Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 04, 2013 9:06 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

A ja sobie marudnie pomyślałam, jak już wysłałam, że co za optymizm..? :twisted: W połowie kwietnia 14 st? Niby co , my jakaś Islandia, czy inna północ... ?
Ale niech już ten śnieg spłynie przynajmniej... Czego wszystkim - bezdomnym różnym - życzę.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw kwi 04, 2013 9:13 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Alienor pisze:Zamiast jechać do pracy przez prawie 1,5 h, dojechałam jak normalnie czyli w 25 minut, więc nadzieja jest :ok: :ok: Wiosna w końcu przyjdzie :ok: :ok: :ok:

Patrząc na to, co teraz dzieje się za oknem, przestaję wierzyć w nadejście wiosny :? .
morelowa pisze:Niby co , my jakaś Islandia, czy inna północ... ?

Bardzo marzy mi się wycieczka na Islandię :lol:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw kwi 04, 2013 9:47 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Niestety chyba musimy się przyzwyczaić do braku wiosny i jesieni. Coraz więcej naukowców mówi że zmiany klimatu będą się pogłębiać i nie należy traktować tego co się dzieje jako anomalii tylko jako nową rzeczywistość :| Wiosny praktycznie nie będzie - od razu ze śniegu przejdzie w upały i nawałnice burzowe, po drodze oczywiście powodzie spowodowane topniejącym gwałtownie śniegiem :?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw kwi 04, 2013 12:52 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Temperatury dla Opola od dziś....i opady... :? Czyli troche optymizmu...

1° 2° 6° 6° 5° 11° 11° 14°
0.1 mm precipitation per 24 hours 0.8 mm precipitation per 24 hours 0 mm precipitation per 24 hours 0 mm precipitation per 24 hours 0.1 mm precipitation per 24 hours 1.0 mm precipitation per 24 hours 2.6 mm precipitation per 24 hours 2.3 mm precipitation per 24 hours
Ale kto to wie ile w tym prawdy...

Żeby się z tego jakaś powódź nie zrobila.
W lipcu to bylo pól biedy, ale teraz ciut zimno na takie atrakcje :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw kwi 04, 2013 16:48 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

pada sobie snieżek, pada sobie równo. Raz padnie na drzewko, raz padnie na ..... :twisted:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw kwi 04, 2013 18:58 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

A, tam .. Idzie wiosna, idzie :D
Śnieżek nie pada, deszczyk tyż nie, wiaterek byle jaki...
Długoterminowe prognozy są takie: jednego dnia +15, potem np. +9, następnego dnia... +2!
Ale kto by im wierzył? Skąd niby wiedzą tak dokładnie? Za trzy dni powiedzą co innego i tak.

Kinnia, Ty weź, dziecko, coś na poprawę humoru, co?
sernik np. :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw kwi 04, 2013 19:24 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Wycofuję ten sernik :mrgreen: :mrgreen: Ta ilość pokomplikowanych przepisów też mnie onieśmieliła...

Obrazek

morelowa

Post » Czw kwi 04, 2013 19:42 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

oswiadczam uroczyscie ... jak jeszcze ktos powie cos o serniku to... :evil: całe święta chorowałam, nie mogłam łykać bo powalił mnie wirus mutant, teraz tez nie czuję się dobrze wiciąż mnie męczy - dalej jestem chora i coraz bardziej zła :evil:

na poprawe humoru, na poprawę humoru .... sernik :evil:

Kto mi go upiecze bez zakalca z dostawą na wycieraczkę? e
Obrazek

Kinnia

Post » Czw kwi 04, 2013 20:00 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Demonizujesz ten sernik :mrgreen:
Przecież powiedziałam , że wycofuję, nie?
Zdrowemu człowiekowi dobrze robi pieczenie ; choremu można kupić w sklepie... Ale może już co innego??

Wirusy szaleją wynika z doniesień ludzi ze wszystkich stron kraju :roll: Zjadliwe są.

Obrazek

morelowa

Post » Czw kwi 04, 2013 20:06 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

kupić w sklepie ... fuj
Obrazek

Kinnia

Post » Pt kwi 05, 2013 8:19 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Kinnia, Ty weź, dziecko, coś na poprawę humoru, co?

:ok: :ryk:
Pewnie odrobina słońca wszystkim poprawiłaby humory. I trochę wyższe temperatury. No to się rozmarzyłam...
morelowa pisze: Wirusy szaleją wynika z doniesień ludzi ze wszystkich stron kraju :roll: Zjadliwe są.

Oj, szaleją.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt kwi 05, 2013 13:18 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Sposobem na "oszukanie organizmu" jest siąść z zamkniętymi oczami blisko mocnej zapalonej żarówki - tak , żeby i widzieć i czuć ciepło. I powinien się brak słońca troszkę zmniejszyć :ok: .
morelowa, chciałabym mieć spokojne koty :roll: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt kwi 05, 2013 14:14 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Alienor pisze:Sposobem na "oszukanie organizmu" jest siąść z zamkniętymi oczami blisko mocnej zapalonej żarówki - tak , żeby i widzieć i czuć ciepło. I powinien się brak słońca troszkę zmniejszyć :ok: .
morelowa, chciałabym mieć spokojne koty :roll: .

Coś Ci Twoje znowu zrobiły :roll: ?
Mnie się wirus jeszcze nie czepił, ale brak ciepła jest problemem...

Obrazek

morelowa

Post » Pt kwi 05, 2013 14:57 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Ciel zrobił. Latanie i zaczepianie wszystkiego co żyje z ludźmi włącznie, próby współżycia z ręką Ali, zwalenie na nogę (tuż przed wyjściem monitora (cienki więc mniej ważył, ale bolało)...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt kwi 05, 2013 15:55 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Alienor pisze:Ciel zrobił. Latanie i zaczepianie wszystkiego co żyje z ludźmi włącznie, próby współżycia z ręką Ali, zwalenie na nogę (tuż przed wyjściem monitora (cienki więc mniej ważył, ale bolało)...

Niezłe ziółko :lol: :mrgreen:
Może kastracja by trochę pomogła?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]