Limonka i Dropsik. Dropsik i problemy zdrowotne str. 15.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 24, 2012 0:57 Re: Limonka i Dropsik czyli szaro - rudy dwupak ;)

Wesołych Świąt!
Bez zmartwień,
Z barszczem, z grzybami, z karpiem,
Z gościem, co niesie szczęście!
Czeka nań przecież miejsce.
Wesołych Świąt!
A w Święta,
Niech się snuje kolęda.
I gałązki świerkowe
Niech Wam pachną na zdrowie.
Wesołych Świąt!
A z Gwiazdką! -
Pod świeczek łuną jasną
Życzcie sobie - najwięcej:
Zwykłego, ludzkiego szczęścia

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon gru 24, 2012 12:42 przez Kociara82, łącznie edytowano 1 raz

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon gru 24, 2012 9:11 Re: Limonka i Dropsik czyli szaro - rudy dwupak ;)

Obrazek
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt mar 29, 2013 17:16 Re: Limonka i Dropsik czyli szaro - rudy dwupak ;)

Wesołych Świąt!
Żeby każdy znalazł miły kąt.
Żółtego kurczaczka i czerwonego maczka.
Z masła baranka i radości z samego ranka.
Mokrego dyngusa,
a w Prima Aprilis może ktoś zrobi Tobie psikusa
oraz radosnego zmartwychwstania Chrystusa!
Obrazek

Kociara82

Post » Pt mar 29, 2013 17:59 Re: Limonka i Dropsik czyli szaro - rudy dwupak ;)

wszystkiego co najlepsze na te swieta :D
Obrazek Ziva znalazla dom :)

Obrazek

Jeep wywalony na dzialki prosi o pomoc!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... #p10630944

fenek_k

Od: Pt kwi 09, 2010 8:29

Post » Pt lip 26, 2013 13:26 Re: Limonka i Dropsik czyli szaro - rudy dwupak ;)

Witamy wszystkich :) Dawno nas nie było, więc należy wstawić kilka zdjęć.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lip 26, 2013 13:39 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przenioslam na NASZE KOTY - opowieści o rezydentach - blaski i cienie życia z kotami
ObrazekObrazek

Ewciia

Od: Pon mar 08, 2010 22:55

Post » Pt lip 26, 2013 14:19 Re: Limonka i Dropsik czyli szaro - rudy dwupak ;)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: cudne fotki :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dropsiku, czyzby koszyczek cos zmalal niewiadomodlaczego? :ryk:

Limonus-Ty masz przecudne oczy, zapatrzec sie mozna :1luvu: :1luvu:

Ewciia pisze:Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk: hahaha nie no, to jest swietne ujecie, to mnie calkowicie rozbroilo :ryk: :ryk: :ryk:

Kociara82

Post » Pt sie 23, 2013 5:50 Re: Limonka i Dropsik. Dropsik i problemy z kamieniami str.

Jakiś czas temu dropsik się zatkał i musiał mieć cewnikowanie- jechaliśmy w środku nocy na dyżur. Na zdjęciu wyszły kamienie i piasek w pęcherzu, z resztą miał go dość znacznie powiększony. 8 dni dostawał antybiotyki i inne tabletki przez 4 dni. Normalnie się załatwiał, myślałam że już najgorsze minęło. Dziś patrze, a jego 2 próby oddania moczu skończyły się porażką, wet u którego byłam na dyżurze powiedział, że jak kolejny raz się zatka, to będzie musiał być operowany ? to prawda ? Suchą i mokrą karmę dostaję urinary, ale nie jestem w stanie upilnować go. Czuje się wykończona ciągłym chowaniem misek. Limonka dobiera się się do jego karmy a on do jej. Jego pomysłowość nie zna granic, ostatnio w ramach desperacji schowałam miskę do szafki na talerze. Jestem tydzień przed ślubem i potem wyjeżdżam na kilka dni, nie wiem co w takim wypadku robić... boje się, że coś się stanie pod moją nieobecność. Tyle spraw do załatwienia, latania i w ogóle - nie mogę tego odpuścić a też boje się że coś ominę. Dziś jedziemy do naszego weta.
ObrazekObrazek

Ewciia

Post » Pt sie 23, 2013 10:59 Re: Limonka i Dropsik. Dropsik i problemy z kamieniami str.

Na kamienie polecam saszetki Urinovet. Ważne jest by kot dużo pił, może mu kupić fontannę/poidełko?
Kciuki za rudego i za Was :ok:
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pt sie 23, 2013 11:11 Re: Limonka i Dropsik. Dropsik i problemy z kamieniami str.

Szkoda Dropsika, mam nadzieję, że zdołasz wszystko ogarnąć i że jemu się polepszy. Trzymam za Was kciuki! :ok:

Sana

Od: Pt lip 19, 2013 15:39

Post » Pt sie 23, 2013 12:11 Re: Limonka i Dropsik. Dropsik i problemy z kamieniami str.

Dropsiku, martwie sie o Ciebie, przyjacielu... :(
Oby wszystko sie dobrze skonczylo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:piwa: male piwko dobre jest na kamienie podobno :D wiec za zdrowie kota na pewno nie zaszkodzi :D Co, nie, kochane, rude slicznosci? :1luvu:
TRzymaj sie dzielnie, kotku, i nie poddawaj sie chorobom :ok:

Kociara82

Post » Pt sie 23, 2013 14:00 Re: Limonka i Dropsik. Dropsik i problemy z kamieniami str.

Kasumi - Te saszetki dostawał przez 5 dni, poiłam go nimi przez strzykawkę - nie smakowało mu ale chyba pomagało:) Nie wiem jak długo można to stosować. W sumie mogę go dopajać strzykawką bo już się nauczył i nie protestuje zbytnio. Nie wiem czy u nas taka opcja z fontanną by przeszła, on jest niby odważny i cwaniak ale płochliwy, za to jak widzi wiadra z wodą czy uchylone akwarium to od razu leci do "wodopoju". Dalej się nie wysikał, nie długo na szczęście przyjedzie TŻ i zawiezie nas do weta.

Sana - Dziękuje :)

Kociara82 - co do piwa ... haha jak bym słyszała mojego tatę... :P

Myślę czy nie kupić karmy HILL'S PD Feline s/d , a mokre dostaje royal urinary, co jeszcze polecacie? bo średnio mu smakuje...
ObrazekObrazek

Ewciia

Post » Pt sie 23, 2013 18:57 Re: Limonka i Dropsik. Dropsik i problemy z kamieniami str.

kicius, zlociutki... kochanie... i jak tam? Mysle o Tobie, pyszczku slodki :1luvu:

Kociara82

Post » Sob sie 24, 2013 14:48 Re: Limonka i Dropsik. Dropsik i problemy z kamieniami str.

Dropsik miał USG i wyszło dużo osadu, został w szpitaliku na noc, gdzie wszyto mu cewnik
(poprzednim razem miał płukanie 15 minutowe co zdziwiło mojego weta), podpięto go dodatkowo
pod kroplówkę żeby częściej się wypróżniał . Dziś około 10 odebraliśmy go. Dostał zastrzyki, leki i syropek.
Cewnik ma być usunięty we wtorek.

Opis badania USG:
Pęcherz miernie wypełniony, błony śluzowe różowe, temo38.8
USG: pęcherz moczowy wypełniony licznymi masami hiperechogennymi.

Wynik badania moczu:
Barwa: Bursztynowa
Przejrzystość: mętny
Gęstość względna: 1048
Odczyn pH: 7,5
Białko: +
Kom. nabłonka dróg moczowych: poj. wpw nabłonki okrągłe
Krwinki białe: 2-3 wpw
Krwinki czerwone:zalegają pole widzenia
Wałeczki: -
Kryształki: liczne kryształy cystynowe, pojedyncze fosforany

Wet mówi że rzadko zdarzają się kryształy cystynowe. Dropsik do końca życia musi być na bardzo ścisłej diecie.
Kupiliśmy karmę hill's Urinary Tract Health c/d. Na szczęście limonce nie smakuje, więc nie będzie dropsowi podjadać :)
ObrazekObrazek

Ewciia

Post » Sob sie 24, 2013 18:04 Re: Limonka i Dropsik. Dropsik i problemy zdrowotne str. 15.

Dropsiku, caly czas mysle o Tobie, przyjacielu! Mam nadzieje, ze to byl ostatni raz, kiedy miales takie problemy, ze od teraz bedzie juz wszystko dobrze! Za mlody kicius jestes, zeby tak powaznie Duzej chorowac!
Buziam Cie w sliczny Twoj slodziutki pysio, koteczku kochany i trzymam kciuki za zdrowko Twoje :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: caaaaaaaaaaala masa kciukow :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: z calej sily, nie ma, ze boli :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pomruczonka dla Limonusi :1luvu:

Kociara82

Post » Nie sie 25, 2013 17:42 Re: Limonka i Dropsik. Dropsik i problemy zdrowotne str. 15.

Dropsik co jakiś czas ma mocz z krwią, jutro idziemy do weta. Niestety do innego, bo nasz na urlopie.
ObrazekObrazek

Ewciia

[poprzednia][następna]