Z piekła rodem II

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 26, 2013 20:03 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Ciotka, na serio już Kulokota podesłałam (wraz z resztą jokotowej strony) i dupa :? Ale spróbuję jeszcze raz.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto mar 26, 2013 21:18 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Uffff... odpisałam :roll:
Jeszcze bardziej dosłownie :roll:
Niemalże łącznie z opisem bucików wystających z kociej paszczy :roll:

Co nie zmienia faktu, że chyba się wezmę za jakiś solidniejszy opis Baśki, bo jak widać ludzie mają problem z czytaniem między wierszami. Nawet jeśli te wiersze są tylko dwa :twisted:
Podstawę do opisu już mam :mrgreen:

OKI

Post » Wto mar 26, 2013 21:35 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

No i zrobiłam idąc za ciosem :roll:

Kot ozdobny – tylko do patrzenia. Pod warunkiem, że się dostąpi zaszczytu :P

Baśka to kot dla osoby bardzo doświadczonej i mocno zdeterminowanej. Jest zupełnie niezainteresowana człowiekiem, to taki domowy 'dzikusek'. Kompletnie nieobsługiwalna jesli chodzi o zabiegi pielęgnacyjne, czy weterynaryjne (na szczeście jest raczej zdrowym kotem).

Kocha inne koty i świetnie się z nimi dogaduje, korzysta jak najbardziej z domowych wygód i wyleguje się na poduchach, ale dotknąć czy pogłaskać się nie pozwala.
Jest pięknym kotem, niestety charakterek ma zupełnie "nieadopcyjny".

Baśkę mogą oglądać wyłącznie domownicy. Goście, nawet bywający regularnie kilka razy w tygodniu, mogą dostąpić zaszczytu wyłącznie w drodze wyjątkowej łaski i to o ile odpowiednio długo się zasiedzą. Zazwyczaj na dźwięk domofonu Baśka znika, chowa się i wychodzi dopiero dopiero na dźwięk drzwi zamykających się się za gośćmi.

Baśka nigdy nie miała do czynienia z dziećmi i psami.
Niemniej mogę podejrzewać, że zachowuje się dokładnie tak samo, jak w towarzystwie reszty świata - czyli będzie unikać kontaktu na ile się da. Jeśli się nie da (zostanie np. zagoniona w kąt), to będzie się bronić, jak umie, czyli zębami i pazurami.

Baśka musi mieć towarzystwo innych kotów, bo ludzkie jej nie jest do niczego potrzebne. Nie będzie dobrym towarzyszem dla człowieka, chyba że ktoś lubi czuć się intruzem służącym wyłącznie do napełniania misek, prania posłanek, sprzątania kuwet i podziwiania kota z daleka.

[metryczka]

Czy teraz jest wystarczająco dosłownie wg Was?

OKI

Post » Wto mar 26, 2013 21:42 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

OKI, opis jest cudny, jestem przekonana, ze znajdzie sie pasjonat-esteta. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto mar 26, 2013 21:43 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Byleby dzieci nie miał, bo mnie zamkną :mrgreen: :ryk:

OKI

Post » Wto mar 26, 2013 21:49 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Za to karmienie Baski tanio obleci :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto mar 26, 2013 21:52 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Przynajmniej dopóki latorośle się nie skończą :twisted:

OKI

Post » Wto mar 26, 2013 22:33 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Takie jedno dziecko to chyba na trochę starczy, jak się będzie dobrze bandażować kikuty :roll:

I ja Baśkę widziałam! Ze 3-4 razy :mrgreen:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto mar 26, 2013 22:36 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

A przypomnisz sobie, do której się wtedy zasiedziałaś? :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

Widziałaś ją Ty, Pitu_Pitu i chyba Duża od Myszy :lol:
I to wszyscy, odkąd Baśka opuściła klatkę :twisted:

OKI

Post » Wto mar 26, 2013 22:36 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Więc musiała być jakaś trzecia... butelka wina w moim wykonaniu. W sumie to mógł być omam, nie mówię, że nie.
Bardzo zdziwiony moją osobą omam :mrgreen:

Szalony Kot

Post » Wto mar 26, 2013 22:39 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Nooo.... czyli raczej późno.... ta trzecia :mrgreen:
Przy Pitu_Pitu wyłazi szybciej, już koło pierwszej :ryk:

qźva, zaczynam odzyskiwać węch :?

OKI

Post » Wto mar 26, 2013 22:43 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

I co, nos powiedział, że Kulokot nie pilnował kuwety? :mrgreen:

Przy mnie tak właśnie między pierwszą a trzecią. Nie wygląda na szczególnie przestraszoną, tylko właśnie zdziwioną, że wciąż jestem.
W sumie ja bym chciała taką Baśkę, gdyby nie dziecko. Osobiście uznaję koty, które mnie do niczego nie potrzebują (poza miskami i kuwetą), za najlepszy rodzaj kota :mrgreen:

Szalony Kot

Post » Wto mar 26, 2013 22:46 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Baśku dziecko nie będzie przeszkadzać.
Dopóki nie zacznie raczkować :mrgreen:

Nie Kulokot, Młoda ciągle ma problemy z jelitkami :(

OKI

Post » Wto mar 26, 2013 23:06 Re: Z piekła rodem II Tymczasy OKI zapraszają się do DS ;)

Kirys po kastracji super :D
Wreszcie zaczyna wyglądać jak kot. No, może półkot, bo Brzdąca to on już chyba nie ma co ścigać ;)
Ale przynajmniej futro dochodzi do ładu i ogólnie widać, że nic mu nie dolega :D

OKI

[poprzednia][następna]