Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 24, 2013 13:49 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Witam wszystkich,
tak, jestem tu nowa i nie będę ukrywać, że w bardzo sprecyzowanym celu. Wszystkie tematy dotyczące Lukrecji są w kręgu moich największych zainteresowań! Staram się o jej adopcję i uprzedzam wszystkich, że nie poddam się bez walki ;-) Nie poznałyśmy się jeszcze na żywo a ja już zakochana!! W pracy skupić się nie mogę, w domu jeden temat ... gdzie postawimy drapak, a gdzie miseczki ... Już sama nie wiem co gorsze: to że nie znam "Waszej" decyzji czy to, że cięgle się to przedłuża!

szzepty

Od: Sob mar 23, 2013 11:27

Post » Nie mar 24, 2013 16:45 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

cypisku, co było przyczyną tego, że Piorunek był już w tak wielu domach? jakieś problemy z zachowaniem czy raczej problemem byli opiekunowie?
Obrazek

ewciak

Od: Pt lis 09, 2012 8:47

Post » Nie mar 24, 2013 19:25 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

ewciak pisze:cypisku, co było przyczyną tego, że Piorunek był już w tak wielu domach? jakieś problemy z zachowaniem czy raczej problemem byli opiekunowie?

Opiekunowie. Z tego co wiem o Piorunku (wcześniej gdzieś było opisane), to ludzie zapragnęli mieć kotka, a potem się okazało, że to kłopot, bo często sobie wyjeżdżali i podrzucali kotka to tu, to tam, do kogo się dało. Nie wiem, czy w końcu znajomi im się skończyli, czy ktoś ich stuknął w łeb, że kota oddali pozbywając się kłopotu w ogóle.

Co do Lukrecji - no tak, niefajnie, że sprawa się odwleka, też wolałabym wiedzieć, ale pocieszam się, że i tak miałaby się przeprowadzać dopiero po świętach (pewnie w weekend), więc w zasadzie póki co nie ma opóźnienia...

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie mar 24, 2013 19:31 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Co do Lukrecji - no tak, niefajnie, że sprawa się odwleka, też wolałabym wiedzieć, ale pocieszam się, że i tak miałaby się przeprowadzać dopiero po świętach (pewnie w weekend), więc w zasadzie póki co nie ma opóźnienia...[/quote]

Odliczam dni! Tym bardziej, że planujemy "zapoznanie" :D

szzepty

Post » Nie mar 24, 2013 22:09 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Szzepty - bardzo się cieszymy.
Aczkolwiek- jeśli dobrze Cię kojarzę to masz niezabezpieczone okna???
No to walcz, zabezpieczaj i.....
Bo konkurencja do tej piękności jest spora:)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon mar 25, 2013 7:08 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

No właśnie - chciałam przypomnieć osoby z niezabezpieczonymi oknami musza się spodziewać krótkiej wskazówki "najpierw zabezpieczamy okna, a POTEM kota dostajemy" - nie odwrotnie.

Neigh jest niewierzaca - nie wierzy w obietnice. Poza tym nie trzeba zabezpieczać WSZYSTKICH okien. Zabezpieczone okna to wizytówka dobrego domu.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon mar 25, 2013 14:01 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Obrazek
Lukrecja , powiadacie ?
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pon mar 25, 2013 14:10 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

koteczekanusi pisze:A możesz mi przypomnieć, co dolega Leosi? Tzn. pamiętam, że ma nie ok z moczem. Ale czy ma jakąś konkretną chorobę? Ile jej leczenie kosztuje miesięcznie? Co jest w planach, jakieś przewlekłe leczenie, operacja?

Leosia młodnieje. Lata pod domu, maniakalnie kradnie pieniądze i się nimi bawi - nie można zostawiać żadnych banknotów na wierzchu...
Futro jej odrasta i robi się coraz piękniejsza.
TŻ nazwał ja Dark Wader, bo tak oddycha, ale Pani Dr z lecznicy milczy jak zaklęta i nie odpowiada na pytania związane z tym co dalej w tym względzie.
Generalnie kotka się pasie, i odżywa.
Bardzo są zżyte z Michaśką, śpią razem, Parę razy nawet Michasia z Leośką ganiała.
Poza oddechem i pokasływaniem od czasu do czasu problemów nie ma, mocz jest do powtórki ze względu na białko w pierwszym badaniu.
Moim zdaniem może iść do adopcji :idea:

EDIT: a może ktoś słyszał o chętnym na pesrki dwupak?
Wprawdzie Michasia ma u mnie DS, ale ze względu na ich wzajemne przywiązanie z Michasią może warto by rozważyć taką opcję? Kotkinsie, Neigh?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon mar 25, 2013 18:47 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Na razie takiego domu brak.......ale niezbadane są koleje losu:-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon mar 25, 2013 18:59 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Mam nadzieję, że mój taras nie jest jedynym i decydującym wyznacznikiem w tej sprawie.
Okna są zabezpieczone, bo mają siatki. :!:

szzepty

Post » Pon mar 25, 2013 21:17 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Powiem tak :ja bym zrobiła drzwi na taras osiatkowane (przecież się latem otwiera i wietrzy), no i poprosiła o PA.
W końcu gdyby posiadanie tarasu czy ogrodu wykluczało z klanu kociarzy niewielu z nas miałoby koty!

kotkins

Post » Pon mar 25, 2013 22:32 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Osiatkowane drzwi sa juz w planach i to moge zagwarantowac!!! Wiecie ze jestem tu nowa co oznacza PA???

szzepty

Post » Pon mar 25, 2013 22:47 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Wizytę przedadopcyjną.

Jak współ -adoptowaczka rzeczonej kocicy (bo to kot fundacyjny w DT u Ani) powiem ,że komitet decyzyjny (który się ze mną na pewno zgodzi!) odpowiada tak: najpierw drzwi potem kot.
Bo obietnice domów niestety są nam znane...jako i ich niedotrzymywanie.
Mamy spore doświadczenie - stąd stały pogląd "chcemy zobaczyć, zobaczyć, zobaczyć"
Istniejących drzwi siatkowych raczej nikt nie zdemontuje.
Nieistniejące zakłada się czasem dłuuuugo....

Więc wybacz, ale jeśli kochasz- to je zrobisz! :mrgreen:

Też siatkowałam dom przed przybyciem Amelki...i jakże słusznie.
Amelka proste siateczki zerwała, cudem nie nawiewając.
I teraz mam solidne zabezpieczenia.
Bardzo kocham Amelkę:)

kotkins

Post » Pon mar 25, 2013 23:26 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Ja mam i ogród i taras baaa mam nawet ogród zimowy. I 4 koty mam. I siatki w drzwiach tarasowych. I Tzeta, który unowoczesnił otwieranie rzeczonej balkonowej siatki - bo się Melania nauczyła ją otwierac....

Obrazek

Neigh

Post » Wto mar 26, 2013 9:24 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Wyszło na to, że Neigh ma osiatkowane drzwi z uwagi na TŻ-ta.
Nie wypuszczasz???
A ja swojego czasem wypuszczam...chłop to jednak musi się wybiegać.

Aczkolwiek... :mrgreen:

(wiem,wiem: kura....ona to musi dziobać...)

kotkins

[poprzednia][następna]