WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 26, 2013 12:09 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. Staszek za TM (')

czarno-czarni pisze:Obrazek

zajrzyjcie, może ktoś go wyciągnie ze schronu, nim....

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto mar 26, 2013 13:32 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. Staszek za TM (')

michalinadzordz pisze:Mam 2 domki chętne przyjąć kotka

1) domek z ogródkiem, dla kota wychodzącego, 2 dzieci 8 i 11 lat

kontakt do Pani: kaskalukomska@wp.pl, tel.501497742

2) domek niewychodzący, w domu jest już 8-mio miesięczna kotka, Pan szuka kocurka dla towarzystwa, w podobnym wieku jak kotka. Przez telefon brzmiał bardzo fajnie i rozsądnie.

tel. 794166760

Kontaktujcie się proszę bezpośrednio z Państwem jeżeli macie kotki, które spełniają kryteria. Możecie napisać smsa i powołajcie się, że dzwonili do Michaliny w sprawie kotka, który już znalazł dom, ale Wy macie też kotka, który szuka domu ;)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Wto mar 26, 2013 21:54 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. Staszek za TM (')

ja zawsze w takiej sytuacji polecam inne kotki z naszej strony

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto mar 26, 2013 22:37 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. Staszek za TM (')

jessi74 pisze:ja zawsze w takiej sytuacji polecam inne kotki z naszej strony

Poleciłam, ale nieraz nie wszystkie są na stronie albo może jeszcze ktoś z EBRY ma kotka, który pasuje do opisu ;)

michalinadzordz

Post » Śro mar 27, 2013 1:18 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III. Staszek za TM (')

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -468237912

W dniu 23.02 około godziny 16:00 w kolicach stadionu miejskiego zaginęła mała suczka. Była koloru rdzawego / rudego , podpalana. Mieszaniec sznaucera i jamnika, krótko włosa z ogonem sterczącym do góry, na bródce ma charakterystyczne sterczące włoski. Jesteśmy bardzo zaniepokojeni jej zaginięciem, gdyż niedawno przechodziła operację ( dlatego posiada bliznę na brzuszku). Jest bardzo przyjaźnie nastawiona do ludzi , bardzo żywa , energiczna. Mogła się przemieszczać w kierunku pilczyc , maślic lub złotnik . Jeśli ktokolwiek ją widział bardzo prosimy o kontakt pod numer (71)3540982 lub 519058345

Proszę o pomoc , Sonia (bo tak się wabi jest moją jedyną) towarzyszką !!

Zrozpaczona właścicielka !

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -467698251

ZAGINAŁ NAM PIES, LABRADOR BISZKOPTOWY, SUKA, OK 5 LAT, WABI SIĘ NUKA, UCIEKŁA W NOCY 22.03.13 W OKOLICACH ULICY GROCHOWEJ / PERECA, MIAŁA KOLCZATKĘ.
W RAZIE JAKIEJKOLWIEK INFORMACJI CZEKAMY NA KONTAKT 790-736-688.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -466942096

Wieczorem 17.03.2013 wyszła z domu i do tej pory nie wróciła. Nigdy wcześniej jej się to nie zdarzało, ma ok. 9 lat. Wabi się "Fiona". Jest cała czarna z białą krawatką i bursztynowymi oczami.
Bardzo proszę o kontakt osoby, które ją widziały.
Będziemy wdzięczni za każdą informację.
Bardzo za nią tęsknimy.
tel . 516-000-748, 665-339-272

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -466900330

W OKOLICACH ZACISZE SĘPOLNO BISZKOPTOWY, ROZBRYKANY ZE STERCZĄCYMI USZKAMI, POTRAFIŁ PRZECISNĄĆ SIĘ PRZEZ BRAMKĘ WIĘC CZĘSTO ZWIEWAŁ ALE ZAWSZE WRACAŁ, NIE MA GO OD SOBOTY (16.03.2013) MARTWIMY SIE I BARDZO TĘSKNIMY! JEŚLI WIESZ GDZIE JEST PROSZĘ O KONTAKT TEL.794213921

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/g ... -454017825 768311261

Mam do oddania 6 kotów. Pięć ma ok. 6 miesięcy a jeden jest już dorosły. Szukają ciepłego i bezpiecznego domu . Są zadbane i zdrowe. Proszę o kontakt .
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt mar 29, 2013 12:19 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III.

ObrazekObrazek
wszystkim dobrym duszom zdrowia i spokoju a kotom - takoż zdrowia i najlepszych domów
życzą czarno-czarni
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie mar 31, 2013 7:48 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III.

Dziewczyny pamiętacie jak ok, 2 mies. temu pisałam o małym chorym kotku, a po 2 dniach wszystkie kociaki zniknęły? Wróciły... przesyłam Wam maila od mojej znajomej:
Misiu bylam u kotkow sa sliczne w ciagu dnia ladniejsze niz wieczorem ;) mam ich zdj ale wysle pozniej:) jeden jest sliczny chudziutki ma ladny pyszczek i w ogole prezentuje sie dobrze, ladnie chodzi it.p. daje mu duze szanse na potencjalną adopcje. drugi kotek jest troche przy kosci, może nie jest grubaskiem ale taki wiekszy niz tamten, no i ma taki smieszny pyszczek, oczy blisko siebie i wyglada jakby mial lekkiego zeza przy czym trzaska świetne miny i jest meeeegauroczy. No i tak troszke dziwnie chodzi na przednie łapy. mam nadzieje , że to nic poważnego

Dzień wcześniej pisała mi smsy, kotki mają ok 8 mies., prawdopodobnie z końcówki lata/jesieni ubiegłego roku. Podejrzewam, że ten grubszy kotek, to po prostu kotka w ciąży. Jednego kotka mogę wziąć do siebie do DT, ale potrzebny jest jeszcze DT dla drugiego... Czy ktoś mógłby go przygarnąć i poszukać mu domu? Potrzebne będą 2 talony na kastracje dla kociaków. Są oswojone.

Kociaki są w Namysłowie, mogę po nie jechać w piątek/sobotę, ale nie mogę wziąć dwóch do siebie. Proszę pomóżcie :(

michalinadzordz

Post » Pon kwi 01, 2013 8:58 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III.

hop...

michalinadzordz

Post » Wto kwi 02, 2013 8:41 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III.

No ja na razie jestem na etapie, żeby jednak zmniejszzyć stan inwentarza :/

A z innej beczki - jak coś to w sobotę będę w Wałbrzychu i po drodze będę wstępować do Mruczki, więc jak ktoś będzie coś od niej zamawiać ze sklepiku, to mogę przywieźć.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto kwi 02, 2013 18:01 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III.

michalinadzordz pisze:Dziewczyny pamiętacie jak ok, 2 mies. temu pisałam o małym chorym kotku, a po 2 dniach wszystkie kociaki zniknęły? Wróciły... przesyłam Wam maila od mojej znajomej:
Misiu bylam u kotkow sa sliczne w ciagu dnia ladniejsze niz wieczorem ;) mam ich zdj ale wysle pozniej:) jeden jest sliczny chudziutki ma ladny pyszczek i w ogole prezentuje sie dobrze, ladnie chodzi it.p. daje mu duze szanse na potencjalną adopcje. drugi kotek jest troche przy kosci, może nie jest grubaskiem ale taki wiekszy niz tamten, no i ma taki smieszny pyszczek, oczy blisko siebie i wyglada jakby mial lekkiego zeza przy czym trzaska świetne miny i jest meeeegauroczy. No i tak troszke dziwnie chodzi na przednie łapy. mam nadzieje , że to nic poważnego

Dzień wcześniej pisała mi smsy, kotki mają ok 8 mies., prawdopodobnie z końcówki lata/jesieni ubiegłego roku. Podejrzewam, że ten grubszy kotek, to po prostu kotka w ciąży. Jednego kotka mogę wziąć do siebie do DT, ale potrzebny jest jeszcze DT dla drugiego... Czy ktoś mógłby go przygarnąć i poszukać mu domu? Potrzebne będą 2 talony na kastracje dla kociaków. Są oswojone.

Kociaki są w Namysłowie, mogę po nie jechać w piątek/sobotę, ale nie mogę wziąć dwóch do siebie. Proszę pomóżcie :(

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Nie wiem czy kicia z języczkiem na wierzchu nie ma czegoś z ząbkami, a może to mama? Nie mam pojęcia...
Jak widać kotki się nie boją.

michalinadzordz

Post » Pt kwi 05, 2013 0:23 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III.

http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znale ... -451215833

Minął rok jak zniknął nasz ważny członek rodziny!
Dalej go szukamy! Nie tracimy nadziei!
Pituś
-reaguje na to imie
-po kilku napaściach złych ludzi zaginął we Wrocławiu w dzielnicy Biskupin
-pierwszy wypadek - wpadł we wnyki
-drugi wypadek - ktoś mu wyrwał pazur

Pituś jest kotek kilkuletnim, nie wykastrowany, głośno i piskliwie miauczy. Ma krzywy chód tylnich nóg. Prawdopodobnie cierpi na lekkie porażenie mózgowe.
Pituś to kot który nigdy by nie zostawił rodziny
KTOKOLWIEK WIDZIAŁ, SŁYSZAŁ,WIE GDZIE PRZEBYWA, WIE GDZIE PRAWDOPODOBNIE MOŻE SIĘ ZNAJDOWAĆ LUB CZY ULEGŁ TRAGICZNEMU WYPADKOWI PROSZONY JEST O KONTAKT PRZEZ FORMULARZ GUMTREE!

DUZA NAGRODA ZA ODNALEZIENIE PITUSIA LUB WSKAZANIE TRAFNEGO MIEJSCA JEGO POBYTU!!!!!!

PITUŚ ZOSTAŁ PRAWDOPODOBNIE PORWANY!

pieniądze są nic nie warte gdy Ciebie nie ma wśród nas.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/w ... -456279860

Chętnie zaadoptuję dwie młode kotki najlepiej czarną i burą.Czeka na nie kochający i troskliwy dom.Kontakt pod nr.tel.536-704-475 lub na maila.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/w ... -469687325

Najlepiej wysterylizowaną kotkę lub wykastrowanego kocurka. Nieważne czy ze schroniska czy od właściciela, a może znalazłeś kota na ulicy i nie wiesz co z nim zrobić? - Chętnie przygarnę, dam dach nad głową, pełną miskę, zatroszczę się i obdarzę miłością.
Mam już w domu psa, dlatego też dobrze byłoby, gdyby kot miał już wcześniej styczność z psami.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/w ... -469869594

jak w tytule

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/w ... -469827885

Witam,
Odpowiedzialna para przygarnie mlodego kotka, najlepiej 5-6tygodniowego. Prosze o kontakt mailowy.

http://www.gumtree.pl/cp-koty-kocieta/w ... -470042122 885016896

Przygranę (za darmo) małego kociaka (do 2-3 miesięcy) o długiej sierści. Nie chodzi o to żeby był rasowy, tylko o to żeby miał długą sierść jak np. maine coon. Jeśli ktoś w obrębie Wrocławia lub Oleśnicy i jej okolic ma takowego chętnie przyjmę :)

Wrocław ul. żeromskiego - sąsiadka pomogła alkoholikom wydać szczeniaki ale prosi aby kto inny pogadał o kastracji suczki, ludzie podobno z sercem ale i sami o siebie nie potrafią zadbać :( nie mają telefonu. Opłacę sterylkę, tylko mam prośbę żeby ktoś się podjął z nimi pogadać. Adres podam chętnym na PW.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt kwi 05, 2013 8:14 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III.

A to kociaki które trafiły do Nas w ostatnim czasie
DT u Beaty
1. Biała koteczka, starszy schorowany człowiek poszedł do szpitala a nastepnie do hospicjum, opiekunka z Mopsu poprosiła o pomoc w zaopiekowaniu sie kotka. Kicia ma dziwne strupki na uszach, w lecznicy pobrano zeskrobiny i hodowlę w kierunku grzybicy ale na 99% jest to alergia pokarmowa. Kicia mega miziasto cudo :kotek:
Obrazek
Obrazek

3. Ziutek
16 kg olbrzym ma 13 lat. Przyniesli go właściciele do uspienia do lecznicy dr. Marszałek bo.... urodziło sie dziecko i podobno ma alergię na koty :evil: No i trafił do Nas. Jest kontaktowym i fajnym kotem ale bardzo przerazonym ta sytuacją. Narazie go obserwujemy, on miejsca sobie nie moze znależć. Jest na karmie Obesity schudł juz 1 kg ale moze to byc wynik stresu i nowej sytuacji. Zdjecia nie oddaja jego wielkich rozmiarów.
Obrazek
Obrazek

3. Bibi trafila do Nas ok miesiąc temu z działek do sterylizacji z zapaleniem płuc. Po wyleczeniu podczas sterylizacji okazała sie ze miała okropne ropomacicze. Kotka była bardzo słaba po zabiegu no i wdały sie powikłania. Zapalenie pecherza, miała mocz z krwią, leżała pod kroplówkami. Ale sie udało doszła do siebie. Za około iesiąca jak zrobi się ciepło to wróci na działki do altanki gdzie mieszka i jest karmiona. Niestety jest dosyc agresywna i nie jest kotem adopcyjnym.
Obrazek

DT u Figaro 52
4. Trikolorka Ptysia
Mieszkała pod blokiem miziasta kicia ale nie odnajduje sie w gronie duzej ilości kotów.
Obrazek
Obrazek

5. Miecia vel Kama zabrana w bardzo wysokiej ciąży, pięknie zaopiekowała sie maluszkami których matke potrącił samochód.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

6. Grisza wystraszonek. Kotka przyprowadziła dwójkę maluchów pod klatkę schodową i tak Grisza trafił do DT.
Obrazek

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Pt kwi 05, 2013 8:21 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III.

Wybieram się do Figaro z karmą, mam troszkę karmy p/alergicznej - może zostawię dla tej koteńki ze strupkami?
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pt kwi 05, 2013 8:22 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III.

Jeśli ktoś mógłby wspomóc leczenie i utrzymanie kociastych to bardzo prosimy o pomoc :oops:
Za ostatnie faktury za samo leczenie wyszła kwota ok 500 zł. Oprócz tego Krówek z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=148553&start=150 jest ciągle na kosztownym Interferonie :oops:

natasza25

Post » Pt kwi 05, 2013 8:28 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz III.

Thorkatt pisze:Wybieram się do Figaro z karmą, mam troszkę karmy p/alergicznej - może zostawię dla tej koteńki ze strupkami?

Basiu bardzo przyda się karma p/alergiczna :ok: ,kicia siedzi narazie w klatce, jest odizolowana nie wiemy czym ja karmiono wcześniej, może zwykłym ludzkim jedzeniem. Wyniki będą za ok 7 dni.

natasza25

[poprzednia][następna]