Ika ma dom. Groszek zdrowy w nowym domu. Dziękuję.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 11, 2013 10:46 Re: Pilnie szukają domu...jeśli PRZEŻYJĄ...Ika pojechała do

No niestety - zwykle koty traktują dywan z długim włosem jako super-ekskluzywną kuwetę. Jak będziesz go czyścić, to także warto "przelecieć go" Vitoparem lub innym preparatem do usuwaniu Tych zapachów - bo nawet jak jest czysty i nam nie śmierdzi, to kotom może jeszcze pachnieć. Aha, dywaniki łazienkowe też są w niebezpieczeństwie (zwłaszcza na początku lub jakby były jakieś problemy z ukl. moczowym). A oczy kici wystarczy (nawet lepiej) przemywać zwykłą wodą przegotowaną, lub (jeśli chcesz być ą,ę) roztworem soli fizjologicznej do kupienia w aptece za kilka groszy.
:ok: :ok: za zapoznawanie kocio-ludzkie :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sty 11, 2013 10:55 Re: Pilnie szukają domu...jeśli PRZEŻYJĄ...Ika pojechała do

dolabra pisze:witam nowa Mame Iki,
mam nadzieję, że dziewczynka szybko się oswoi :-)

Dziękuję:)

llaima

Od: Śro sty 09, 2013 23:42

Post » Pt sty 11, 2013 11:12 Re: Pilnie szukają domu...jeśli PRZEŻYJĄ...Ika pojechała do

Alienor pisze:No niestety - zwykle koty traktują dywan z długim włosem jako super-ekskluzywną kuwetę. Jak będziesz go czyścić, to także warto "przelecieć go" Vitoparem lub innym preparatem do usuwaniu Tych zapachów - bo nawet jak jest czysty i nam nie śmierdzi, to kotom może jeszcze pachnieć. Aha, dywaniki łazienkowe też są w niebezpieczeństwie (zwłaszcza na początku lub jakby były jakieś problemy z ukl. moczowym). A oczy kici wystarczy (nawet lepiej) przemywać zwykłą wodą przegotowaną, lub (jeśli chcesz być ą,ę) roztworem soli fizjologicznej do kupienia w aptece za kilka groszy.

serdeczne dzięki za porady i dobre słowo :) ten vitopar to w zoologicznym zakupię?

llaima

Od: Śro sty 09, 2013 23:42

Post » Pon sty 14, 2013 21:51 Re: Pilnie szukają domu...jeśli PRZEŻYJĄ...Ika pojechała do

Co u Groszka? Jak zdrówko maluszka?
Moje kotulki: Diego i Kiara
Obrazek Obrazek Obrazek

Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los.

Fionca

Od: Pon cze 22, 2009 14:23

Post » Pon sty 14, 2013 22:13 Re: Pilnie szukają domu...jeśli PRZEŻYJĄ...Ika pojechała do

llaima pisze:
Alienor pisze:No niestety - zwykle koty traktują dywan z długim włosem jako super-ekskluzywną kuwetę. Jak będziesz go czyścić, to także warto "przelecieć go" Vitoparem lub innym preparatem do usuwaniu Tych zapachów - bo nawet jak jest czysty i nam nie śmierdzi, to kotom może jeszcze pachnieć. Aha, dywaniki łazienkowe też są w niebezpieczeństwie (zwłaszcza na początku lub jakby były jakieś problemy z ukl. moczowym). A oczy kici wystarczy (nawet lepiej) przemywać zwykłą wodą przegotowaną, lub (jeśli chcesz być ą,ę) roztworem soli fizjologicznej do kupienia w aptece za kilka groszy.

serdeczne dzięki za porady i dobre słowo :) ten vitopar to w zoologicznym zakupię?

Nie jestem pewna, czy w normalnym zoologu będzie - w internetowych jest na pewno. Nie wiem czemu jak w pokoju córki leżała skóra barania, to nawet jak zlądowała na podłodze była ulubionym legowiskiem i nigdy nie robiły kotki syfu. Jak leżał zielony długowłosy włochacz, potworna czwórca (małe tymczasy) załatwiły go w ciągu kilku dni. Wywaliłam bo oprócz siuśków, była tam ładnie "zakopana" kupa. Nie jedna :evil: . Ale poza tym tylko reklamówki prowokowały je do siusiania poza kuwetą.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Sob lut 09, 2013 1:14 Re: Pilnie szukają domu...jeśli PRZEŻYJĄ...Ika pojechała do

Ika dawno grzeje doopkę w nowym domu, a Groszek nadal chory. :(

Przepraszam, że nie pisałam ale życie w realu całkowicie mnie pochłonęło
i nie zostawiło nawet minuty czasu na nic innego.
Z Groszkiem było różnie, momenty poprawy, momenty gorsze, ale ostatnio nastąpiło załamanie.
Wczoraj zawiozłam go do lepiej wyposażonej lecznicy i zostawiłam.
Kociak miał mega biegunkę i z odbytu leciała mu krew. Ma bardzo silną anemię,
lekarze każą mi zrobić testy, jest możliwość, że to białaczka.
Jest możliwość, że to inne paskudne choroby, dlatego proszę o kciuki za małego Groszka.
Groszek dostanie kroplówkę dożylnie (żyłki ma strasznie kruche, pękały),
witaminy na tę anemię i zastrzyk na wzmocnienie naczyń krwionośnych, aby nie tracił krwi.

Bardzo proszę o wsparcie finansowe leczenia małego Groszka. Nie mam kasy na te wszystkie testy. :(
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Sob lut 09, 2013 7:57 Re: Ika ma dom. Groszek chory, potrzebna pomoc na leczenie.

Biedny , mały Groszek... :(
Żeby przynajmniej był zdiagnozowany, żeby było wiadomo jak leczyć..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lut 09, 2013 7:59 Re: Ika ma dom. Groszek chory, potrzebna pomoc na leczenie.

:ok: :ok: za zdrowie Groszka :ok: :ok:

Alienor

Post » Sob lut 09, 2013 18:00 Re: Ika ma dom. Groszek chory, potrzebna pomoc na leczenie.

biedne maleństwo :ok: :ok: :ok: za zdrowie Groszka

gabi4611

Od: Pon gru 03, 2012 15:17

Post » Nie lut 10, 2013 14:08 Re: Pilnie szukają domu...jeśli PRZEŻYJĄ...Ika pojechała do

kotika pisze:/.../
Bardzo proszę o wsparcie finansowe leczenia małego Groszka. Nie mam kasy na te wszystkie testy. :(

Zapraszam na szybki gadżetowy bazarek dla Groszka:
viewtopic.php?f=20&t=150679
Celinka >>>
Kitka [*]

Hana

Od: Pon lut 04, 2002 15:36

Post » Wto lut 12, 2013 20:44 Re: Ika ma dom. Groszek chory, potrzebna pomoc na leczenie.

dziewczyny przed chwilą dzwoniła do mnie kotika i prosiła bym napisała parę słów w jej imieniu gdyż nie ma dostępu do internetu..
Groszek jest po transfuzji krwi i chyba to uratowało mu życie, jest ogromna poprawa :ok: , dostaje żelazo na anemię i witaminy jak dobrze pójdzie za dwa tygodnie będzie można go zaszczepić :D
dziękujemy Wszystkim z całego serca za kciuki dla Groszka :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Wto lut 12, 2013 21:04 Re: Ika ma dom. Groszek chory, potrzebna pomoc na leczenie.

leczenie Groszka pochłonęło dużo pieniążków, jest dług trzeba będzie zakupić szczepionkę..
jakby ktoś mógł wspomóc grosikiem na ten cel będziemy wdzięczni..

kotika pisze:Fundacja Kotikowo
80-180 Gdańsk

BANK PEKAO SA 22124054001111001041349925

z dopiskiem: Groszek.
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Wto lut 12, 2013 21:26 Re: Ika ma dom. Groszek chory, potrzebna pomoc na leczenie.

O, jak to dobrze, że lepiej Groszkowi :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Wto mar 26, 2013 10:54 Re: Ika ma dom. Groszek chory, potrzebna pomoc na leczenie.

Z Groszkiem było tak źle, że gdy został w lecznicy na noc,
rankiem zadzwoniła do mnie wetka, że trzeba go uśpić, bo kociak jest w agonii.
Nie zgodziłam się, bo uważałam, że on chce jednak żyć, że wytrzymał tak długo,
nie po to aby umrzeć ale cieszyć się życiem.
Prosto z pracy pojechałam do lecznicy, a Grosio przytulił się do mnie
i nie było już mowy o eutanazji.
Zabrałam go do domu i teraz zaczął zdrowieć błyskawicznie. Podanie krwi ocaliło jego życie.
Grzecznie łykał tabletki, jadł karmę aż pękał mu brzuszek. Przytulał się do mnie i mruczał.
No i po raz pierwszy zaczął bawić się myszką i innymi zabaweczkami. :D

Jego leczenie było bardzo kosztowne, dlatego chciałam bardzo podziękować Tomkowi i Bungo
oraz innym, którzy wpłacili datki na leczenie malucha.

Groszek jest już w nowym domu, a chętnych było sporo, bo jest bardzo oryginalnie umaszczony.
Trudno się adoptował, bo był przyzwyczajony tylko do mnie, ale już zaczął rozrabiać,
a nawet nauczył się korzystać z pilota i sam włącza telewizor aby obejrzeć życie gepardów. :wink:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto mar 26, 2013 11:02 Re: Ika ma dom. Groszek zdrowy w nowym domu. Dziękuję.

A zdjęcia DZIE ????

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]