S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 04, 2013 13:52 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała daj temu max choremu cykloferon. On jest też na koci katar. Spróbuj.

Trzymajcie kciuki za Malenką. Obrzęk jest większy. Juz na przednie łapki wchodzi:((
Zaraz jedziemy do weta

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw kwi 04, 2013 15:00 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidzia trzymamy kciuki za Maleństwo :ok:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw kwi 04, 2013 17:43 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidka-wielkie kciuki :ok:
mam nadzieje ,że uda Wam sie wygrać tą walkę
Biedna kicia, najgorzej walczyc z czyms co nie wiadomo czym jest

Chory chyba zbierze sie na antybiotyku, to miły, grzeczny kot, który pewnie w ta ochydna pogode wyladował na mrozie i sobie zupełnie nie radził. Conwa super łyka
Ale o cykloferonie jak najbardziej pomysle , jeśli antybiotyk za 3 dni nie przyniesie poprawy
Bardzo jest biedy, brudny i zmęczony ,,jakniewiemco,,

Wrócił Kalo, niestety miewa momenty zew jak sie wkurzy to potrafi dziabnąć, nie słabo
szansę do tego domku dostała Powsinoga-trzymajcie kciuki

Szanse tez dzis dostała Benzina- tez mocne kciuki potrzebne :ok:

maluszek chyba zostanie tylko jeden do adopcji
juz zaczęły trochę jeść

wkele potem fotki nowych

ten biały ma nr 100/13

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw kwi 04, 2013 17:56 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

fotki mam byle jakie
tych co wiem ze na bank wracaja chyba nie ma sensu dodawac maciaszku do strony

ten białasek o ktorego pytałaś ma nr 100/13

kotka- 98/13
od 29 03 w scvhr
cięzarna
sterylka 2 04
wraca do miejsca wyłowienia
Obrazek

kotka- 96/13
od 28 03 w schr
chora-kk
po wyleczeniu i sterylce wraca do siebie
Obrazek

kocurek-101/13
od 30 03 w schr
poranione ucho
ten kto go znalażł czegos mu szuka-jeszcze nie wiem z jakim skutkiem
miy, niekastrowany
Obrazek

kocurek-102/13
od 3 04 w schr
znaleziony wyziebniety, chory
niekastrowany, miły
na antybiotyku
zostaje u nas, tzn mam nadzieje ze kiedys bedzie szukał domu
chyba lepiej z dodaniem do strony poczekac kilka dni, i lepsza fotke
Obrazek

kotka-99/13
od 29 03 w schr
ciazarna, sterylka 2 04
bardzo miła, znaleziona, bedzie szukała domu

Obrazek

Mała1

Post » Czw kwi 04, 2013 19:30 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Trzymam mocno kciuki za wszystkie nowe kotki. Biedny ten kocurek przemarzniety...

Aga_Marlena

Od: Sob maja 29, 2010 19:10

Post » Czw kwi 04, 2013 19:40 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kciuki za Benzinę i domki maluszkowe :ok: :ok:

Klatkowców nam się porobiło, a tu wciąż zima za oknami :roll:

jednym z największych pieszczochów z takim dużym temperamentem lekko na odległość jest Leonia 53/12
Obrazek
Bardzo żywotna, prześmieszna i uwielbia ludzi, podgryza też delikatnie, czasem nawet bardziej ale to forma zabawy.
Lubi się kręcić wokół własnej osi, bawić w chowanego mraucząc przy tym zabawnie :kotek:

---------------------------------------

Z kociarni:

Obrazek
jeden z naszych na kociarni, on chyba nie ma imienia
to ten słynny szarawo dumny kotek widmo :P
śliczny, dzikawy, nieujarzmiony

Obrazek
tutaj miałam dylemat...
czy To Primawera???
Askona na pewno nie
Drogon hmm zbyt szczupły jak na niego (poza tym obok korzystał z kuwety :D )
Kto to jest?? :ryk: :wink:
Płochliwy oczywiście

Obrazek
Baltona dała sobie zrobić zdjęcie. Nieprzekonana do ludzi i zazwyczaj nie widoczna na kociarni..
Trochę schudła ale urody jej to nie ujęło :kotek:

Obrazek
naburmuszony Regal. Rudziaszek, który dawno by miał domek gdyby nie jego nieufność w stosunku do człowieka..

Obrazek
Melkor. Pan i władca śmierci. Czy twoja ręka będzie podrapana, buty pogryzione, zaatakowane włosy zależy to już wyłącznie od humoru Melkora Melkorowicza.
Nie jest taki zły. Jet kochany tylko trzeba go poznać i zaakceptować jaki jest :kotek:

Obrazek
Ultra.. Piękna, niedostępna księżniczka. Znowu w swoim miejscu pewna, że nikt nie będzie jej nachodził. A tu niespodziewajka..
Znów chciała się ewakuować. I zrobiła to. Oddaliła się od nas znowuż. Latem trzeba jej to wynagrodzić :kotek:
Ostatnio edytowano Czw kwi 04, 2013 19:43 przez TanundA, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw kwi 04, 2013 19:42 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała, dzięki za numer.
Koty wracające do siebie zdjęłam ze schroniskowej strony.

maciaszek

Od: Sob sie 04, 2007 13:23

Post » Czw kwi 04, 2013 20:44 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

przykro z powodu Kalo, taki fajny kocurek :(

kciuki też za Powsinogę, fajnusia kicia :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Czw kwi 04, 2013 21:08 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kciuki za domki i za wszystkich szczęściarzy, żeby się wykazały mądrością życiową.

Maleńka ma w teście 2 minusy:)) ale dalej nie wiadomo o co chodzi:(

Lidka

Post » Czw kwi 04, 2013 21:52 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

kotka- 98/13
od 29 03 w scvhr
cięzarna
sterylka 2 04
wraca do miejsca wyłowienia
Obrazek

skoro wraca to czy imię nadawać ?

kotka- 96/13
od 28 03 w schr
chora-kk
po wyleczeniu i sterylce wraca do siebie
Obrazek

imię potrzebne ?

kocurek-101/13
od 30 03 w schr
poranione ucho
ten kto go znalażł czegos mu szuka-jeszcze nie wiem z jakim skutkiem
miy, niekastrowany
Obrazek

TEOFIL

kocurek-102/13
od 3 04 w schr
znaleziony wyziebniety, chory
niekastrowany, miły
na antybiotyku
zostaje u nas, tzn mam nadzieje ze kiedys bedzie szukał domu
chyba lepiej z dodaniem do strony poczekac kilka dni, i lepsza fotke
Obrazek

COLIN

kotka-99/13
od 29 03 w schr
ciazarna, sterylka 2 04
bardzo miła, znaleziona, bedzie szukała domu

Obrazek[/quote]

DEMI
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw kwi 04, 2013 22:43 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ciekawostka lub przykład na degrengoladę miau.pl
Pan/ni moderator usunęła mój wątek ( o czym mnie ponformowano na pw) w którym chciałam oddać resztę maści, której nie wykorzystał Izydor.
ZŁAMAŁAM REGULAMIN - obrót lekami jest na miau zakazany. :ryk:
Czyli sprezentowanie komuś 2 gramowej tubki maści uwaga! jest zakazane! A Wy dzis usiłowałyście obracać olejkiem z dziurawca. Zdajecie sobie sprawę z waszego czynu przestępczego?

Tylko mnie się wydaje to idiotyczne, czy może miau schodzi "na psy"?

W związku z naruszenie pkt 9 Regulaminu https://forum.miau.pl/faq.php#f0r0 otrzymujesz ostrzeżenie w profilu.
Odnośnie obrotu produktami leczniczymi, proszę się zapoznać z przepisami obowiązującymi w Polsce. Nie muszą się one nam podobać, musimy ich przestrzegać.
alix76
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Czw kwi 04, 2013 22:54 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No podobno to jest zakazane. Kiedyś był na KŁ wątek o właśnie takich spawach. Można się było wymieniać lekami. Ale jak zwykle ktoś bardziej papieski od papieża stwierdził, że to nielegalne. "Kocham" tych wszelkiej maści policjantów.
NApisz na ślepaczkach, ze ci zostałą nmaść. Jak długo ona ma termin?

Jak Izydor?

Lidka

Post » Czw kwi 04, 2013 23:14 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Na szczęście olejek z dziurawca to nie lek :wink:
Po prostu kwiatki zalane olejem :wink:
Kurcze co do maści i innych leków, to chyba handel poza aptekami jest zakazany :roll: czy oddawanie to handel? :roll:
Muszę o tym doczytać :roll:

Co do kuriozum i nawiedzonych policjantów to się w pełni zgadzam.
Widziałam zlikwidowany post, gdzie dziewczyna dziewczynie doradziła co podać kotu z infekcją pęcherza. Na zasadzie "pogadaj z wetem o tym a o tym leku, u mojego kota się sprawdza"
Wedle moderatorki tylko weterynarze mogą się na ten temat wypowiadać 8O

Tak szczerze to ja już nigdzie nie zaglądam poza znajomymi wątkami, bo szlag może człowieka trafić na pomysły szalonych, samozwańczych policjantek, niekoniecznie moderatorek. Widziałam zresztą jak parę dziewczyn od nas próbowało wyrazić swoje zdanie.
Dobrze że działacie pod fundacją, inaczej już dawno przerobiły by Was na patologię :mrgreen:
Niektórym się chyba z nudów pod deklem przewraca. :roll:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt kwi 05, 2013 7:33 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Napisałam tej, tzw. moderatorce definicję słowa obrót i dystrybucja. Nijak się to ma do tego co chciałam zrobic - windowałam mój wątek, bo ta maśc na krótki termin wazności, a kosztowała 144 zł - wiec myślałam, ze może jakiś kitek w Polsce skorzysta. Chciałam podarowam otwartą tubkę maści. Zdystrybowac :twisted:

Tak szczerze to ja już nigdzie nie zaglądam poza znajomymi wątkami, bo szlag może człowieka trafić na pomysły szalonych, samozwańczych policjantek, niekoniecznie moderatorek. Widziałam zresztą jak parę dziewczyn od nas próbowało wyrazić swoje zdanie.

Ja też nie - ale to mój wątek był - to śledziłam :wink:

już dawno przerobiły by Was na patologię

To modne słowo - w ciagu ostatnich lat byłam patologią w różnych ujęciach i na różnych płaszczynach, zdziwiłabys się jak dalece Polsce pleni się niezrozumienie tego słowa. Ale mnie się podoba bycie patologią :mrgreen: a Wam nie? moje drogie nawiedzone kociary?

NApisz na ślepaczkach, ze ci zostałą nmaść.

Na ślepaczkach wiedzą, Lidziu....

A Dorek - żyje, poharatany znów, ale to cudny kot :D i w pewnym sensie.... bezproblemowy :ryk:
Po każdej operacji jak wracamy do domu bardzo się stara wyzdrowiec: ładnie je, pije, siusia, kupka....

Zatem wszystkim naszym kociakom (i Dorciowi) zdrówka :ok:

W związku z naruszenie pkt 9 Regulaminu https://forum.miau.pl/faq.php#f0r0 otrzymujesz ostrzeżenie w profilu.
Odnośnie obrotu produktami leczniczymi, proszę się zapoznać z przepisami obowiązującymi w Polsce. Nie muszą się one nam podobać, musimy ich przestrzegać.
alix76
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt kwi 05, 2013 9:50 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

kurcze
zaczyna byc poważny problem z Filipem
to ten bury kocurek oddany bo pani dostała alergii
od czasu przyjecia-tzn od czwartku w zeszłym tyg nie zjadł kompletnie nic, ani grama
Wpycham w niego trochę calopeta codziennie i na szczęście pije wode
ale czarno to widzę- typowa deprecha
:(

jutro najprawdopodobniej nie będzie mnie na wolontariacie- próbujcie go wygłaskiuwać- ale w klatce, w pudełku- bo max się stresuje inaczej

Colin ogólnie chyba lepiej, bo już nie śpi non stop
conwa bardzo chętnie pije, nawet sam trochę
ale innej karmy nie chce ruszyć, ani przełknąć
a conw mi się własnie skończył, trza dokupić

Mała1

[poprzednia][następna]