wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 25, 2013 11:03 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Problem z tym, że ona wykupkowuje to stare, co siedziało w jelitach dość długo. Nie wiem, czy siemię lniane ułatwi poślizg, bo będzie szło "od góry" i może ten poślizg gdzieś utknąć :? . Ale się nie znam. :oops:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon mar 25, 2013 11:11 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Wiesz, o tym nie pomyślałam, tzn. że może utknąć.
Może ktoś bardziej doświadczony coś doradzi. Prosimy bardzo :oops:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon mar 25, 2013 11:38 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Spróbuj z Rectanalem - to sie podaje doodbytniczo, rozluźnia kupę ułatwiając jej wyjście. 2-3ml kilka razy dziennie. Dawałam małemu choremu kociakowi, działało bardzo ładnie. Wiem, ze odbyt ma obolały i możesz sie bać coś tam grzebać, ale spokojnie możesz końcówkę strzykawki delikatnie wsunąć i wlać w nią Rectanal.

Rectanal do kupienia w ludzkiej aptece za grosze.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon mar 25, 2013 11:50 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Avian, a tak z ciekawości zapytam - czy to działa też na poślizg w jelitach?

Erin

Post » Pon mar 25, 2013 11:59 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Ile zdoła spenetrować, tyle zmiękczy. Jak przy samym odbycie jest twarda, zbita kupa, to pewnie dalej nie przejdzie, ale na pewno przepcha. To jest płyn do lewatywy po prostu 8)
Jak sie kota odkorkuje, to resztę zrobi Laktuloza.

Ja miałam kociaka z zespoleniem wrotno-obocznym, koty z takim schorzeniem tylko tak funkcjonują - Rectanal plus Lactuloza ...
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon mar 25, 2013 12:01 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Kontrola u Gierka dziś ok. 16ej. czy ktoś z okolicy mógłby zebrać Fionę (i Alę) na wizytę?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon mar 25, 2013 13:05 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Prosimy o pomoc dla dziewczyn!

Avian, wielkie dzięki za info! :piwa:

Erin

Post » Pon mar 25, 2013 13:52 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor,
ile mniej więcej zajmuje dojazd z Sosnowca do przychodni w Mikołowie?
Moze dałabym rade...

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Pon mar 25, 2013 13:58 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Ok. 40 minut. To zależy na jaki ruch trafisz i czy znasz trochę dojazd na Grota Roweckiego w Katowicach -Zarzeczu.

Jedna opcja transportu już odpadła.

Alienor

Post » Pon mar 25, 2013 14:22 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Jestes teraz pod telefonem? Jesli tak, to zadzwonie - bedzie wygodniej :-).

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Pon mar 25, 2013 14:27 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

W zasadzie tak, ale jestem w pracy - jak mi coś "wpadnie" nie będę mogła odebrać/będę się musiała rozłączyć.

Alienor

Post » Pon mar 25, 2013 14:32 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor pisze:Problem z tym, że ona wykupkowuje to stare, co siedziało w jelitach dość długo. Nie wiem, czy siemię lniane ułatwi poślizg, bo będzie szło "od góry" i może ten poślizg gdzieś utknąć :? . Ale się nie znam. :oops:

Żunio dostawał olej lniany i Duphalak.Pomagało i to bardzo. Trzeba dawać codziennie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon mar 25, 2013 14:48 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Fiona dostaje 3x dziennie olej z łososia - ale on w dużej mierze się wchłania, więc może nie pomagać. Kwestia transportu załatwiona. Uff.

Alienor

Post » Pon mar 25, 2013 14:55 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Właśnie dlatego dr Czubek nakazała dawać olej lniany w "drastycznych"przypadkach i nie odstawiać Duphalaku.Oraz nakazano ograniczyć suche.Dodatkowo brał Polprazol, ColonC i ...cholerka nie pamietam co jeszcze. Ale wszystko było ku pomocy jelitom dawane.
Cieszę się,że jest transport.

Kciukasy za koteczkę :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon mar 25, 2013 15:54 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

teraz dopiero czytam o transporcie- ale i tak bym dzis odpadła...dopiero skonczyłam prace...

oczywiscie 2 kwietnia Marzenko Fione zabieram..przed swietami mam urawnie głowy w pracy:(
agula76

[poprzednia][następna]