PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 25, 2013 9:57 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

MalgosiaZ pisze:
Revontulet pisze:Kot z sufitu juz nie mieszka w suficie :D

Który ? Bo tam chyba były dwa :roll: .

Dwa? 8O
Złapali całą czarną.
renatab pisze:
renatab pisze:Dzisiaj bylismy z Tyćką na wymianę wenflonu.Były wyniki badań krwi,Tycia ma niski hematokryt i kwalifikuje się do transfuzji :( .Jutro będziemy działać w tym temacie :ok:

Zapomniałam napisać,że badania wątrobowe i nerkowe są ok. :ok:
Jutro wieczorem będzie miała transfuzję krwi.Wszystko umówione :ok:

Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon mar 25, 2013 11:05 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Nadal w komplecie.Tycia źle się czuje.Pod pachą przedniej łapki ma guz wielkości śliwki węgierki i mnóstwo malutkich guzków :( Wieczorem,zrobimy jeszcze prześwietlenie i usg.
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pon mar 25, 2013 11:17 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

renatab pisze:Nadal w komplecie.Tycia źle się czuje.Pod pachą przedniej łapki ma guz wielkości śliwki węgierki i mnóstwo malutkich guzków :( Wieczorem,zrobimy jeszcze prześwietlenie i usg.

O rany...;(
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon mar 25, 2013 17:52 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Revontulet pisze:
MalgosiaZ pisze:

Dwa? 8O
Złapali całą czarną.

Jeśli cała czarna to zapewne 27/13 czyli Twoja "znajoma" z poprzedniej akcji.
Tam jeszcze jest czarny z białym ,którego tropi Zoyabea. Dlatego tej rury nie można zatkać.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Pon mar 25, 2013 17:53 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

renatab pisze:Nadal w komplecie.Tycia źle się czuje.Pod pachą przedniej łapki ma guz wielkości śliwki węgierki i mnóstwo malutkich guzków :( Wieczorem,zrobimy jeszcze prześwietlenie i usg.

O nie , następna kicia z guzami :( . Co za czarna seria :crying:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon mar 25, 2013 18:15 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

MalgosiaZ pisze:
Revontulet pisze:
MalgosiaZ pisze:

Dwa? 8O
Złapali całą czarną.

Tam jeszcze jest czarny z białym ,którego tropi Zoyabea. Dlatego tej rury nie można zatkać.

27/13 jest kastratem i z mojego wywiadu wynika, że podczas przyjęcia nie sprawiał większych kłopotów - jedynie nie dał sobie zbadać temperatury (ja też bym sobie nie dala :twisted: ) więc taki z niego dzikun :mrgreen: Siedzi w dużej klatce i dochodzi do siebie - podchodzi jak mu sie daje jedzenie i jje jak sie obok stoi - jedynie syczy na proby zbliżenia się, ale chyba po prostu a dość.
Drugi kolega czarno bialy - niestety nie pamiętam nr - bardziej wycofany ispecjalnie nie syczy już - na moje oko po prostu mega przerażony.
Obydwoje siedzą już w "stefanowym" pokoju i pokój ostatni czeka na kocięta - może w weekend byśmy go jakoś przygotowali?
Obrazek

zoyabea

Post » Pon mar 25, 2013 18:42 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

MalgosiaZ pisze:
Revontulet pisze:
MalgosiaZ pisze:

Dwa? 8O
Złapali całą czarną.

Niezmordowana z niej uciekinierka :roll:
Po złapaniu jadła z taką samą żarłocznością jak poprzednio.
Dobrze, że drugi z sufitu też już złapany :ok:
Edit: a ten czarny w końcu jest kocurem?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pon mar 25, 2013 18:55 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

zoyabea pisze:Obydwoje siedzą już w "stefanowym" pokoju i pokój ostatni czeka na kocięta - może w weekend byśmy go jakoś przygotowali?

Mogę pomóc w sobotę 30.03 i niedzielę 31.03 - ale w niedzielę to chyba zamknięte będzie ze względu na Wielkanoc?
Co tam trzeba porobić? Bo ostatnim razem to słabo się przygotowałam, tym razem wezmę swoje gąbki i ręczniki papierowe. Coś jeszcze wziąć?

Pytanko: czy jako posłania do kocich pokojów nada się pościel (prześcieradła i poszwy)? Pościel jest wyprana, ale nosi ślady używania (zmechacona, wypłowiała, parę plam, które się nie doprały - no taki normal po paru latach użytkowania).
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pon mar 25, 2013 19:54 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Czarne 27/13 na stronie P. jest zapisane jako samica 2lata. A że łagodne to wiem , przecież miałam na rękach i zapinałam kolejną obróżkę :roll:
Aniu-akne , ręczniki papierowe są , rękawiczki są ,większy problem stanowi znalezienie nadającej się do użytku gąbki.
Prześcieradła i poszwy to bardzo cenny nabytek :wink: .
Schronisko w dni świąteczne jest czynne , ale czas jest bardzo skrócony . Na ogół są to dwie godziny. Zapewne taka informacja pojawi się się na stronie P.
Nie wiem kiedy przyjadę na P. Z chwilą odejścia Mati [*] po raz pierwszy coś się we mnie załamało.Myślałam że jestem silna a jednak nie.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pon mar 25, 2013 20:15 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

MalgosiaZ pisze:Aniu-akne , ręczniki papierowe są , rękawiczki są ,większy problem stanowi znalezienie nadającej się do użytku gąbki.

Przyniosę swoje rękawiczki, ręczniki i gąbki, tych schronowych wystarczy na dłużej dzięki temu :)
MalgosiaZ pisze:Prześcieradła i poszwy to bardzo cenny nabytek :wink: .

No to przytacham, ostatnio (byłam 16.03) mało tekstyliów było w składziku, a ta pościel to bidnie wygląda w porównaniu z kocykami i narzutami, ale skoro się jednak przyda, to przyniosę.
MalgosiaZ pisze:Schronisko w dni świąteczne jest czynne , ale czas jest bardzo skrócony . Na ogół są to dwie godziny. Zapewne taka informacja pojawi się się na stronie P.

No to czekam na info, kiedy mam wpaść. Całe święta jestem w Wawie, nie mam specjalnych planów.
MalgosiaZ pisze:Nie wiem kiedy przyjadę na P. Z chwilą odejścia Mati [*] po raz pierwszy coś się we mnie załamało.Myślałam że jestem silna a jednak nie.

Gdybyś była "silna", to miałabyś "gdzieś" schronowe istoty. Mati odeszła pod czułą opieką, wiele kotów nie ma takiego szczęścia.
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pon mar 25, 2013 22:47 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Akne - uzgodnimy harmonogram na najbliższe tyg i damy Ci znać.;)
Obrazek

zoyabea

Post » Wto mar 26, 2013 8:06 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

W ten świąteczny weekend są skrócone godziny odwiedzin, na stronie Palucha jest wszystko napisane. Ja na pewno się pojawię w niedz lub poniedz.
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Wto mar 26, 2013 8:11 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Czyli tak jak pisałam , tylko 2 godzinki od 12-14.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto mar 26, 2013 9:17 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

3 w piątek gdyby ktoś akurat miał wolne i chciał je spędzić w schronie.

piątek 29.03: 12-15

sobota 30.03: 12-14

niedziela 31.03: 12-14

poniedziałek 1.04: 12-14
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto mar 26, 2013 11:17 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Jesteśmy w komplecie.
Tycia ma złamany mostek i zapchane jelita, co wyszło na prześwietleniu. Do tego ropny katar który powoduje duszności :( Guzy to nie węzły chłonne, ale tym zajmiemy się potem.
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

[poprzednia][następna]