WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 05, 2013 9:28 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

viewtopic.php?f=20&t=151446&start=285

Mister Miciuś a raczej ja w jego imieniu przekazuje wygraną - ok 70 zł na wrokoty.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt kwi 05, 2013 9:29 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

BAZARKI - wprawdzie pisze w nich, ze są dla Nelly, ale kasa idzie na konto wrokotów i jeśli Nelly nie skorzysta, to wrokoty na pewno.
Pozwolę sobie zaprosić:
viewtopic.php?f=20&t=151321
viewtopic.php?f=20&t=151968
viewtopic.php?f=20&t=152080
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pt kwi 05, 2013 12:02 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

może ktoś do nas zajrzy i pomoże....np ogłaszać kotki do adopcji albo bazarkowo

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt kwi 05, 2013 12:23 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

no ja zaglądam z małymi bazarkami ale "miciusiowa" wygrana na pewno wpłynie na wrokoty
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob kwi 06, 2013 11:10 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

viewtopic.php?f=20&t=152147
odnawiam bazarek z dywanem / kilimem
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon kwi 08, 2013 8:02 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

viewtopic.php?f=20&t=151446&start=300
potwierdźcie proszę na wątku podanym w linku, że wpłata z wyborów doszła.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon kwi 08, 2013 23:03 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/w ... -470273612 792773804

Dn,14.03 w piwnicy przy ulicy kurkowej znaleziono śliczną ,burą kicie. Była bardzo chora i słaba , obecnie czuję się lepiej lecz niestety nie toleruje innych kotów . Z tego też powodu muszę kicię oddać , ponieważ terroryzuje mojego kota ....Kicia w stosunku do ludzi jest bardzo przyjazna , pieszczotliwa i kochana . Jeśli szukasz przyjaciółki zachęcam , w przeciwnym razie niestety kotka trafi do schroniska dla zwierząt .... proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy zdjęcie kotka przesyłać będę mailem lub mms-em ponieważ mam problem z internetem i nie mogę ich załadować ;/

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/w ... -472162405

Przygarniemy malutkiego, słodkiego kociaka, tak do 3 miesięcy z Wrocławia. Zapewnimy mu bardzo przytulny, ciepły i kochający dom. Bardzo prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy.

Kontakt:
tel: 785745993

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -446970032 669-372-875

01.01.2013 zaginęła suczka rasy terier nimiecki. Ma czarno-podpalane umaszczenie, na szyi czerwoną obrożę. Osoby, które widziały suczkę proszę o pilny kontakt.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -437413216

14.11.2012 na Stabłowicach przy ul. Olbrachtowskiej zaginął 7 - letni kastrowany kocur. Jest biało - buro - brązowy, na "dekolcie" ma buro - brązowy trójkąt. Na szyi miał obrożę p./kleszczową. Jeśli ktoś go znajdzie, zobaczy, bardzo proszę o kontakt: 503 050 593
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto kwi 09, 2013 14:48 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

VeganGirl85 pisze:http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/wroclaw/znaleziono-bura-kotke-oddam-w-dobre-rece-470273612 792773804

Dn,14.03 w piwnicy przy ulicy kurkowej znaleziono śliczną ,burą kicie. Była bardzo chora i słaba , obecnie czuję się lepiej lecz niestety nie toleruje innych kotów . Z tego też powodu muszę kicię oddać , ponieważ terroryzuje mojego kota ....Kicia w stosunku do ludzi jest bardzo przyjazna , pieszczotliwa i kochana . Jeśli szukasz przyjaciółki zachęcam , w przeciwnym razie niestety kotka trafi do schroniska dla zwierząt .... proszę o kontakt telefoniczny lub mailowy zdjęcie kotka przesyłać będę mailem lub mms-em ponieważ mam problem z internetem i nie mogę ich załadować ;/

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/w ... -472162405

Przygarniemy malutkiego, słodkiego kociaka, tak do 3 miesięcy z Wrocławia. Zapewnimy mu bardzo przytulny, ciepły i kochający dom. Bardzo prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy.

Kontakt:
tel: 785745993

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -446970032 669-372-875

01.01.2013 zaginęła suczka rasy terier nimiecki. Ma czarno-podpalane umaszczenie, na szyi czerwoną obrożę. Osoby, które widziały suczkę proszę o pilny kontakt.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -437413216

14.11.2012 na Stabłowicach przy ul. Olbrachtowskiej zaginął 7 - letni kastrowany kocur. Jest biało - buro - brązowy, na "dekolcie" ma buro - brązowy trójkąt. Na szyi miał obrożę p./kleszczową. Jeśli ktoś go znajdzie, zobaczy, bardzo proszę o kontakt: 503 050 593

i jeszcze viewtopic.php?f=1&t=152227

jessi74

Post » Pt kwi 12, 2013 7:23 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

viewtopic.php?f=20&t=152281
zapraszam na bazarek :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob kwi 13, 2013 18:48 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

Dziewczyny czy któraś z Was mogłaby przeprowadzić wizytę przed adopcyjną jutro albo w poniedziałek we Wrocławiu? Zależy mi, ponieważ jeżeli domek okazał by się fajny, to bym od razu we wtorek zawiozła do niego kotka ze Zduńskiej od Pani Jadwigi, bo we wtorek rano będę wyjeżdżać do Wro.

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Sob kwi 13, 2013 20:39 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

DOMEK DLA KOTKI, KTÓRA MUSI BYĆ WYCHODZĄCA

pan z rodziną mieszka w domu na wsi, daleko od drogi, jak sam się ładnie określił jest to dom na wsi , ale nawyki i podejście do zwierząt ma miejskie :) , ma dwa psy przyjazne kotom , zwierzaki mieszkają w domu, śpią w domu, ale... mają obroże z czipami, których sygnał otwiera im drzwi na ogród ( 50 arów) i mogą sobie same wchodzić i wychodzić, taką obrożę miałby też kot.
Psy są z adopcji, pan wie na czym to polega, przyjechały z fundacji, jeden ze Szczecina, drugi z Poznania. Kot. Był w domu, mieszkał dwa lata i nieszczęśliwie wpadł pod koła samochodu, który raptem raz na dzień przejeżdża przez wioskę. Wioska to 11 domów, daleko od drogi głównej, spokojnie i bezpiecznie. Pan wie, że niechętnie wolontariusze oddają do domu wychodzącego, ale pyta czy mamy może takie kotki, bo wie, że niektóre nie nadają się do mieszkania . Zadeklarował, że przetrzyma najpierw z miesiąc w zamknięciu, bez wypuszczania na dwór. Zgodził się na wizytę, wypowiada się sensownie. Mówi że w domu pusto i tęskno bez kota.Raczej ma to być kotka, najlepiej wysterylizowana.
Pan mieszka 70km od Wrocławia, w najbliższą środę będzie we Wrocławiu i mógłby ewentualnie gdzieś podjechać, żeby obejrzeć kotka , porozmawiać.
Macie jakieś kandydatki? Pan dopuszcza możliwość adoptowania dwóch kotów . poproszę o zdjęcia i opisy na maila

jessi74

Post » Sob kwi 13, 2013 20:49 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

natasza25 pisze:

problem mamy tylko z Ziutkiem (kot 16kg, 13 lat przyniesiony do uspienia do lecznicy przez włascicieli bo dziecko sie urodziło :evil: ) Rudy rezydent go napada u Beaty, Kamila tez za nim nie przepada. Siedzi za kanapa i płacze. Przyszłam do niego po 15 min wyszedł połozył sie koło mojej nogi i patrzył z takim żalem. Kupa nieszczęscia. On nie moze sie odnależć z taka dużą ilością kotów u Beaty a nie ma mozliwosci izolacji. No i stracił właścicieli. Powinnismy go odchudzać ale dajmy mu cokolwiek byle jadł bo jest w ogromnym stresie. Szukamy mu pilnie innego DT na jakiś czas aż się odnajdzie, w takim stanie nie nadaje sie do adopcji. Prosze o pomoc dla Ziutka :!: :oops:
Obrazek
Obrazek

jessi74

Post » Sob kwi 13, 2013 23:07 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

jessi74 pisze:DOMEK DLA KOTKI, KTÓRA MUSI BYĆ WYCHODZĄCA

pan z rodziną mieszka w domu na wsi, daleko od drogi, jak sam się ładnie określił jest to dom na wsi , ale nawyki i podejście do zwierząt ma miejskie :) , ma dwa psy przyjazne kotom , zwierzaki mieszkają w domu, śpią w domu, ale... mają obroże z czipami, których sygnał otwiera im drzwi na ogród ( 50 arów) i mogą sobie same wchodzić i wychodzić, taką obrożę miałby też kot.
Psy są z adopcji, pan wie na czym to polega, przyjechały z fundacji, jeden ze Szczecina, drugi z Poznania. Kot. Był w domu, mieszkał dwa lata i nieszczęśliwie wpadł pod koła samochodu, który raptem raz na dzień przejeżdża przez wioskę. Wioska to 11 domów, daleko od drogi głównej, spokojnie i bezpiecznie. Pan wie, że niechętnie wolontariusze oddają do domu wychodzącego, ale pyta czy mamy może takie kotki, bo wie, że niektóre nie nadają się do mieszkania . Zadeklarował, że przetrzyma najpierw z miesiąc w zamknięciu, bez wypuszczania na dwór. Zgodził się na wizytę, wypowiada się sensownie. Mówi że w domu pusto i tęskno bez kota.Raczej ma to być kotka, najlepiej wysterylizowana.
Pan mieszka 70km od Wrocławia, w najbliższą środę będzie we Wrocławiu i mógłby ewentualnie gdzieś podjechać, żeby obejrzeć kotka , porozmawiać.
Macie jakieś kandydatki? Pan dopuszcza możliwość adoptowania dwóch kotów . poproszę o zdjęcia i opisy na maila

Gosiu zgubiłam gdzieś Twój e-mail. Mam idealną kandydatkę, która jest u P. Jadwigi i szuka domu raczej bez innych kotów, a mogą być psy, byle były większe od niej.
Wklejam z wątku:
Majka
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Majka to ok. 2-letnia kotka, która przybłąkała się do jednego z bloków.

Maja jest śliczną, dużą kotką, która ma swój wyjątkowy charakter. Jej opiekunka porównuje ją do psa, bo bardzo lubi towarzyszyć człowiekowi, wychodzić na spacery. Kotka lubi się łasić, przytulać, ale kiedy ma dość pieszczot, potrafi pacnąć łapką.

Majka większość dnia spędza w zamknięciu, nigdy nie zostaje na dworze na noc, bardzo wcześnie chodzi spać. W ciągu dnia lubi jednak wychodzić na powietrze niezależnie od pogody, bardzo lubi biegać, skakać, jest łowna - tylko rozgląda się za ptaszkami :) Maja lubi inne koty, ale one nie koniecznie przepadają za nią. Jest kotką bardzo aktywną, lubi się ganiać, a inne koty z jej towarzystwa za takimi zabawami nie przepadają. Majka absolutnie nie jest agresywna, ale ze względu na jej sposób bycia lepiej, by nie trafiła do domu z małymi dziećmi.

Kotka jest zdrowa, odrobaczona i wysterylizowana. Miała przeprowadzony test na białaczkę, który wyszedł negatywny. Nowy domek musi ją tylko zaszczepić.

Maja szuka domku wychodzącego, w bezpiecznej okolicy.

Jutro planuję jej zrobić więcej zdjęć. Jakby Pan był zainteresowany, to mogę ją dowieźć. Szukamy dokładnie takiego domu jak opisałaś, bo Majka do innego się nie nadaje...

Kandydatka nr 2 to kotka, którą przywiozłam z Namysłowa, jeśli Pan rozważa adopcję z 2 kotem, to fajnie jakby wziął ją razem z jej synkiem...
Kotka jest bardzo przytulaśna, ma między , a 5 lat, była całe życie na dworze. W domu ładnie kuwetkuje i nie sprawia kłopotów, ale patrzy przez balkon i przez okno z utęsknieniem...

Jej synek jest jeszcze trochę wystraszony, ale bardzo ciekawski, powinien bardzo szybko się oswoić, zwłaszcza przy mamie. Ma ok. roku.

To one:
- mamusia
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i synuś
Obrazek

Ani Majka ani kotki z Namysłowa nie boją się psów.

michalinadzordz

Post » Nie kwi 14, 2013 10:33 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

idealne kandydatki, wysłałam Ci swojego maila na pw

jessi74

Post » Nie kwi 14, 2013 14:15 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. nowe tymczasy....s.42

jessi74 pisze:idealne kandydatki, wysłałam Ci swojego maila na pw

kandydatki na miss universe :mrgreen:

michalinadzordz

[poprzednia][następna]