Witam

Moja akcja, mówiąc trochę dosadnie, nie ma bezpośrednio pomagać psom czy kotom poprzez dary, adopcje i inne
a ma charakter odezwy do ludzi. Edukację.
https://www.facebook.com/events/512230395484512/
Moderator: Moderatorzy
Femka pisze:Nie pomogę ani przy rozkręcaniu akcji (brak czasu i konta na FB) ani przy ulotkach (zerowe umiejętności w tym kierunku). Ale zajrzałam i przyznam, że świta mi w głowie pomysł fundacji, która skupiałaby się wyłącznie na edukacji i popularyzacji wiedzy na temat obcowania ze zwierzętami domowymi w ogóle. Pomysł narodził się z obserwacji działań pewnej fundacji zajmującej się popularyzowaniem jeździectwa.
A przy okazji, czy mógłbyś powiedzieć, dlaczego psa nie należy głaskać po głowie?
Femka pisze:Ale zajrzałam i przyznam, że świta mi w głowie pomysł fundacji, która skupiałaby się wyłącznie na edukacji i popularyzacji wiedzy na temat obcowania ze zwierzętami domowymi w ogóle.
Femka pisze:Ja skupiłabym się na oswajaniu ze zwierzętami ludzi, którzy nigdy z nimi nie żyli, nie obcowali. Dla których pies to latający po dworze kundel, którego należy się obawiać, a kot to mieszkaniec piwnic, roznosiciel pcheł. Plus elementy edukacyjne z zakresu naszego forum: rasowy=rodowodowy, dlaczego kastrować, walka z bezdomnością od drugiej (nie przez DT) strony.
Femka pisze:Dzięki za przychylność, ale obawiam się, że w tej chwili mogłabym zaangażować się w taką fundację od strony formalnej. Czasowo nie jestem w stanie poświęcić się jej działaniom w takim stopniu, w jakim bym chciała. Może bliżej emerytury...
PrzemoEPP pisze:Fenka gadanie - chce ale nie chcę to głupie gadanie i nic nie wnoszące.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości