Moderator: Moderatorzy
pixie65 pisze:(...)
"Na już" to moim zdaniem możesz podawać kotu jakiś probiotyk, który ma w swoim składzie bakterię streptococcus thermofilus (ja podawałam quatrum, teraz probiolac, inni biopron ale nie wiem czy jego skład się nie zmienił). Poszukaj w indeksie wątków nerkowych hasła "azodyl" i poczytaj.
Co do diety - przeczytaj co na ten temat pisaliśmy w pierwszych postach kilku ostatnich wątków nerkowych, w tym też.
Istotne jest żeby ta dieta była jak najbardziej mokra - możesz dolewać wody do puszkowego jedzenia, możesz kota dopajać.
(...)
Upewnij się, że usg będzie robił fachowiec.
Możesz zapytać weta czy nie warto byłoby podawać kotu famidynę (może mieć mdłości i wymiotować z powodu wysokiego poziomu mocznika).
Boo pisze:Lespewet jest delikatnym lekiem moczopędnym, pomagającym wypłukać azotowe produkty z organizmu. Nie wiem dlaczego aż tak zadziałał na Twoją kicię. Być może był zupełnie błędnym lekiem wobec tego, co Tusi dolegało. Clavaspetin to antybiotyk więc zupełnie inna półka leków.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości