Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 30, 2013 14:48 Re: Broszka & Company

Zdrowych, radosnych, pogodnych Świąt!
Obrazek
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob mar 30, 2013 22:20 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:Ten mazurek felin, co to wystarczy spód upiec dobrze brzmi.. Nie miałabym na jeden tyle krojenia :mrgreen:
Felin, Ty to lubisz ?

Czy co lubię? Krojenie bakalii? Nie cierpię i zawsze mam bąble na którymś palcu :evil: Ale mazureczki i owszem :P
Tym razem mamy 10 (bo mam jeden sprezentowala sprzątającej Ukraince).
A dziś jej kocur "znalazl sobie" stojący obok koszyk ze święconką i oczywiście nie omieszkal się poczęstować, a przy okazji wdepnąl w jeden mazurek, który pracowicie udekorowalam migdalami, orzechami, wisienkami i paskami kolorowego lukru (pięknie wyglądalo na czekoladowej polewie :mrgreen: ) :evil: :evil: Po zabraniu pozostalości święconki strzelil totalnego focha :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon kwi 01, 2013 16:34 Re: Broszka & Company

No, wiesz... krojenie, pieczenie.. czy lubisz skoro tak dużo robisz? Czy tak lubisz jeść, że nawet cięzka robota, nielubiana Cię nie powstrzyma. Mnie by powstrzymała np.
Nie upiekłam. Ale tam gdzie byłam, to poza innymi ciastami, były 4 różne mazurki. Duże :mrgreen: I słodkie :D
Upiekłam tylko szarlotkę, takie kruche z jabłkami, morelami suszonymi... Pyszna wyszła. Wywiozłam kawałek, a w zamian babkę sobie przywiozłam :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon kwi 01, 2013 18:04 Re: Broszka & Company

Generalnie nie cierpię robót kuchennych :evil:
Ale mazurki są raz do roku (podobnie jak makielki), więc się poświęcam :? Gwoli tradycji, ale zjeść sama też lubię. Zwlaszcza, że jak do tej pory, smaczniejszych niż nasze domowe nie spotkalam. A przy takiej pogodzie z tradycji to glównie kulinaria wchodzą w rachubę :mrgreen:

felin

Post » Wto kwi 02, 2013 10:17 Re: Broszka & Company

Dziwne to były święta :roll:
Stało się to czego najbardziej obawiałam się na wigilię: rano rodzina zajechała samochodami pod same drzwi a wieczorem nie mogli wyjechać bo w międzyczasie nawaliło pół metra śniegu :evil: A niektórzy jak się okazało mieli letnie opony 8O :strach: TZ musiał szuflować, zakładać im nasze łańcuchy i wyciągać z zasp na lince terenówką z napędem na 4 koła też uzbrojone w łańcuchy :evil:
Kto by pomyślał że na wielkanoc będą takie zimowe przeboje? :roll:

Coś mi miau szwankuje, czy Wam też czy to moja przeglądarka?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto kwi 02, 2013 10:20 Re: Broszka & Company

To mieliście piękne białe święta :mrgreen: . Dziś jak zapylałam do pracy w śniegu do pół łydki i we mgle takiej, że na 2 metry nic widać nie było, wydawało mi się że luty jest...

A rano były przeboje z miau - zwieszało się i nie wpuszczało :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 02, 2013 10:31 Re: Broszka & Company

No co? Kwiecień. Dopiero siódmy miesiąc zimy...
Będą w ogóle jeszcze jakieś inne pory roku?... :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto kwi 02, 2013 12:07 Re: Broszka & Company

Od jakiegoś czasu miau muli. Podejrzewam, że to ciąg dalszy prac nad przenoszeniem na nowe serwery.
hanelka pisze:No co? Kwiecień. Dopiero siódmy miesiąc zimy...
Będą w ogóle jeszcze jakieś inne pory roku?... :(

Przesadzilaś trochę - wg. moich obliczeń dopiero szósty się zaczyna :wink: Październik byl przecież cieply.

Za to w grudniu cieplej bylo niż w wielkanoc :roll: W sobotę niebacznie pochwalilam się ciotce spod Poznania, że u nas śniegu nie ma. No to calą niedzielę śnieg walil równo i sporo go leży, a na jutro powtórkę z rozrywki już zapowiedzieli :twisted:

Ciekawe czy dlugi weekend majowy też będzie bialy? :mrgreen:

ps. Jak tam kotostan? I Pippinek? :1luvu:

felin

Post » Wto kwi 02, 2013 12:12 Re: Broszka & Company

[quote="felin"]Za to w grudniu cieplej bylo niż w wielkanoc :roll: W sobotę niebacznie pochwalilam się ciotce spod Poznania, że u nas śniegu nie ma. No to calą niedzielę śnieg walil równo i sporo go leży, a na jutro powtórkę z rozrywki już zapowiedzieli :twisted:

Ciekawe czy dlugi weekend majowy też będzie bialy? :mrgreen:
quote]

Chyba tak - jak na wkurzonych kóraś się pochwaliła, że zamówiła już miejsce na długi weekend to się pytali czy na narty... A ponieważ wcześniej te same osoby wyprorokowały białą wielkanoc :strach: .

Przyłączam się do pytania o koty, psy i Ciebie, Broszko :1luvu: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 02, 2013 13:51 Re: Broszka & Company

felin pisze:Październik byl przecież cieply.
W październiku zasypało nas śniegiem co pokrzyżowało nam remont bo panowie fachowcy nie mogli dojechać. I zrobiło się nagle bardzo zimno - nowe tynki nie chciały wcale schnąć i musieliśmy suszyć wściekle farelą i wentylatorem. Właśnie jakoś teraz na dniach dostaniemy półroczne rozliczenie prądu i już się boję ile nam przyjdzie dopłaty przez to suszenie :strach:

Pippinek ma się dobrze, rozrabia i łobuzuje strasznie :mrgreen:
Jutro będę mu ściągać szwy - wszystko ładnie się zagoiło :ok:
Za to ma fatalne dziąsła :roll: przy zębach czerwone i pokrwawione. Wiem że czasem tak się robi przy wymianie mleczaków na stałe, ale mam wrażenie że on już wymienił wszystkie zęby a nadżerki nadal są :? Nie wiem czy zacząć mu czymś smarować czy poczekać jeszcze? Zapaszek z pysia ma trochę powalający :|
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto kwi 02, 2013 14:10 Re: Broszka & Company

Alienor pisze:Przyłączam się do pytania o koty, psy i Ciebie, Broszko :1luvu: .
:?:
Obrazek

hanelka

Post » Wto kwi 02, 2013 14:11 Re: Broszka & Company

hanelka pisze:
Coś się nie wstrzeliłam :wink: :oops:
Obrazek

hanelka

Post » Wto kwi 02, 2013 14:49 Re: Broszka & Company

hanelka pisze:
hanelka pisze:
Coś się nie wstrzeliłam :wink: :oops:

Ach, bo ja napisałam tylko o Pippinie więc wstrzeliłaś się jak najbardziej :mrgreen:

Nie chcę narzekać bo jak wiecie mam tu szpital dla zwierzaków :(
Chorowitki raz lepiej raz gorzej - wciąż walczymy i nie poddajemy się :ok:
Ciężki czas był ostatnio bo kiedy jestem chora nie łatwo mi to wszystko ogarnąć... A o sobie już nawet nie piszę bo niby było już trochę lepiej a dzisiaj znów jestem chora Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto kwi 02, 2013 15:12 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:....dzisiaj znów jestem chora Obrazek

ło, matko... :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto kwi 02, 2013 15:14 Re: Broszka & Company

Nie dawaj się Broszko! Ta zima podła skończy się kiedyś i wreszcie odżyjemy wszyscy
Zdrowiej rasras!
Obrazek

hanelka

[poprzednia][następna]