wklejam pismo jakie zostało wysłane do Burmistrza Michała Wąsowicza,
Pan Burmistrz Michał Wąsowicz
Urząd Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy
Al. Krakowska 257
02-133 Warszawa
Dotyczy ; przetargu nieograniczonego na świadczenie usług z zakresu opieki weterynaryjnej
nad zwierzętami wolno żyjącymi występującymi na terenie Dzielnicy Włochy m.st.
Warszawy
Zwracam się z prośbą o wyjaśnienie faktu dot. wyboru najkorzystniejszej oferty dla ww. przetargu tj. wyboru Przychodni Weterynaryjnej Tomasz Górny ul. Racławicka 29a,
02-601 Warszawa .
Zgodnie z SIWZ – zakład leczniczy dla zwierząt musi być czynny całą dobę.
Wydaje mi się, że startująca w przetargu lecznica winna być lecznicą czynną .
W dniu -2.04.2013 r. byłam 3- krotnie pod ww. lecznicą – ok. godz. 9,30, 15,30 i 19,30.
Zastałam tylko szyld – Przychodnia Weterynaryjna i kompletnie nic…, żadnego ogłoszenia o godzinach przyjęć, żadnej informacji o dyżurach lekarzy .Okna pozaklejane folią i papierem- tak, że nic nie widać ( zrobiłam zdjęcia komórką – wydrukuje je i dostarczę).
Lecznica- widmo.
Przeszłam do pobliskiego szewca i apteki – pytając czy ta lecznica jest czynna – otrzymałam odpowiedź , że nie . Pytałam przechodniów- nikt nic nie wiedział.
Podeszłam do garażu, gdzie dawniej mieściła się lecznica ( Racławicka 29b) i jest tam kartka, że lecznica działa na telefon. Podane są 2 n-ry .
Zadzwoniłam ok. 19,30 i Pan Tomasz Górny umówił się ze mną za ok. 40 min. I przyjechał – podobno z wizyty domowej.
Pozwolił mi obejrzeć holl, 1 gabinet lekarki, pokazał zestaw leków. Nie pokazał mi sali operacyjnej oraz szpitala z klatkami dla kotów.
Proszę o pilne wyjaśnienie jak dyżurująca na telefon lecznica może sprawować opiekę weterynaryjną nad naszymi zwierzętami , wykonywać zabiegi chirurgiczne – nie mając wystarczającej obsady lekarskiej ( jest jeden lekarz i jego żona!). Dyżur ma trwać całą dobę.
Z poważaniem
Do wiadomości:
1.Wydział Zamówień Publicznych
Urzędu Dzielnicy Włochy m.st. Warszawy
2. Biuro Ochrony Środowiska
Urzędu m. st. Warszawy
Pl. Starynkiewicza 7 /9