15sto letni staruszek Stanisław*Bardzo szczęśliwy :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 27, 2013 10:02 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Schronisko=brak szansPom

Taki wynik AST to pikuś. Jeśli będzie się mu podawać przez kilka tygodni 1 kapsułkę esseliv dziennie po jedzeniu, to powinno się poprawić. Podwyższony mocznik i leukocyty świadczą o stanie zapalnym, prawdopodobnie w przewodzie pokarmowym. Zrobiłabym test na stan zapalny trzustki. Niestety jest drogi-około 100 zl. Na biegunki i unormowanie stanu jelit podaję zawsze pastę diarsanyl z dobrym skutkiem. To pasta, której koty na ogół nie lubią, ale jest bardzo skuteczna. Może wet ją zamówić w hurtowni. Kosztuje ok 45 zł. Wystarczy podać 1/2 przedziałki głęboko do pysia, bo koty tym plują.

Wymądrzam się, bo miałam już takie chore koty i jeszcze pozyły pod warunkiem dobrego leczenia.

Uważajcie na strupki. Nie ma świerzbu? Nie drapie się? jeśli nie to pewnie strupy są po walkach. Wyłysienia po strupkach.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Śro mar 27, 2013 11:23 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Schronisko=brak szansPom

Jeśli byłaby szansa, że Stasio zgodzi sie z kotami, to mógłby przyjechać na DT do mojej cioci......

Ciocia już miała kota z miau:
viewtopic.php?f=1&t=84668&hilit=milu%C5%9B
Ostatnio edytowano Pt mar 29, 2013 6:22 przez ulvhedinn, łącznie edytowano 1 raz
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Śro mar 27, 2013 16:12 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Schronisko=brak szansPom

Kibicuję sypatycznemu kawalerowi :ok:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Śro mar 27, 2013 21:38 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Schronisko=brak szansPom

ulvhedinn pisze:Jeśli byłaby szansa, że Miluś zgodzi sie z kotami, to mógłby przyjechać na DT do mojej cioci......

Ciocia już miała kota z miau:
viewtopic.php?f=1&t=84668&hilit=milu%C5%9B

:ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro mar 27, 2013 22:03 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Schronisko=brak szansPom

Ulv, ogromnie dziękuję! Niestety nie wiem jak Staś się zachowa wobec kotów, pozostaje mieć nadzieję, że jego fajny charakter ujawni się także wobec kotów.

Ponieważ puściłam wici o Stasiu gdzie mogłam, także poza net, moja zaprzyjaźniona wet też coś próbuje szukać. Myślę, że po świętach coś się w sprawie Stasia ruszy konkretnie. W związku z tym coraz bardziej zbliża się potrzeba sponsora :oops: Jest jedna osoba z forum, która zaoferowała pomoc finansową i jedna na FB ale może ktoś jeszcze by mógł?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw mar 28, 2013 8:41 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Schronisko=brak szansPom

wow :1luvu: :ryk: :ok:
Ja tylko poczytuje i raz na miesiac kilka zwierzow oglaszam, ale z tego co widze.. Najwspanialszy Najlepszy DT sie zadeklarowal :)
Pozdrawiam
Obrazek

efciaa

Od: Czw lis 29, 2012 9:03

Post » Czw mar 28, 2013 8:49 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Schronisko=brak szansPom

A ja ostatnio znlazłam coś takiego: :mrgreen:

Obowiązki domowe kota

1. Kot musi bronić człowieka przed roślinami doniczkowymi.
2. Kot musi stale utrzymywać człowieka w dobrej kondycji, powodując, by się często ruszał i schylał zbierając długopisy, skarpetki, zapalniczki i inne drobne przedmioty.
3. Kot musi mocno trzymać zębami długopis, gdy człowiek próbuje pisać.
4. Kot musi stale przeprowadzać kontrolę i inwentaryzację w lodówce, nawet wtedy, gdy człowiek się temu sprzeciwia. Jeśli się sprzeciwia, to znaczy, że coś tam chowa i należy się tym zająć.
5. Kot musi w nocy co godzinę sprawdzać czy pod kołdrą człowieka nie łazi jakaś żmija.
6. Kot musi systematycznie trenować na wypadek niespodziewanego występu w cyrku. W tym celu kot musi od czasu do czasu urządzać skoki z karnisza na lampę, z lampy na zasłony oraz inne wskoki, przeskoki i przeloty.
7. Kot musi pomagać człowiekowi w czynności słania łóżka, uważnie sprawdzając czy żaden przedmiot nie dostał się pod prześcieradło.
8. Kot musi pamiętać, że sen dla człowieka to strata czasu, dlatego na widok śpiącego człowieka powinien natychmiast go obudzić, wskakując mu na brzuch, a jeszcze lepiej – na głowę.
9. Kot musi odganiać od człowieka złe sny. Jeżeli kot zauważy, że człowiek w łóżku przewraca się z boku na bok – powinien wskoczyć mu na głowę i rozpocząć egzorcyzmy.
10. Kot ma obowiązek każdego ranka przypominać człowiekowi, że „kto rano wstaje temu Pan Bóg daje” oraz że im wcześniej człowiek wstanie, tym więcej da mu Pan Bóg (i kotu też).
11. Kot musi dzielić się z człowiekiem wszystkim, co posiada. Ma obowiązek stałego oddawania mu części swojej sierści i wywalania z miseczki połowy jedzenia.
12. Kot ma obowiązek śpiewania, żeby dostarczać człowiekowi radość. Nawet, jeśli piosenka jest smętna.
13. Kot musi sprawdzać dlaczego ktoś nie domknął szafy albo szuflady.
14. Kot musi wiedzieć, co znajduje się we wszystkich pudełkach. Musi osobiście przekonać się, że są tam rzeczy bezpieczne i prawidłowo ułożone.
15. Kot ma obowiązek podczas snu człowieka, zagłuszać wszystkie dźwięki, głośno mrucząc mu do ucha.
16. Kot musi wysypiać się za człowieka, wszystkich jego krewnych, przyjaciół i sąsiadów razem wziętych.
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Czw mar 28, 2013 8:51 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Schronisko=brak szansPom

przepraszam pomyliłam wątki :1luvu:
Szyszka ............................................. Moris .............................................. Glutek i Muszka
Obrazek Obrazek Obrazek [url=https://naforum.zapodaj.net/e1a033c7ccbe.jpg.html][url=https://naforum.zapodaj.net/35b4fd9e2ec9.jpg.html]

iwaka

Od: Pt sie 12, 2011 18:33

Post » Czw mar 28, 2013 12:57 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Schronisko=brak szansPom

Za dom dla Stanisława :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 28, 2013 18:36 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Schronisko=brak szansPom

iwaka pisze:A ja ostatnio znlazłam coś takiego: :mrgreen:

Obowiązki domowe kota

1. Kot musi bronić człowieka przed roślinami doniczkowymi.
2. Kot musi stale utrzymywać człowieka w dobrej kondycji, powodując, by się często ruszał i schylał zbierając długopisy, skarpetki, zapalniczki i inne drobne przedmioty.
3. Kot musi mocno trzymać zębami długopis, gdy człowiek próbuje pisać.
4. Kot musi stale przeprowadzać kontrolę i inwentaryzację w lodówce, nawet wtedy, gdy człowiek się temu sprzeciwia. Jeśli się sprzeciwia, to znaczy, że coś tam chowa i należy się tym zająć.
5. Kot musi w nocy co godzinę sprawdzać czy pod kołdrą człowieka nie łazi jakaś żmija.
6. Kot musi systematycznie trenować na wypadek niespodziewanego występu w cyrku. W tym celu kot musi od czasu do czasu urządzać skoki z karnisza na lampę, z lampy na zasłony oraz inne wskoki, przeskoki i przeloty.
7. Kot musi pomagać człowiekowi w czynności słania łóżka, uważnie sprawdzając czy żaden przedmiot nie dostał się pod prześcieradło.
8. Kot musi pamiętać, że sen dla człowieka to strata czasu, dlatego na widok śpiącego człowieka powinien natychmiast go obudzić, wskakując mu na brzuch, a jeszcze lepiej – na głowę.
9. Kot musi odganiać od człowieka złe sny. Jeżeli kot zauważy, że człowiek w łóżku przewraca się z boku na bok – powinien wskoczyć mu na głowę i rozpocząć egzorcyzmy.
10. Kot ma obowiązek każdego ranka przypominać człowiekowi, że „kto rano wstaje temu Pan Bóg daje” oraz że im wcześniej człowiek wstanie, tym więcej da mu Pan Bóg (i kotu też).
11. Kot musi dzielić się z człowiekiem wszystkim, co posiada. Ma obowiązek stałego oddawania mu części swojej sierści i wywalania z miseczki połowy jedzenia.
12. Kot ma obowiązek śpiewania, żeby dostarczać człowiekowi radość. Nawet, jeśli piosenka jest smętna.
13. Kot musi sprawdzać dlaczego ktoś nie domknął szafy albo szuflady.
14. Kot musi wiedzieć, co znajduje się we wszystkich pudełkach. Musi osobiście przekonać się, że są tam rzeczy bezpieczne i prawidłowo ułożone.
15. Kot ma obowiązek podczas snu człowieka, zagłuszać wszystkie dźwięki, głośno mrucząc mu do ucha.
16. Kot musi wysypiać się za człowieka, wszystkich jego krewnych, przyjaciół i sąsiadów razem wziętych.

wszystkie moje koty /5/ spełniają w/w obowiazki, amen
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pt mar 29, 2013 9:44 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Schronisko=brak szansPom

Dobre :lol: :lol:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt mar 29, 2013 9:44 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Schronisko=brak szansPom

Bazyliszkowa pisze:Za dom dla Stanisława :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt mar 29, 2013 23:21 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Schronisko=brak szansPom

Przyznam szczerze, że padam na pysk. Ze świstem nawet. Ale muszę Wam powiedzieć, choćby tylko szybciutko, że Staś będzie miał domek :D I o ile tylko nie będzie jakiejś klęski żywiołowej to pojedziemy z nim, aż za Wa-wę, już 6 kwietnia. Nie mogę więcej zdradzić ale naprawdę się Dziaduniowi poszczęściło ;)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob mar 30, 2013 0:05 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Trzymamy kciuki!

Piękne wieści! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Trzymam kciuki i czekam na dalsze :ok:
Stanisławie :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob mar 30, 2013 7:30 Re: 15sto letni staruszek Stanisław*Trzymamy kciuki!

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

[poprzednia][następna]