Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 02, 2013 15:20 Re: Broszka & Company

Ty to optymistka jakaś jesteś, hanelka :mrgreen:
I dobrze, takich świat potrzebuje :lol:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto kwi 02, 2013 16:10 Re: Broszka & Company

Wszystko się kiedyś kończy. Nie tylko dobre... ;)
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto kwi 02, 2013 18:41 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
felin pisze:Październik byl przecież cieply.
W październiku zasypało nas śniegiem co pokrzyżowało nam remont bo panowie fachowcy nie mogli dojechać. I zrobiło się nagle bardzo zimno - nowe tynki nie chciały wcale schnąć i musieliśmy suszyć wściekle farelą i wentylatorem. Właśnie jakoś teraz na dniach dostaniemy półroczne rozliczenie prądu i już się boję ile nam przyjdzie dopłaty przez to suszenie :strach:

U mnie na letnisku śniegu nie bylo w październiku.

Broszka pisze:Pippinek ma się dobrze, rozrabia i łobuzuje strasznie :mrgreen:
Jutro będę mu ściągać szwy - wszystko ładnie się zagoiło :ok:
Za to ma fatalne dziąsła :roll: przy zębach czerwone i pokrwawione. Wiem że czasem tak się robi przy wymianie mleczaków na stałe, ale mam wrażenie że on już wymienił wszystkie zęby a nadżerki nadal są :? Nie wiem czy zacząć mu czymś smarować czy poczekać jeszcze? Zapaszek z pysia ma trochę powalający :|

Trochę chyba dlugo jak na wymianę zębów, ale nie pamiętam dokladnie kiedy zacząl.
Może spróbuj Baikadentem posmarować. Tylko ostrzegam, że to dość gorzkie, więc może się pluć.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro kwi 03, 2013 13:53 Re: Broszka & Company

Zepsuł się samochód TZta.
Dla mnie to wielki kłopot bo pojechał do pracy moją terenówką :evil:
A ja miałam raniutko pojechać po słomę bo lecimy już resztkami a zaraz znów nas zawali śniegiem... I jeszcze musiałam odprowadzić zepsuty samochód do warsztatu i prosić mechanika żeby mnie odwiózł do domu bo nie dałabym rady przejść piechotą tej odległości :? Bardzo nie lubię takiego proszenia, bo strasznie mi głupio kiedy muszę obnosić się ze swoim kalectwem... :(
A śnieg sypie i sypie :strach: :evil:
Usłyszałam u mechanika że nie ma już kasy na odśnieżanie i podobno wiejskie drogi nie będą już odśnieżane 8O Tylko krajowe i wojewódzkie. Ciekawe jak ludzie będą dojeżdżać do pracy :roll: I jak przywiozę zapasy dla koni :?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro kwi 03, 2013 15:07 Re: Broszka & Company

Słów mi zabrakło :strach:
Obrazek

hanelka

Post » Śro kwi 03, 2013 15:12 Re: Broszka & Company

Broszko - mieszkam w dużym mieście a i tak autobusy i auta miały problem podjechać pod górkę na której mieszkam :roll: . Plus zajezdnia dla części jest "w dołku" i wyjazd (oraz zjazd do zajezdni) jest cokolwiek problematyczny - nie musi być mała miejscowość by było przegwizdane. Dziś sporo ponad godzinę jechałam do pracy - zwykle trwa to 25 minut... Choć nie zazdroszczę problemów z przywożeniem jedzenia dla koni i wizytami gdziekolwiek w jakimkolwiek celu :strach: . Tak że tylko pocieszyć ci chciałam.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro kwi 03, 2013 15:43 Re: Broszka & Company

W niedzielę musiałam pojechać z Piotrusiem do weta taksówką, bo o dojechaniu autobusami mowy nawet nie było. A to niby stołeczne miasto jest, więc jak myślę o Twoim sielskim zakątku, to włos sam mi się jeży...
Obrazek

hanelka

Post » Śro kwi 03, 2013 20:22 Re: Broszka & Company

Więc tak jak dziewczyny - nie trzeba wsi zapadłej itd. żeby mieć nie odśnieżone. Tu gdzie mieszkam to nie peryferia jakaś wojewódzkiego w końcu miasta, a ulica nie jest odśnieżana... bo nie. Chodnik zależnie od tego przy czyim domu jest. Na podwórzu dziewiczy kopny śnieg.. :twisted:
Ale fakt - ani koników wyprowadzać nie trzeba, ani sianokiszonce coś robić... Inne efekty tego są..

A z tym proszeniem to gadasz bez sensu, Broszka. Przez myśl nie powinno Ci przejść, że Ci głupio. Mechanikowi powinno być głupio, że sam na to nie wpadł. I nie ma nic do rzeczy czy ktoś ma wszystkie i zdrowe nogi. Warunki są do d... i trzeba sobie pomagać.
A już z filozoficzno-psychologicznych klimatów - bardzo w naszym społeczeństwie utrwalony jest taki schemat, że proszenie o pomoc jest trudne. I to jest jeszcze bardziej bez sensu.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro kwi 03, 2013 20:41 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Warunki są do d... i trzeba sobie pomagać.
morelowa dobrze prawi :!:
Obrazek

hanelka

Post » Śro kwi 03, 2013 21:00 Re: Broszka & Company

Przepraszam, że śmiecę, ale tym psom kończy się czas i śmierć całkiem literalnie zagląda im w oczy: viewtopic.php?f=21&t=151922 :( . Jeśli macie cokolwiek - jeśli znacie kogoś - pomóżcie. One tam nie mogą zostać.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro kwi 03, 2013 21:56 Re: Broszka & Company

Udostępniłam na fb, to całe wszystko, co mogę :(
Obrazek

hanelka

Post » Czw kwi 04, 2013 5:25 Re: Broszka & Company

hanelka pisze:Udostępniłam na fb, to całe wszystko, co mogę :(

To już dużo - jak Ci wpadnie ktoś do głowy, kto mógłby chcieć psa lub zgodziłby się być płatnym DT to zapytaj - to też jest pomoc :ok: . Bo nawet jak powie nie, to może sobie skojarzy kogoś, kto powie tak :ok: .

Alienor

Post » Czw kwi 04, 2013 9:30 Re: Broszka & Company

Za psiaki :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw kwi 04, 2013 9:32 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Więc tak jak dziewczyny - nie trzeba wsi zapadłej itd. żeby mieć nie odśnieżone. Tu gdzie mieszkam to nie peryferia jakaś wojewódzkiego w końcu miasta, a ulica nie jest odśnieżana... bo nie. Chodnik zależnie od tego przy czyim domu jest. Na podwórzu dziewiczy kopny śnieg.. :twisted:
Ale fakt - ani koników wyprowadzać nie trzeba, ani sianokiszonce coś robić... Inne efekty tego są..

Trochę różni się nieodśnieżony chodnik czy podwórko w mieście od jedynej drogi dojazdowej do wsi zawalonej półtora metrowymi zaspami śniegu nawianego z pól ;) I odcięcia całkowitego od świata: sklepów, karetki, straży pożarnej itp.
Na szczęście jednak przejechał rano pług śnieżny więc TZ mógł pojechać do pracy :ok:

morelowa pisze:A z tym proszeniem to gadasz bez sensu, Broszka. Przez myśl nie powinno Ci przejść, że Ci głupio. Mechanikowi powinno być głupio, że sam na to nie wpadł. I nie ma nic do rzeczy czy ktoś ma wszystkie i zdrowe nogi. Warunki są do d... i trzeba sobie pomagać.
A już z filozoficzno-psychologicznych klimatów - bardzo w naszym społeczeństwie utrwalony jest taki schemat, że proszenie o pomoc jest trudne. I to jest jeszcze bardziej bez sensu.

Tym bardziej mi głupio prosić mechanika bo naprawia nasze samochody od lat i dobrze wie że nie mogę chodzić ale sam nigdy nie proponuje odwiezienia bo dla niego to duży kłopot - musi wypraszać klientów na dwór i zamykać warsztat np. wczoraj miał rozbebeszony samochód w drzwiach tzn częściowo na kanale a w połowie na dworze i musiał go wpychać do środka żeby zamknąć warsztat a potem znów musiał go wypychać bo w takiej pozycji musiał go naprawiać... Oczywiście nie odmówił mojej prośbie ale słyszałam jak klął cichutko pod nosem zbierając narzędzia w kanale żeby wepchnąć ten samochód :(
Po naprawie sam bez proszenia odprowadził nam samochód pod dom - znów musiał zamykać warsztat i jeszcze prosić innego klienta o podwózkę od nas z powrotem do warsztatu :|
Głupio mi stawiać ludzi w takiej sytuacji :oops: I przykro, tym bardziej że to nie pierwszy a któryś tam kolejny raz i pewnie niestety nie ostatni... :(

Alienor pisze:Przepraszam, że śmiecę, ale tym psom kończy się czas i śmierć całkiem literalnie zagląda im w oczy: viewtopic.php?f=21&t=151922 :( . Jeśli macie cokolwiek - jeśli znacie kogoś - pomóżcie. One tam nie mogą zostać.
Szkoda psiaków, niestety nic mi nie przychodzi do głowy i nie mogę pomóc, nawet na fb mnie nie ma żeby udostępnić (cokolwiek to znaczy) :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw kwi 04, 2013 9:48 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Trochę różni się nieodśnieżony chodnik czy podwórko w mieście od jedynej drogi dojazdowej do wsi zawalonej półtora metrowymi zaspami śniegu nawianego z pól ;) I odcięcia całkowitego od świata: sklepów, karetki, straży pożarnej itp.
Na szczęście jednak przejechał rano pług śnieżny więc TZ mógł pojechać do pracy :ok:
(

W centrum W-wy jest fajna metoda odśnieżania- zgarnia sie śnieg (ale tak że zostaje spora warstwa ubitego śniegu), jednorazowo sypie się solą/piachem i na tym koniec (po nowej dostawie śniegu już chyba niczym nie sypią). Po kilku godzinach, gdy parę osób po tym przejdzie robi się czadowe lodowisko :roll:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

[poprzednia][następna]