WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw kwi 04, 2013 18:42 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

Zwycięzców proszę o wiadomość pw, komu przelać pieniążki :D
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Czw kwi 04, 2013 20:01 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

puszatek pisze:
Ewa L. pisze:Zobaczymy co będzie tematem następnego konkursu to może moje panienki też się pokażą. Może dla innych są zwykłymi pospolitymi koteczkami ale dla mnie są najpiękniejsze na świecie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

nie ma pospolitych kotów, może dla tych co ich nie znają i są przez to ubożsi

o! Racja :) Moze ktos uwazac jakiegos kota za pospolitego, ale to znaczy, ze tego kota nie zna :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw kwi 04, 2013 20:02 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

Ewa L. pisze:Kiedyś mi się wydawało że kot to kot - biały ,czarny,bury....
Teraz myślę zupełnie inaczej - każdy kot ma w sobie coś niezwykłego jakiś drobny szczegół który czyni go tak wyjątkowym i niepowtarzalnym. :D
Ocho - rozmarzyłam się :ryk: :ryk: :ryk:

prawda :) kazdy inny, kazdy na swoj sposob niezwykly :)

Kociara82

Post » Czw kwi 04, 2013 20:17 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

Dla większości nie kociarzy zwykły kot to taki psi kundelek a niezwykłe koty to rasowce z rodowodem. :ryk: Ale cóż za atrakcja mieć kota takiego samego [ z wyjątkiem drobnych detali ] jak setki innych ludzi? Pod żadnym pozorem nie chcę urazić żadnego posiadacza rasowego kota - jeśli ktoś poczuł się urażony to z góry serdecznie przepraszam!!Ale uważam że te nie rasowe są najbardziej oryginalne i nie powtarzalne :D co nie oznacza że rasowe są złe.
Ja też kocham wszystkie koty ,psy i inne zwierzątka. :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw kwi 04, 2013 21:41 przez Ewa L., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw kwi 04, 2013 21:33 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

dla mnie nie ma znaczenia czy rasowy czy nie. Kocham i szanuje wszystkie :) :)

bez wyjatku :)

Kociara82

Post » Pt kwi 05, 2013 6:56 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

Przeczytałam jeszcze raz mój wczorajszy post i doszłam do wniosku że to nie to o co mi chodziło. Ktoś mógłby to odebrać że mam coś przeciw kotom rasowym a tak wcale nie jest. :D Kocham wszystkie zwierzaki bez wyjątku. Rasowe koty też mi się bardzo podobają a szczególnie niebieski brytyjski czy norweski leśny ale też w bezwłosych sfinksach doceniam ich urodę choć dla niektórych ludzi to brzydactwo. Ale spotkałam w życiu takich ludzi dla których liczy się tylko rasa.Miałam kiedyś takich sąsiadów. Kupili sobie rodowodową bokserkę. Gdy sunia miała pierwszą cieczkę dopuścili ją z bokserem medalistą . W pierwszym miocie miała 8 szczeniąt. Bardzo szybko znaleźli się kupcy więc sprzedali szczeniaki.Zarobili na tym prawie 10 tyś. Tak im się spodobało że zaczęli ją dopuszczać przy każdej cieczce czyli 2 razy do roku. Za każdym razem miała po 7-8 szczeniąt.Tak eksploatowali ją przez 7 lat a gdy stała się bezużyteczna bo jej mioty były coraz słabsze zaczęli wypuszczać ją na dwór rano a wieczorem zabierać do domu. Psina całymi dniami wałęsała się po ulicach. Oni za pieniądze ze sprzedaży psów kupili domek za miastem i się wyprowadzili z blokowiska.To jest przykład na pseudo wielbicieli zwierząt.Dla mnie natomiast liczy się zwierzak a nie jego "szlachecka"krew a kundelki i dachowce są szczególnie bliskie memu sercu. :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 8:06 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

"moją" wygraną proszę przelać na konto wrokotów, posłałam pw, to wrokoty uratowały Miciusia, który potem się u mnie tymczasował :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt kwi 05, 2013 8:22 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

czarno-czarni pisze:"moją" wygraną proszę przelać na konto wrokotów, posłałam pw, to wrokoty uratowały Miciusia, który potem się u mnie tymczasował :-)

:ok: i gratulacje dla zwycięzców i wszystkich piekności
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pt kwi 05, 2013 13:45 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

Tulinka "swoją wygraną" przeznacza na głodne koty w Ośrodku i na mieście, w Strzelnie
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pt kwi 05, 2013 15:49 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

Ewa L. bo dla tych ludzi to byl tylko pies.
Nawet nie rzecz, nie przedmiot, bo to mialo by dla nich pewnie znacznie wieksza wartosc, mieli by wieksze uczucia. Ten biedny pies to dla tych ludzi pewnie ktos znacznie gorszej kategorii niz przedmioty materialne :evil:

Co do sfinksow-kiedys mi sie nie podobaly, uwazalam je za brzydsze od innych kotow. Az na jednej wystawie rasowcow przyjrzalam sie ich urodzie. Stwierdzilam, ze sa bardzo, bardzo ladne :)
Maja w sobie cos fajnego, maja swoj, specyficzny urok osobisty, typowy dla tej rasy. I to jest fajne :) Maja cudne, przeogromne oczy, takie troszke "kosmiczne"... :ryk:
Ale to je czyni oryginalnymi i niebanalnymi. A podobno sa to bardzo zywiolowe istoty, lagodne i bardzo mocno sie do czlowieka przywiazuja z tego co slyszalam.

Kazdy kot jest cudny, bez wzgledu czy rasowy czy nie, czy dziki czy domowy, czy kaleki czy zdrowy... nie ma to znaczenia. To, ze sie komus jakas rasa czy typ urody nie podoba nie oznacza, ze to brzydkie zwierze.

W tych konkursach zawsze startowaly same pieknosci nad pieknosciami. A koty wiedza, jak oczarowac swoja uroda :D

Kociara82

Post » Pt kwi 05, 2013 16:05 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

Kociara82 pisze:Ewa L. bo dla tych ludzi to byl tylko pies.
Nawet nie rzecz, nie przedmiot, bo to mialo by dla nich pewnie znacznie wieksza wartosc, mieli by wieksze uczucia. Ten biedny pies to dla tych ludzi pewnie ktos znacznie gorszej kategorii niz przedmioty materialne :evil:

Co do sfinksow-kiedys mi sie nie podobaly, uwazalam je za brzydsze od innych kotow. Az na jednej wystawie rasowcow przyjrzalam sie ich urodzie. Stwierdzilam, ze sa bardzo, bardzo ladne :)
Maja w sobie cos fajnego, maja swoj, specyficzny urok osobisty, typowy dla tej rasy. I to jest fajne :) Maja cudne, przeogromne oczy, takie troszke "kosmiczne"... :ryk:
Ale to je czyni oryginalnymi i niebanalnymi. A podobno sa to bardzo zywiolowe istoty, lagodne i bardzo mocno sie do czlowieka przywiazuja z tego co slyszalam.

Kazdy kot jest cudny, bez wzgledu czy rasowy czy nie, czy dziki czy domowy, czy kaleki czy zdrowy... nie ma to znaczenia. To, ze sie komus jakas rasa czy typ urody nie podoba nie oznacza, ze to brzydkie zwierze.

W tych konkursach zawsze startowaly same pieknosci nad pieknosciami. A koty wiedza, jak oczarowac swoja uroda :D

Miała dla nich wartość gdy rodziła zdrowe szczenięta :evil:
Pierwszy raz na własne oczy widziałam sfinksa w tym roku na zorganizowanej wystawie w Galerii Łódzkiej z okazji Dnia Kota.Masz rację - to tacy mali kosmici :D ale uroczy!! :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 21:34 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

no, mnie zaintrygowaly sfinksy :D
a moze... ktorys konkurs poswiecic kosmicznym fotkom kociastych? :wink:

Kociara82

Post » Pt kwi 05, 2013 21:36 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

To my nie mamy szans :( Mam tylko jedną fotkę "kosmiczny kot" :roll:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 21:41 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

wystarczy :D
a mamy tu na forum mnostwo kocichsmitow :mrgreen:

Kociara82

Post » Pt kwi 05, 2013 21:58 Re: WYBORY MISS I MISTER MARZEC '13 "KOCIE PIĘKNOŚCI"

Bardzo jestem ciekawa co będzie tematem kwietnia :wink:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]