Kot-najlepszy przyjaciel.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 05, 2013 5:25 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Witamy wszystkich serdecznie w ten kwietniowy poranek!
Na dworze w miarę ciepło ok +1 stopień,bezwietrznie choć mglisto.Przy czym mgła może oznaczać albo ocieplenie albo kolejne opady śniegu.Mam cichą nadzieję na to pierwsze ale jak wszystkim wiadomo w tym roku aura robi nam same psikusy.Chyba po raz pierwszy od dawien dawna w lany poniedziałek zamiast lania wodą szło się na sanki. :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt kwi 05, 2013 5:28 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

U nas też ciepło, w miarę oczywiście. Ale nie spodziewam się pięknego dnia.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt kwi 05, 2013 5:31 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

MalgWroclaw pisze:U nas też ciepło, w miarę oczywiście. Ale nie spodziewam się pięknego dnia.

Piękny dzień nie tylko zależy od pogody :wink:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 5:32 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Ewa L. pisze:
MalgWroclaw pisze:U nas też ciepło, w miarę oczywiście. Ale nie spodziewam się pięknego dnia.

Właśnie :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt kwi 05, 2013 5:35 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

MalgWroclaw pisze:
Ewa L. pisze:

Właśnie :(

No to uszy do góry, uśmiech na buziaka i cieszmy się z kolejnego dnia. Może Fasolka się rozchmurzy i przestanie robić dziurki :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 5:36 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Zaraz jej powiem, co Ciocia pisze.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt kwi 05, 2013 5:46 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Moje kiciulki już po śniadanku i po zabawie grzecznie poszły spać.Zuzia ta najgrzeczniejsza koteczka na świecie też lubi zabawy grupowe. Dziś od samego rana przegoniła Polę.Bawiły się w berka. Zuzia ganiała Polę do kuchni ,potem Pola Zuzię do pokoju, wskakiwały na drapak i okładały się łapkami [oczywiście bez pazurków ] .Za chwilę Pola znów uciekała do kuchni a Zuzia ją goniła by za chwilę role się odwróciły.I tak kilka razy.Mój biedny dywanik w pokoju zamienia się wtedy w prawdziwy latający dywan. :ryk: Śmiesznoty te moje dziewczyny!!! :ryk: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 6:28 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Pola to królowa łazienkowa. Okupuje łazienkę a w szczególności umywalkę.Może muszę poprosić milenę88 aby opatentowała wkłady do umywalek dla kotów łazienkowych :ryk: Co ma kocio marznąć w zimnej umywalce :wink:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 8:01 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Ewa L. pisze:Moje kiciulki już po śniadanku i po zabawie grzecznie poszły spać.Zuzia ta najgrzeczniejsza koteczka na świecie też lubi zabawy grupowe. Dziś od samego rana przegoniła Polę.Bawiły się w berka. Zuzia ganiała Polę do kuchni ,potem Pola Zuzię do pokoju, wskakiwały na drapak i okładały się łapkami [oczywiście bez pazurków ] .Za chwilę Pola znów uciekała do kuchni a Zuzia ją goniła by za chwilę role się odwróciły.I tak kilka razy.Mój biedny dywanik w pokoju zamienia się wtedy w prawdziwy latający dywan. :ryk: Śmiesznoty te moje dziewczyny!!! :ryk: :1luvu:

O jaaa ale super! moze Ewcia nagrasz swoje dziewczynki jak sie ganiaja i bawia i Nam wrzucisz? Prosze! Muszą swietnie wygladac takie "rozwalajace" domek ;) Tylko patrzec i patrzec na nie :D

Ewa L. pisze:Pola to królowa łazienkowa. Okupuje łazienkę a w szczególności umywalkę.Może muszę poprosić milenę88 aby opatentowała wkłady do umywalek dla kotów łazienkowych :ryk: Co ma kocio marznąć w zimnej umywalce :wink:

No i w tym temacie rowniez prosze o zdjecie Poli w umywaleczce :lol:
No, bo co tu duzo mowic, ale Ewcia obiecalas jakies nowe fotki Twoich slicznych kobitek :1luvu:

AgaS1987

Od: Wto mar 12, 2013 9:33

Post » Pt kwi 05, 2013 8:09 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Z tym nagraniem to może być trudne bo : a] nie nadążam za nimi bo są takie szybkie :wink: , b] nie umiem wrzucać filmików - stara jestem i nie do końca ogarniam tą technikę :wink: Z fotkami nie będzie problemu jak tylko wrócę to troszkę je popstrykam. Wieczorkiem wrzucę materiał. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 8:14 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Florentynka z Nosiem bawią się w berka :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt kwi 05, 2013 8:20 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Pola robi się mały podlec złośliwy :crying: Chyba będę musiała zmienić firankę w pokoju na tą starą żeby tej mi nie zniszczyła bo siedzi na drapaku i ją zaczepia. O dziwo w kuchni jest taka sama i tam ją nie kusi tylko ta w pokoju.Będę ją zakładała tylko świątecznie a na co dzień niech wisi taka o którą się nie obawiam. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 8:21 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

MalgWroclaw pisze:Florentynka z Nosiem bawią się w berka :D

I też tak zmiatają wszystko po drodze jak tornado 8O ? :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 8:24 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

No to ja się na parę godzinek żegnam bo wypuszczam się na zakupy. W końcu trzeba uzupełnić zapasiki :wink:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt kwi 05, 2013 8:58 Re: Kot-najlepszy przyjaciel.

Ewa L. pisze:Właśnie poważyłam dziewczynki :
Zuzia 6 lat - 3,60 kg [ przez 2 lata przybyła 40 dkg ale co się dziwić futerek na czas, dobre żarełko i cały dzień spanko {w końcu zima!}]
Pola 2 lata - 4,90 kg [ wieczny latawiec i nie je już tyle co pół roku temu { trochę się zdziwiłam bo ważyła więcej} ] 8O
Myślę że już dorosła i jej waga ustabilizowała się bo nie zachowuje się jak chory kot. Jest aktywna ,tryska energią. Z wyjątkiem Zuzi nie ma kontaktu z innymi kotami bo jest domowa niewychodząca. Jak będziemy teraz na szczepieniach to poproszę o całkowity przegląd kota. Niech ją obejrzy ze wszystkich stron.

Zgrabne te Twoje panienki :)
Ja w środę ważyłam swoje towarzystwo, i tak:
Morfeusz 3,7
Gaja 4,8
Joachim 8,3 8O 8O 8O

Od środy odchudzam chłopaka.

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

[poprzednia][następna]