WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 03, 2013 20:25 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Znalazłam sobie Bodum'a nawet fajniejszego na Allegro.
Fajniejszy bo mniejszy.

Mam niedługo urodziny, zrobię sobie prezent!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro kwi 03, 2013 20:35 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

kotkins pisze:Znalazłam sobie Bodum'a nawet fajniejszego na Allegro.
Fajniejszy bo mniejszy.

Mam niedługo urodziny, zrobię sobie prezent!

Czyli wychodzi na to, że mądry i przyszłościowo myślący Leoś zrobił miejsce na nowy, fajniejszy dzbanek.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Obrazek
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Śro kwi 03, 2013 21:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Lełoś to mój największy skarb.
Jakieś 6,5 kg na dzień dzisuejszy.
Wczoraj na mnie wskoczył z impetem.

Yyyy...bolało....

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro kwi 03, 2013 21:54 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Łączę się w bólu. Mnie też TŻ stłukł ukochany dzbanek Boduma. Na szczęście od TŻ mogłam wymagać odkupienia. Niestety, najgorsze było to, że nie udało się kupić takiego samego. Tak rozpaczałam w sklepie, że go nie ma, że aż dostałam zniżkę na podobny, ale nie taki sam.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw kwi 04, 2013 3:52 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

koteczekanusi pisze:Łączę się w bólu. Mnie też TŻ stłukł ukochany dzbanek Boduma. Na szczęście od TŻ mogłam wymagać odkupienia. Niestety, najgorsze było to, że nie udało się kupić takiego samego. Tak rozpaczałam w sklepie, że go nie ma, że aż dostałam zniżkę na podobny, ale nie taki sam.

:twisted: Nie straszyć proszę.Wchodzę i co czytam na końcu? Łączę się w bólu...myślałam co? że kot umarł,a tu głupi dzbanek.Uffff...

Kotkins te szampony do kolorów kota drogie są?Są takie do mojej tricolorki?Ona ma wyrazisty kolor to nie wiem czy to potrzebne.Szukam bardziej coś by sierść nie iskrzyła,elektryzuje brzydko.Polecisz coś w miarę taniego jeśli jest? nazwę choć :) Krótka sierść też nieźle potrafi zaelektryzować.Swoją drogą nie mogłabym mieć persa bo po ostatniej akcji u teściów mam dość ich tri persiary syczącej małpy na mnie za nic :x Zna mnie lata i nie dotykaj bo będę krzyczeć! Chodzi skołtuniona,sierść paskudna.Jak była młodsza lepiej wyglądała.Nie wolno denerwować bo ma bardzo chore serce.Filcaki,obrotowe grzebienie,coś podobnego do furminatora...tam wszędzie leży taki sprzęt i ona tylko 4 kg waży.Normalnie jestem wystraszona i boję się tej kotki! :roll: Bejbi też odbija,ale nie tak.Zapewne gdyby miała takie włosy byłoby identycznie.Czy kocury persy są spokojniejsze :?: Czytałam że tak nie wiem ile w tym prawdy.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw kwi 04, 2013 8:21 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Nie wiem co to za dzbanek Boduma, takich akcesoriów w domu nie posiadam, ale za kocięctwa Ofelia uszkodziła mi kilka sów z kolekcji. Myslałam, że ją na dywanik przerobię :evil: . Dlatego jestem w stanie wyobrazić sobie żal po stracie dzbanuszka i wyrazić współczucie.
A dla Leosia specjalne miziawki, bo ciężki miał chłopak dzień wczoraj :wink:
Kotkinsie, wpadnij do mnie, zrobimy imprezkę przy winku. Zaproszę jeszcze koleżankę z pracy, która szefostwo zmusiło do zostania kierownikiem i biedna z nerwów spać w nocy nie może - na pewno też się chętnie napije na uspokojnienie. A ja popiję winka na nerwy na mojego tatę - bardzo ale to bardzo intensywnie szuka chętnych na Małą Czarną, choć widzi że ja NIE CHCĘ jej oddawać.
No nic, ja będę bardzo ale to bardzo odstraszać potencjalnych chętnych. Już mam parę argumentów: kot płochliwy, wyrywa się przy próbach wzięcia na ręce, niszczy kwiatki i firanki, nawet tapety próbuje drapaczyć, je tylko barfa, ma alergię, szaleje po nocach. Jak myslicie, wielu będzie chętnych? :wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw kwi 04, 2013 8:24 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Na Małą Czarną?Raczej nie będzie chętnych szczególnie jeśli chodzi o Barfa :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw kwi 04, 2013 8:25 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

MB a postawienie się tacie nie wchodzi w grę? Ty z nimi mieszkasz? Umknęło mi chyba :D I też nie wiem co to za cudowny dzbanek. Zapytam wujka google.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw kwi 04, 2013 8:34 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

MB&Ofelia pisze: No nic, ja będę bardzo ale to bardzo odstraszać potencjalnych chętnych. Już mam parę argumentów: kot płochliwy, wyrywa się przy próbach wzięcia na ręce, niszczy kwiatki i firanki, nawet tapety próbuje drapaczyć, je tylko barfa, ma alergię, szaleje po nocach. Jak myslicie, wielu będzie chętnych? :wink:

Ja nie mam firanek, kwiatki i tak mam zniszczone, tapet nie posiadam, alergie sama mam, więc mogłybyśmy łączyć się w bólu.
Że na ręce nie chce to i dobrze, bo ja mam dwa naręczne nakolankowce, a trzeciej ręki nie mam, więc się dobrze składa.
Ale ten barf..... :roll:
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Czw kwi 04, 2013 12:29 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Zosik, ty uważaj :twisted: . potencjalnych chętnych na Małą Czarną zjadam na śniadanie :twisted: A barfa kocina kocha, to fakt niezaprzeczalny. Inne żarło zakopuje intensywnie łapką po panelach.
A tacie nie chcę się stawiać oficjalnie z pewnych powodów, zresztą po co mi wojna (a my jesteśmy dwa skorpiony :twisted: ), skoro mogę przeczekać sprawę i zatrzymac Carmen na zasadzie zasiedzenia (tak zresztą zasiedziała się swego czasu Ofelia :wink: ).

A dzbanka też poszukam w guglach, może się przyda jak kiedyś będę musiała coś komuś kupić na prezent.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw kwi 04, 2013 13:47 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

MB, ja też skorpion, dlatego tym bardziej nie rozumiem braku wojny :mrgreen: Nie, no żarty żartami, ale pewnie, że nikt nie lubi kłótni i rozlewu krwi. Trzymam kciuki za zasiedzenie :wink:
Obrazek

rastanja

Post » Czw kwi 04, 2013 14:04 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

No, obejrzałam tego boduma. Moi rodzice mają coś podobnego do herbaty, ale chyba niefirmowy. Mi by się "cóś" takiego przydało, ale nie mam na razie miejsca w kuchni.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw kwi 04, 2013 14:39 podpowiecie?

proszę...pisała któraś a Was o Miamorze odkłaczającym - chyba dobrze pamietam?Mogę prosić o szczegóły?Nie dam rady sie teraz przekopać przez net,a moja Jagoda juz wyprodukowała kupkę jak makaronik,więc - pora.A ślubny jutro ze stolicy przyjeżdza,(jak co weekend),więc dalabym mu namiar teraz,zeby kupił.Przepraszam za ten wtręt,ale Melon :) to jedyny wątek,który czytam od 1-wszej części.Pozdrowienia!
Nie było,nie ma i nie będzie-takiej jak TY...*

kochamcię

Od: Wto maja 12, 2009 0:43

Post » Czw kwi 04, 2013 14:51 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Obrazek

rastanja

Post » Czw kwi 04, 2013 15:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- bezdomny...:(

Kochamcię, nie wiem jakie masz doświadczenia z odkłakami, ale jeśli masz trudny dostęp do sklepu to weź pod uwagę róznież to, że nie każdy kot.... Mój jeden uwielbia tego miamora, ale kotka nie cierpi i jada pastę gimpet chętnie...
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]