CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sty 12, 2013 22:08 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Mutka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob sty 12, 2013 22:33 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Tak sobie przegladałam kotulce na 1 stronie i chciałam zgłosić "reklamację" :wink:
otóz ABBA z konińskiego schroniska już od półtorej roku ma DS u mnie(FeLV+)...więc do adopcji nie jest.

TAK SOBIE TERAZ "LATA PO ŚCIANACH" :wink:
ObrazekObrazek
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw sty 17, 2013 10:13 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Al Pacino, niesamowity kocur, taki najlepszy przyjaciel człowieka, w DT czeka na adopcję
Obrazek
Al jest zdrowym 2-3 letnim kocurem, po przejściach został mu ogonek sprawny tak w 2/3 ale nie przeszkadza mu to niczym, jest wykastrowany i zaszczepiony, odrobaczony.
Obrazek
to duży kocur, ma przepiękne gęste futro, i bardzo mądre spojrzenie
Obrazek
do tego ma niesamowity charakter, wszystkich lubi, nie wybrzydza przy jedzeniu, od razu po pakuje się na kolana i mruczy

Gdyby ktoś szukał takiego kompana to prosze o kontakt na PW, maila krist7@wp.pl alb telefon 607332996

krist

Od: Śro gru 21, 2011 22:25

Post » Czw sty 17, 2013 18:48 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

jaki elegancik z bialym wasikiem :1luvu:

wogole dla mnie czarnidelka sa Obrazek naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajpiekniejsze na swiecie

Kociara82

Post » Nie sty 20, 2013 11:21 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Ja mam słabość na punkcie czarnulków :) Jak dotąd wszystkie jakie poznałam były wspaniałe :1luvu:

Chciałabym przedstawić dwa jakie mam do adopcji:
Diablo - 4 - miesięczny kociak, który złapany został na działkach razem ze swoją rodzinką. Nie mógł tam zostać, gdyż na tych działkach koty są okrutnie zabijane i okaleczane przez hodowców gołębi. Kociak początkowo był dzikawy, ale stopniowo stał się wielkim fanem pieszczot na kolankach :) Właściwie to poszedł już do adopcji, ale po miesiącu wrócił...wystraszony i zdziczały. W chwili obecnej nie może nacieszyć się powrotem do swojego DT u wiewióry11, ale szukamy mu nadal domku. Tym razem wyrozumiałego i doświadczonego, takiego który będzie miał czas na codzienne przytulanki i zabawy z kociakiem.
Oto Diablątko:
Obrazek

Obrazek

Nesca - kotka również z działek. Przyniesiona przez pana gołębiarza, który zagroził, że jeśli nie znajdziemy jej domu, wywiezie ją w środek lasu i zostawi. Pan kotów nie nienawidzi, ale lubi swoje gołębie i nie dociera do niego, że to nie koty je duszą :/
Nesca po sterylizacji była bardzo chora...w badaniach wychodziła tylko anemia, a z koteczka jakiś miesiąc siedziała w pudełku. Miała też problem z chodzeniem. Tylne łapki jej się rozjeżdżały i miała nawet problemy ze skorzystaniem z kuwetki.
Najprawdopodobniej przyczyną było bardzo silne zarobaczenie. Kotka już doszła do siebie, biega po lecznicy i jest jedną z najbardziej rozmruczanych kotek jakie znam. Osobiście jestem w niej zakochana po uszy i mam cichą nadzieję, że trafi do mnie na DT. Macie jeszcze okazję mi ją podebrać, gdyż w tej chwili miejsca u mnie nie ma :)

Obrazek

Obrazek

Jeśli ktoś zakochał się w jednym z tych cudaków, proszę o kontakt: 502 344 095
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Wto sty 22, 2013 20:37 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: cudenko czarnidelko :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Katalina pisze:Ja mam słabość na punkcie czarnulków :) Jak dotąd wszystkie jakie poznałam były wspaniałe :1luvu:

ja dokladnie tak samo :1luvu:

Kociara82

Post » Pt sty 25, 2013 21:20 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Bardzo proszę o umieszczenie tu "mojej" Mirki z SAB-u :) Jest czarna a jak się położy na pleckach to w magiczny sposób robi się biała ;)
jej wątek:
viewtopic.php?f=13&t=150216
Mirka jest dwuletnią głuchą koteczką, którą najprawdopodobniej ktoś wyrzucił z domu :( Jest kochanym słodkim przytulaskiem :) Bardzo wesoła, lubi się bawić, być przytulana i głaskana. Obecnie znajduje się pod opieką Stowarzyszenia Adopcje Buldożków i przebywa w domu tymczasowym w Toruniu (u mnie). Jest wysterylizowana, zaszczepiona i gotowa do adopcji. Lepiej reaguje na kotki niż kocury, aczkolwiek nie jest agresywna i myślę, że z każdym towarzyszem prędzej czy później się dogada. Bardzo lubi dzieci, pozwala się głaskać, chętnie się z nimi bawi. Głuchota wcale jej nie przeszkadza, niektórzy nie wiedząc że nie słyszy wcale tego nie zauważają ;)
http://i49.tinypic.com/2u5qg6s.jpg
http://i46.tinypic.com/2cne59c.jpg
http://i48.tinypic.com/2d6nkpf.jpg

mloda31

Od: Śro sie 17, 2011 12:02

Post » Wto lut 05, 2013 15:01 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Krówki do oddania tylko w dwupaku!
Kocurek- Miał miał (ok.6 lat) per. Miałcik bo odmiałkuje jak się do niego mówi, lubi sobie porozmawiać.
Kotka (ok. 3 lata)- Mordka bo ma śliczną i słodką mordkę którą się tuli .
Są towarzyskie lubią zabawę i przytulanie, bardzo garną się do ludzi w szczególności kocur.
Są bardzo miłe, kontaktowe, ufne, bardzo wdzięczne i prze kochane i mają miękkie futerko.
Więcej zdjęć i informacji tutaj : viewtopic.php?f=13&t=150548

Obrazek

KamilaK

Od: Sob gru 29, 2012 19:36

Post » Nie lut 17, 2013 15:26 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

duzo zdrowia, bo zdrowie jest najwazniejsze, duzo milosci, radosci w zyciu, spelnienia wszystkich kocich marzen i samych radosnych dni z okazji Swiatowego Dnia Kota :1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa: :piwa: :piwa:

Kociara82

Post » Nie lut 17, 2013 19:20 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Chciałabym przedstawić moje nowe znalezisko :) Kotka przyszła do lecznicy na samą sterylizację, ale klatka okazała się dla niej pałacem i najzwyczajniej w świecie odmówiła powrotu na wolność.
Nie będziemy jej wyganiać, ale nie może przecież w nieskończoność tam mieszkać.
Oto Kalinka:
Obrazek

Całą jej historię możecie przeczytać na jej wątku: viewtopic.php?f=13&t=150658&hilit=kalinka

W razie czego podaję nr tel.: 502 344 095
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Wto lut 19, 2013 22:28 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

:1luvu: :1luvu: cudo :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Pt mar 29, 2013 17:22 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Wszystkiego co najlepsze
na Święta Wielkiejnocy,
wiosennych nastrojów,
ciepłej, radosnej atmosfery,
miłych spotkań z Najbliższymi
oraz smacznego jajka
i mokrego Lanego Poniedziałku
Obrazek

WSZYSTKIM CZARNIDELKOM ZYCZE, BY NA PRZEKOR PRZESADOWI I PRZYNOSILY SZCZESCIE INNYM I BY SAME TEGO SZCZESCIA JAK NAJWIECEJ W ZYCIU ZAZNALY :) :1luvu:

Kociara82

Post » Pt maja 10, 2013 20:37 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

Witam serdecznie Miłośników Czarnuszków!

Leon, Czarek i Murzynek, krystalicznie ;) czarne, dorosłe, zdrowe, wykastrowane, korzystające z kuwety i ogrodu kocurki szukają życzliwego domu na stałe pod Krakowem:
http://alegratka.pl/ogloszenie/cztery-kocurki-zdrowe-wykastrowane-22220528.html?h=5042c770e5459f74
(czwarty kotek jest buraskiem)

:)

DT pod Krakowem

Od: Śro mar 20, 2013 12:14

Post » Pt maja 17, 2013 13:03 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

W schronisku w Krakowie, "garuje" piękna, roczna LALIMA :

Była domową kotką - pana zabrało pogotowie.
Obrazek

więcej zdjęć i informacja o niej na stronie schroniska :
http://www.schronisko.krakow.pl/Adopcje ... ALIMA.html

Piękna kicia, subtelna i miła - nie bardzo odnajdzie się w schronisku między "zakapiorami".

Dla miłośników czerni - GRATKA - nie czekać , dzwonić i brać. :ok:

Druga lala to BALETKA :

pięcioletnia, delikatna i miła kotka .
Obrazek

więcej zdjęć i informacja o niej na stronie schroniska :
http://www.schronisko.krakow.pl/Adopcje ... LETKA.html

Obie piękne, obie miłe - brać i kochać. :ok:
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie maja 19, 2013 21:46 Re: CZARNUSZKOWO - zbiorczy wątek adopcyjny

czarne, slodkie kocie cudo o imieniu Wegielek :1luvu:

koti o przecudownym charakterze, idealny na dokocenie-bardzo przyjacielski, troskliwy, czuly i opiekunczy wobec innych kotow, towarzystki, kochajacy sie bawic szuka swojego DS.

Watek Wegielka tu: viewtopic.php?f=1&t=147128

A oto najprzystojniejsze czarnidlo jakie znam osobiscie :1luvu: Mr.Wegielek :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
tu z "narzeczona" - Noemi

Obrazek

Obrazek

oto, co napisala o nim jedna z forumowiczek:

Ten Węgielek jak przylepka
Ciągle Ci nadstawia łebka
Tu go głaskaj, tam zaś miziaj
I nie dostań przy tym fizia
Taki kot, to jak marzenie
Babki lubią go szalenie .

Węgielek - niespełna roczny kot, zaszczepiony, odrobaczony, wykastrowany.

Wegielek jak sama nazwa wskazuje jest tak czarny, jak tylko sobie można wyobrazić.
Nie tak dawno miał pogruchotaną miednicę oraz nóżkę i patrząc na niego można było
tylko mówić : "czarno to widzę".

A dziś ? Po urazie została tylko niewielka cecha - kocurek lekko tylko utyka.
Dzięki cudownej opiece Węgielek jest teraz radosnym, miłym, pełnym wigoru
i chęci do baraszkowania kotem. Kotem trzpiotem, lecz uroczym.

Kocha zabawy z kotami, zwłaszcza z nierozłączną przyjaciółką Noemi,
która niestety nie jest jeszcze w pełni zdrowa.
Nasz czarnulek szuka domu- najlepiej z drugim, młodym kotem aby miał
towarzystwo do zabaw, które tak uwielbia.

Dziarski, miły, zabawowy - towarzysz idealny i dla człowieka i dla innego kota
- taki jest Cudowny Węgielek.

to wszystko prawda!

Koti ma okolo roku, jest juz wykastrowany. Kiedys mial wypadek, prawdopodobnie potracil go samochod, mial pogruchotana miednice, nie chodzil, nie sikal sam-konieczne bylo wyciskanie moczu, kupala tez nie kontrolowal. W tej chwili dzieki rehabilitacji odzyskal spora czesc sprawnosci, chodzi sam, a wlasciwie biega, skacze, wspina sie wszedzie :) Odzyskal kontrole nad czynnosciami fizjologicznymi i juz nie musi nosic pampersow :)

Jedynie co mu w tej chwili powazniejszego dolega to S.U.K. Poza tym jest niemal w 100% sprawnym kotem :) Niemal, bo po tak powaznym wypadku i tak jest bardzo sprawny.

To kot bardzo pogodny, wesoly, chetny do zabaw, szalenstw-zwlaszcza z innymi kotami, ale tez niesamowita przylepka, ktora z ludzkich kolan najchetniej nie schodzilaby nigdy! Tylko mnie tul, miziaj, kochaj, buziaj... :1luvu: a ja sie bede tez tulil i mruuczal slodko :)
Na ogol kotek spokojny, ale nie jak sie bawi z rowiesnikami :ryk:

W obecnym DT bardzo zzyl sie emocjonalnie z niepelnosprawna trikolorka Noemi. Gdy jej nie ma w poblizu Wegielek chodzi po mieszkaniu, szuka jej, wola... A jak ja juz znajdzie to zasypuje czulosciami :) Jest bardzo wobec niej troskliwy i opiekunczy. :1luvu:

Noemi niestety nie chodzi az tak sprawnie jak on, (tez jest powypadkowa kicia) choc i tak radzi sobie znakomicie. Niestety nadal nie kontroluje ani troche czynnosci fizjologicznych, ma wciaz ziejacy odbyt i musi chodzic w pampersach. Nie wiadomo, czy kiedykolwiek bedzie lepiej... choc i tak jest swietnie, bo mala to wulkan energii jakich malo! :ryk:

Zdaje sobie oczywiscie sprawe z tego, ze ciezko dla zdrowego kociego dwupaku znalezc wspolny DS a co dopiero dla takiej pary jak Wegielek i Noemi... :( Choc byloby cudownie, gdyby mogli pojsc razem do adopcji...

Tak czy owak Wegielek szuka domu dla siebie z Noemi lub bez.

W sprawie adopcji kontakt tel: 507 300 768

Kociara82

[poprzednia][następna]