S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 23, 2013 16:24 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Domek znalazła dziś Murcia - kciuki wielkie :ok:
kawa na ławę, rozmowa, mały wywiad, myślę/myślimy, że będzie dobrze

kolejne nowe koty 14 i 16letnie....domowe, opiekun chory czy dobrze pamiętam?
może ktoś napisze więcej coś na ten temat

serduszka rozdane, zakropione co być miano
doswajanie i obserwacja nadal trwa

Burgas ma założony kołnierz, prawdopodobnie ze stresu zrobił sobie ranę na ''jajkach''
Kareno też ma dość nieciekawą rankę na szyi, na tle immunologicznym, alergii
Herrera coraz lepsze oczko
Blanko też lepiej
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob mar 23, 2013 17:37 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Murka, kocie - powodzenia w nowym domku
Kareno - biedny kot, oby to nie było coś poważnego

TAnuda, dziękujemy za wieści ze schroniska
i czekamy, jeśli można:-) na więcej od innych dziś obecnych

my nie dojechałyśmy dziś - zaspałyśmy tak drastycznie, że nie było sensu już przyjeżdżać
zanim byśmy z domu wyszły, schronisko by zamknęli :lol:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob mar 23, 2013 18:37 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No cóż, są niestety nowe koty :?
zdjęć nie mam
:arrow: cztery dziczki na obserwacji i leczeniu K/81, K/82, K/83, K/84, pci nie znaju
towarzystwo z kopalni, umorusane:
:arrow: dwie dziewuszki-pingwinki, podrostki K/85 i K/86
:arrow: mama K/89 z dwoma malcami K/87 i K/88
:arrow: mama K/90 z dwoma malcami K/91 i K/92

:arrow: dwie starsze koteczki, opiekun ciężko chory, bura Elza K/93 16 lat i czarna Paula K/94 13lat, biedne bardzo, potrzebują jak najszybciej tymczasu, wydarzenie na FB by się przydało, Karee zrobiła jakieś zdjęcia

Murci się poszczęściło - bardzo się cieszę, chyba dobrze trafiła :ok:
Melkor został przeprowadzony na drugą kociarnię
Burgas zrobiła sobie ziazi, nie mam pojęcia jakim cudem, siedzi biedny w kołnierzu, znów antybiotyk :(
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Sob mar 23, 2013 18:57 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

przypominam jeszcze tylko na forum, że skoro za tydzień święta mamy Wolontariat sobotni nieczynny..
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob mar 23, 2013 19:39 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dom Murci wyglądał na fajny, niedawno stracili 20-letnia koteczkę,
niestety doznałam jakiegos zacmienia - dalam im swoj nr telefonu, ale od nich nie wzięłam :evil:
mam nadzieję, że będzie na umowie.

dwiekocie staruszki to mama i corka
ich pani trafiła do szpitala i ponoć już z niego nie wróci, przywiózł je jej syn, z którym nie dało się negocjować, chciał się kotów pozbyć :roll:

no i niestety sezon na maluch otwarty :evil:
mamy juz cztery, na szczescie z mamami
jeden cudnej urody- syjamkowaty z biszkoptowymi znaczeniami, niestety jego rodzenstwo to juz zwykła krówka
trzeb juz zacząc mysleć o jedzeniu dla malców, bo pewnie lada dzien zaczną się dostawy hurtowe :roll:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob mar 23, 2013 19:59 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dzień dobry, zajrzałam na forum przystanku, żeby wyczytać czy są już jakieś maluszki w schronisku do adopcji, bo szukam jakiegoś koteczka na dokocenie do naszego dwuletniego czarnego rezydenta. No i czytam że jest jakiś śliczny jasny syjamowaty koteczek, więc pozwalam sobie zapytać grzecznie, czy jest możliwe aby zarezerwować sobie tego maluszka do adopcji? Nasz koteczek jest bardzo spokojny, kochany, dobry, mądry i w ogóle. Bardzo go kochamy ale jednak przydałby się jeszcze jeden kotek do kochania. Bardzo proszę o odpowiedź. No i zapytuję, ile ma ten maluszek tygodni? Kiedy będzie go można zabrać mamusi?

iona

Od: Wto mar 22, 2011 19:26

Post » Sob mar 23, 2013 20:12 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

maluszek jest jeszcze zbyt mały na adopcję, myslę, ze ma teraz okolo 3-4 tygodni
jeszcze minimum 2 tygodnie powinien posiedzieć z mamą,
oczywiście w normalnych warunkach powinien być z mamą zdecydowanie dlużej, ale rzeczywistośc schroniskowa jest taka, że im szybciej zniknie z siedliska wirusów, tym lepiej.
jeśli masz mozliwość odwiedzić schronisko, to zapraszamy w czwartek od 16.00 do 18.00 i w soboty od 10.00 do 13.00. Wtedy jest wolontariat, będziesz mogła zobaczyc kociaka i porozmawiać o ewentualnej rezerwacji.
Obrazek

tangerine1

Post » Sob mar 23, 2013 20:17 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Bardzo dziękuję za odpowiedź, będę w czwartek!

iona

Post » Sob mar 23, 2013 23:02 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Najlepiej byłoby, żebyś wzięła i tego o ładnym futerku i tego o bardziej pospolitym, razem z mamą:)
Jak mama by odchowała to mogłaby wrócić do schroniska a drugi maluch napewno znajdzie dom.
To byłoby z punktu widzenia kociaków najlepsze rozwiązanie.
Przemyśl to może.
Wiem, że czasem trudno wykonalne ale może warto temu, któremu przytrafilo się mniej ciekawe futerko też pomóc. Chociaż przez krótki czas.
Zostawienie ich razem w schronisku jest ryzykowne, bo zawsze może się trafić jakiś bakcyliusz.

A opieka nad taką rodziną to kapitalna przyjemność. Niewiele jest piękniejszych widoków jak bezpieczne dzieciaki z mamą:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob mar 23, 2013 23:45 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Może zrobiłam się cyniczna - ale proponuję NIE pisac na forum jak ładne mamy koty i kociaki (a mamy ładne :mrgreen: ) I właśnie mamusi z gówniarzami przydał by się DT - to brzydkie kociatko czyli rodzeństwo tego pięknego potencjalnego syjamka ma już poczatki kk - jedno male oczko juz dziś ODKLEJAŁYŚMY wspólnie. Za chwile oba będę chore. OBA maleństwa. A naprawdę są starsznie malutkie.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob mar 23, 2013 23:57 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

takich mamus z gówniarzami za chwile będzie po kilka dziennie,
i nie czarujmy się, nie znajdziemy im wszystkim tymczasu, lepiej skupic się na zapewnieniu im takich warunków w schronisku, żeby miały szansę tam przetrwać,
my jestesmy trochę pasjonatki-fanatyczki, ale nie ma takiego obowiązku :wink:
jeśli ktoś ma ochotę zapewnić dobry dom jednemu kociakowi, to chwała mu za to, nie ma obowiązku brać na tymczas calego stada :wink:
ja zaczynalam od jednego kota, gdyby mi ktoś w tym momencie zaproponował mamusię z kociakami, uciekłabym z krzykiem i nigdy nie wróciła 8)
Obrazek

tangerine1

Post » Nie mar 24, 2013 0:03 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

" takich mamus z gówniarzami za chwile będzie po kilka dziennie" - zapewne, ale jak sama zuwazyłaś to pieśń przyszłości. Na tę chwile mamy raptem dwie. A dziewczyna wezmie kocie przecudnej urody, by je oddac za dwa tydnie bo chore i ropa mu z ócz wypływa. :evil:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Nie mar 24, 2013 0:08 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ok, rozumiem, chodzi teraz o to, żeby podjąć jak najlepsze decyzje.
Ja oczywiście mogę wziąć kotkę z obojgiem dzieci do siebie do domu.
Ale pozostają do uzgodnienia kwestie organizacyjne:
mieszkam w Gliwicach, pracuję, mam dziecko, więc nie będę miała możliwości, żeby przyjeżdżać z mamą i maluszkami do lecznicy w katowicach, a, jeśli dobrze rozumiem, zaczyna im się kk, więc będą musiały być pod leczone przez weterynarza, jeśli się mylę, to napiszcie;
oczywiście mogę z nimi jeździć na wizyty weterynaryjne do naszego weterynarza, tylko z moim weterynarzem schronisko nie ma podpisanej umowy, więc będę musiała wziąć na siebie w całości koszty leczenia kociej rodzinki, jeśli jest jakieś inne wyjście, to napiszcie (na przykład dostarczanie mi leków);
no i jeszcze jedna kwestia, mam w domu dwuletniego rezydenta, jedynaka, mamy stosunkowo małe mieszkanie (42 m2) i nie ma absolutnie żadnej możliwości odseparowania kotki, a naprawdę nie wiem, jak zachowa się mój kot gdy w jego włościach pojawi się nagle kocia mama z dwójką dzieci, jeśli uważacie, że powinno być ok, to napiszcie.

iona

Post » Nie mar 24, 2013 0:10 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:" takich mamus z gówniarzami za chwile będzie po kilka dziennie" - zapewne, ale jak sama zuwazyłaś to pieśń przyszłości. Na tę chwile mamy raptem dwie. A dziewczyna wezmie kocie przecudnej urody, by je oddac za dwa tydnie bo chore i ropa mu z ócz wypływa. :evil:

nie, nie oddam kocięcia po dwóch tygodniach, gdy rozchoruje się na koci katar, albo na inną chorobę, tylko będę je leczyć
mam już jednego kotka, mam też dziecko, synka, i o wszystkich w moim domu dbam najlepiej, jak się da...
Ostatnio edytowano Nie mar 24, 2013 0:13 przez iona, łącznie edytowano 1 raz

iona

Post » Nie mar 24, 2013 0:13 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

iono, żeby była jasność
nie masz absolutnie żadnego obowiązku brac calej rodzinki,
to poważna decyzja i to Ty musisz byc do niej przekonana

przyjedź w czwartek do schroniska, pogadasz z wolontariuszami, dowiesz się na jakich zasadach można zostać u nas domem tymczasowym, przemyslisz sprawę i podejmiesz decyzję co robić.
Obrazek

tangerine1

[poprzednia][następna]