Żabunia [*], Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 31, 2013 22:06 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

barbarados pisze:Jeszcze nie założyłam wątku , ale foty mogę Ci przesłać na maila . Podaj na pw , jeśli masz ochotę . :mrgreen:

pw poszło :)

Grosziwo

Od: Pon wrz 21, 2009 21:43

Post » Nie kwi 07, 2013 11:43 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Grosziwo pisze:Powinnam uporządkować ten wątek albo pozostawić pamięci Jaszeńki i Iwonki a otworzyć nowy. Ale to na pewno nie dziś. Dziś wkleję tu jeszcze kilka fotek.
Żaba uczy Kasię prawidłowego chodzenia: no mała raz łapka lewa, raz łapka prawa i do przodu :1luvu:
Obrazek

Maciej też potrafi być bardzo czuły: on mnie łaskocze, ratunku !
Obrazek

Tu jeszcze nie było u mnie Zuzi, Kasia była szczylkiem młodym, ale łóżko okupowane jak teraz :mrgreen:
Obrazek

A to dla fanek Żaby
zadek Żaby i jej golonka tylne :mrgreen:

Obrazek

w całej krasie hipopotama :mrgreen:
Obrazek

Maciejkowy nochalek ...do zacałowania :1luvu:
Obrazek

A to moje wyrko i codzienność, okupacja: mama, Zuzia, Kasia, Maciej i Żaba ...no i gdzie ja mam się położyć ??? :mrgreen:
Obrazek

Ale cudowności :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A hipopotamek :?: :!: Cud ,miód ,malina :!: :!: :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Nie kwi 07, 2013 12:41 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Ale fajne , a Żaba wymiata b , kochane psisko!!!!! i kociaki do zacałowania , a co to za małe ,łaciate? No sliczne
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Nie kwi 07, 2013 13:29 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Monika53 pisze:Ale fajne , a Żaba wymiata b , kochane psisko!!!!! i kociaki do zacałowania , a co to za małe ,łaciate? No sliczne
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
To małe, łaciate coś to Kasia jak do mnie zawitała, teraz to czteroletnia pannica. Pisałam już o tym, że Kasia to córa mojej Zuzi. Zuzia koczowała w Rybniku gdzieś na parkingu a rodzić przyszła do garażu u mnie w pracy. Podczas porządków w garażu koledzy znaleźli w kartonie trzy małe kocie pisklaki: Kasię, Focusa i Pinia. Wkrótce poznałam ich mamę. Była bardzo nieufna. Zaczęłam dokarmiać kicię. Potem z miseczki zaczęły korzystać , właściwie taplać się w niej, maluchy. Najszybciej zaczęła jeść Kasia, była najodważniejsza. Ale zauważyłam , że coś nie tak z jej oczkiem. Nie potrafiłam jej tam pomóc bo Zuzia nie pozwalała. Podstępem udało mi się "ukraść" małą. Prosto z pracy , nie zaliczając domu, pognałam z pół kilowym kociakiem do weta. Kasia została u mnie. Wiem, że była za mała by ją zabierać, ale tam w pracy nie miałam możliwości jej leczyć. Ponadto Kasia już samodzielnie jadła i jakoś dałyśmy radę. Teraz śmieję się, jak wspominam, jaką rewolucję zrobiła mi w domu, to poranne (4-5 rano) wstawanie by podgrzać kici jedzonko dla maluchów, to zatykanie, każdej dziury w mieszkaniu by mały skrzat nie wlazł tam, to podkładanie książki ( kurs Excel'a- dokładnie pamiętam, bo śmiałam się, że zostanie informatykiem) pod kuwetę, by umiała tam wejść.
Cd. opowiadania nastąpi :mrgreen:

Grosziwo

Post » Nie kwi 07, 2013 18:49 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Maluszki są tak rozbrajająco rozkoszne :love: :love: :love:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Nie kwi 07, 2013 18:54 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Mała Kasia , no po prostu cudo ! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Też pamiętam zatykanie dziur w domu . :roll:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie kwi 07, 2013 19:04 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

cd. opowieści

Żeby nie było, że pozostałe dwa maluchy zostawiłam na pastwę losu to powiem, że oba chłopaki znalazły dom. Pinio jako drugi trafił do domu mojej koleżanki Reni i wyrósł na wyjątkowego przystojniaka. Niestety poprzedniego lata podczas nieobecności Reni w domu Pinio został ugryziony przez szerszenia (wleciał do mieszkania) i gdy Renia wróciła z pracy to jeszcze żył, ale nawet natychmiastowa wizyta u weta już go nie uratowała, udusił się :cry: . Renia strasznie to przeżyła.
A to Pinio jeszcze u mnie w pracy, przygotowany do podróży do domku
Obrazek

Drugi kicio to Focus. On najdłużej był z Zuzią

tu siedzi sobie przy mamusi :1luvu:
Obrazek
Obrazek

potem trafił do najcudowniejszego domu u Gosi i ma brata kota Filipa i siostrunię bokserkę Boxę

Fokus urośnięty :1luvu:
Obrazek
A tu jeszcze jako szczawik w towarzystwie Boxy i Filipka :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Grosziwo

Post » Nie kwi 07, 2013 20:55 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

No się napatrzyć nie mogę :love: :love: :love: :love: :love: :love: No jakoś sobie nie mogę wyobrazić , że kogoś byś mogła bez pomocy zostawić :)
A na robale , głównie te gryzące też mam ,, uczulenie " . Wiem , że są potrzebne , ale ich nie lubię .

barbarados

Post » Nie kwi 07, 2013 22:17 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Obrazek
Obrazek

Ale strzeliłam gafę, tyle mam tych zdjęć, że mi sie pomerdało nieco, to małe to nie Focus, to "księżniczka" z drugiego, ostatniego miotu Zuzi

Zdjęcie małego Focusa mam gdzieś ''zakopane" w kompie, jak odnajdę to wkleję. Zdjęcia Focusa urośniętego i na łóżku z Filipkiem i Boxą to już na 200% Focus
Ostatnio edytowano Nie kwi 07, 2013 22:20 przez Grosziwo, łącznie edytowano 2 razy

Grosziwo

Post » Nie kwi 07, 2013 22:18 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

czekam :1luvu:

barbarados

Post » Nie kwi 07, 2013 22:48 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Znalazłam ale w telefonie, a z tego to ja zdjęć na kompa wrzucić nie potrafię :oops:

Grosziwo

Post » Nie kwi 07, 2013 22:49 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

uciekam spać, jutro ciąg dalszy opowieści o mojej ekipie :D
Dobranoc !

Grosziwo

Post » Pon kwi 08, 2013 9:24 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Będę czekała na tę opowieść. :)
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Wto kwi 09, 2013 19:13 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

no to cd. opowiadania :)
Naprawiam błąd w fotkach , teraz to mały Focus na moich kolanach ( w pracy) czeka na dom :D
ObrazekObrazekObrazek

Grosziwo

Post » Wto kwi 09, 2013 20:02 Re: Jaszeńka[*], Iwonka[*], tęsknię... i kocham moje pozosta

Jak Już wspominałam, mamą mojej Kasi, Focusa i Pinia[*] jest moja Zuzia(wtedy jeszcze bezdomna koteczka, która zamieszkała na placu u mnie w pracy.
A takie lokum jej zbudowałam
Obrazek
a to Zuzia bezdomniaczka
Obrazek

Grosziwo

[poprzednia][następna]