Prawo łatwo egzekwować ale niestety tylko w teorii.
Co gorsza takie bezmyślne postępowanie jest głęboko zakorzenione i przechodzi z pokolenia na pokolenie

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
ewar pisze:Gretta pisze:Mar-La pisze:Na forum fretkowym (z pierwszego posta) jest informacja, że kocięta zostały utopione.
To jest znęcanie się - zgłoście do na policję i/lub do TOZ-u.
Myślę, że powinno się kilku takich ukarać i sprawę nagłośnić.Powstrzymałoby to kilku, nie wszystkich oczywiście, ale ....
Uczono mnie zawsze, że prawa należy przestrzegać i z tym się zgadzam.Tu popełniono przestępstwo i co? Dokąd tak będzie?
kinia081 pisze:uśpienie też kosztuje!
Agulas74 pisze:kinia081 pisze:uśpienie też kosztuje!
Dawniej usypianie ślepych miotów było darmowe. Coś się zmieniło?
ewar pisze:Nie da się wysterylizować kotki? Problem z topieniem czy usypianiem kociąt by odpadł.Nie mogę tego czytaćPieniądze jakoś by się uzbierało, problem tylko w złapaniu i zaniesieniu do lecznicy, ewentualnym przetrzymaniu.Dałoby się to zrobić?
ewar pisze:ASK@, ja to znam z autopsjiDlatego pytam, czy nie dałoby się czegoś zrobić.Czasem ludziom się nie chce w to bawić, ale jakby ktoś się zajął złapaniem..itd to niech będzie.Już tak robiłam.
88marta pisze:Gdybym tylko wcześniej znalazła ta wiadomość:( chciałabym im pomóc, zaopiekować się nimi choć zdaję sobie sprawę z ilości czasu i pracy jaki byłby na to potrzebny
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości