepły kącik, to naprawdę Kocia Dama! Cieszę się, że ma taki wspaniały dom, jak Twój :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A w ogóle Zuzia to chyba szczęśliwe imię, bo Zuzia Pierwsza, ta co została Krakowianką, żyje do dziś ze swoją koleżanką Wybredną - ich Duża czasem do mnie dzwoni, czasem mailuje (ale jakoś nie mogę jej namówić, na zalogowanie się na miau :twisted: ).
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt kwi 05, 2013 15:14 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

jolabuk5 pisze:Chyba już kiedyś wysyłałam ci te fotki na maila... Ale może nie wszystkie, postaram się zebrać i przesłać.
Zuzia w moim sercu też ma ciepły kącik, to naprawdę Kocia Dama! Cieszę się, że ma taki wspaniały dom, jak Twój :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A w ogóle Zuzia to chyba szczęśliwe imię, bo Zuzia Pierwsza, ta co została Krakowianką, żyje do dziś ze swoją koleżanką Wybredną - ich Duża czasem do mnie dzwoni, czasem mailuje (ale jakoś nie mogę jej namówić, na zalogowanie się na miau :twisted: ).

A szkoda bo miau to szczególne miejsce - i ja teraz to wiem :wink:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 22:10 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Przejrzałam dzisiaj całą pocztę. Potwierdzenie zamówień i powiadomienia o wysyłce dostałam z zooplusa. Przejrzałam wszystkie meile od ciebie. Dostałam zdjęcia Pusi, Sabci , Mrusi,Krusi, Gucia ,obecnych tymczasów z Melusiem i dwóch starszych koteczek rudej i czarnej po starszej pani. Zdjęć Zuzi nie dostałam.Wklejałaś mi tylko w wątku zdjęcia Zuzi na drapaku i jeszcze w szpitalu. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 23:15 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

A, więc to było na wątku! Pamiętałam, że gdzieś już Zuzię pokazywałam. OK, wyślę wszystko, co mam! :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob kwi 06, 2013 8:31 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Dzięki serdeczne! :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 06, 2013 21:30 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Jolu bardzo dziękuję że mogłam dziś do ciebie przyjść i poznać Jolę Dworcową. Dziewczynki zadowolone z zabawki - zdjęcia do obejrzenia na naszym wątku. Pola zainteresowała się też tunelem. Zrobiłam parę fotek ale wyładowała mi się bateria i nie mogę przerzucić na komputer. Zrobię to jutro.Oglądałam już zdjęcia Zuzi - bardzo ci za nie dziękuję!!
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob kwi 06, 2013 22:16 Re: Moje koty -dom,tymczasy,przydomowe, szpitalne, Malutki['

Ja też się cieszę, że mogłysmy się spotkać i dziękuję za prezenty. Koty bawiły się pluszakami i myszką :D Szczególnie myszka wzbudzila entuzjazm, chyba się jednak skuszę na większą ilość kocimiętkowych zabawek :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]