minęło 4 lata, wciąż poszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 31, 2013 18:29 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

TAm są 2 czy 3 psy teraz.
Dobrze rozumiem, ze jeden, ten pobity, juz jest zabrany?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie mar 31, 2013 18:30 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

są 3 psy, ten pobity to inna historia.
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon kwi 01, 2013 11:55 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

Podniose swiatecznie - 3 psy potrzebuja chociaz DT na cito :!: :!: :!:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pon kwi 01, 2013 22:45 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

Może po świętach będzie więcej czasu na szukanie domu.
Tak bardzo bym chciała, zeby były bezpieczne.
JA nie jestem psiara ale moze są jakieś płatne DT.
Były już jakies deklaracje wpłat, może udałoby się.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto kwi 02, 2013 10:48 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

Nie miałam telefonów ani zapytań. Nic konkretnego nie wymyśliłam.
Jęśli to prywatne schronisko w Białej Piskiej jest ok - ktos je zna, był tam itd. to może jest to wyjscie. Sama nie wiem co gorsze śmierć czy dozywocie za kratami - dla psa, który potencjalnie całe życie chodził wolno po świecie.
Jeśli ktokolwiek ma wiarygodne info na temat tego schronu w Białej P. prosze o wpis na wątku (nie mam mozliwości jechać tam i sprawdzić, nikogo z tamtąd nie znam).

Nie wiem skąd mam info w głowie ale jeśli chodzi o sterylkę suni u szefa to mogę ją ustalić. Jest tylko problem bo: trzeba zapłacić za operację, przetrzymać sunię po operacji - kasa pewnie znajdzie się bo są deklaracje wpłat. Jeśli chodzi o miejsce po operacji - nie mam patentu gdzie ją umieścić. Generalnie nie ma gdzie. Lecznica nie ma szpitalu, hotelu nic takiego w okolicy nie istnieje. (pobity pies jest w niby szpitaliku schronu, bo pod opiekę schronu trafił w momencie zgłoszenia faktu, na razie jest separowany bo chory - wyzdrowieje pójdzie do stada z 1,5 krotnym przepełnieniem). Ja nie mam gdzie ja przetrzymać. Pat.

Jeszcze jedno - często nie mam mozliwości "kontaktu z kompem" z przyczyn odemnie niezaleznych. Brak natychmiastowej odpowiedzi czy reakcji jest wynikiem ograniczeń w dosłownym tego słowa znaczeniu. Do tego należy dodac chroniczny brak czasu. Niestety nie wymysliłam jeszcze jak być i robic rózne rzeczy w tym samym czasie.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Wto kwi 02, 2013 10:52 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

Kinni chodzi o to schronisko: http://www.schroniskodworakowscy.pl/.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto kwi 02, 2013 11:41 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

Alienor pisze:Kinni chodzi o to schronisko: http://www.schroniskodworakowscy.pl/.

o właśnie dokładnie tak
Obrazek

Kinnia

Post » Wto kwi 02, 2013 12:08 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

nie znam osobiscie, moge wieczorem zapytac fundacje, ktora ratuje sznaucery i jest w kontakcie z tym schroniskiem

moj znajomy ma psa ze schroniska w Bagienicach Malych i twierdzi, ze schronisko wyglada porzadnie, psy sa w dobrym stanie
jedyne zastrzezenie, jakie mial to fakt, ze malego psa /tego,ktorego on adoptowal/ wsadzono do kojca z psami duzymi /no ale duze psy widocznie byly spokojne i nieagresywne, bo malemu nic sie nie stalo, nie byl przestraszony ani nic z tych rzeczy/
tylko ze Bagienice sa pod Mragowem, wiec to zupelnie inny rejon
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Śro kwi 03, 2013 8:43 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

czy coś już wiadomo?
Obrazek

Kinnia

Post » Śro kwi 03, 2013 10:28 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

czekam na odpowiedz od fundacji

moze ta zolta suczka zainteresowac fundacje, pomagajaca labradorom? ona jest miksem labradora, chyba?

dostalam odp - to jest prywatne schronisko, nastawione na zysk
na ich stronie jest zamieszczony niewielki odsetek psow, ktore tam trafiaja
podobno nie szukaja wlascicieli psow /bo trafiaja tam tez psy,ktore sie zgubily, nie zostaly porzucone/

oni przyjmuja tylko te psy, ktore sa oplacone przez gmny, z ktorymi maja umowe, wiec jest prawdopodobne, zetych trzech psow nie przyjma :|

czyli kicha :|
KIBOL ZAMIAST DEBILA

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Śro kwi 03, 2013 14:09 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

dzisiaj środa.
czas sie kończy i mnie i im.
Obrazek

Kinnia

Post » Śro kwi 03, 2013 20:27 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

Napisałam na dogo - gdyby ktoś z kontem na /fb mógł to tam skopiować:
podsumowanie sytuacji "na teraz":
3 psy - 2 samce w typie ONka i suczka, prawdopodobnie szczenna w typie labka(?) wegetują na tym polu już od jakiegoś czasu. Kinnia dokarmia je, gdy w soboty bywa w okolicy. Stamtąd do jej miejscowości jest jakieś 50km, więc nie może tam jeździć częściej (plus praca, plus swoje zwierzęta i tymczasy w mieszkaniu). Nie może ich zabrać do swojego mieszkania, nie ma gdzie choćby tymczasowo ich "upchnąć" bo te opcje spenetrowała już dawno. Jak dotąd żadna z fundacji do których się zwracała, nie wyraziła woli opieki nad żadnym z tej trójki. Rejonowe schronisko to mówiąc wprost mordownia, w której nie przeżyją więcej niż miesiąc. Schronisko prywatne w Białej Piskiej przyjmuje tylko psy z gmin, które zakontraktowały ich usługi (a ta nie zrobiła tego), zresztą pobyt tam to zdaje się raczej "one way ticket", sądząc po tym jak często aktualizują dane swoich podopiecznych. Nie mamy and domów, ani domów tymczasowych, ani płatnych domów tymczasowych, które zgodziłyby się je przyjąć. na FB jest sporo osób, które oferują datki, na pewno podobnie będzie z forumowiczami dogo i miau, wiec osoby przyjmujące je na płatny DT nie zostaną same z problemem. Psy i sunia są proludzkie - ponieważ panowie podkradali pani jedzenie, Kinnia literalnie wyjmowała im momentami mięso z pyska - nie protestowały, nie pogryzły jej. Chcą się przytulać, głaskać, są ufne. Na pewno zrobimy dużą akcję z ogłoszeniami etc., ale by mieć je komu robić musimy je stamtąd zabrać generalnie "na wczoraj". W zasadzie gdziekolwiek, skąd można je będzie wydać ludziom. Buda w ogródku też jak najbardziej jest ok, jeśli dodatkowo będzie miska z jedzeniem i wodą, a buda będzie ocieplona. One żyją w ciężkich warunkach i jeśli im nie pomożemy, zginą, zatłuczone. Nie ma wciąż gdzie ich zabrać, nie mamy dla nich nawet tymczasowego schronienia. W okolicy nie znajdzie się nawet kawałek ogródka, bo to nie ten typ ludzi niestety. Zamiast sterylizacji łopata - zdaje się że raczej takie podejście tam mają ludzie. Dlatego błagamy - ofiarujcie choćby jednemu z nich schronienie, bo ono daje im szansę na życie.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro kwi 03, 2013 20:34 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

Już Iwonka wkleiła :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro kwi 03, 2013 20:41 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

Super, dziękuję :1luvu: . Bo nie mam i z pewnych powodów nie będę mieć tam konta, więc wydarzenia otwarte co prawda mogę podejrzeć, ale nic więcej. Bywa to nieźle frustrujące. I zauważyłam że na początku trochę zamieszałam bo źle zrozumiałam Kinnia - tamten skatowany pies błąkał się po okolicy, blisko miejsca bytowania psów. Gdyby nie Kinnia już by go dawno nie było - ale ponieważ potrzebny był szpitalik, musiał trafić do schroniska. W okolicy nie ma - o ile mi wiadomo - gabinetu z opcją szpitalika (niestety). Wyć mi się chce jak o nich myślę, ale pewnych rzeczy nie przeskoczę, więc mogę pomóc tylko słowem i kasą (niewielką :oops: ), a nie mam opcji DT ani DS dla żadnego psiura niestety.

Alienor

Post » Śro kwi 03, 2013 20:43 Re: Pomocy dla 3 psów, bo zginą lada dzień

dzięki
Obrazek

Kinnia

[poprzednia][następna]