W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 20, 2013 15:08 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

To nie tylko karma powoduje grubasy bo mokre nam już "wyszło". Je suchego RC Intestinal i surowe mięso raz dziennie.
W sumie widać różnicę w obwodzie q... bo wszystkie koty jedzą to samo aktualnie i mam porównanie w kuwetach.
Mańkowego i Lusiowego nie odróżniam, są takie same poza tym, że L zostawia na wierzchu a M zagrzebuje. :)

Zamówiłam inne karmy (coś innego niż RC) z serii dla zas... kotów z wrażliwymi przewodami pokarmowymi :wink:
Zobaczę co one warte:
Suche: Kattovit Gastro, Integra Protect Intestinal, Sanabelle Sensitive
Mokre: Kattovit Gastro 12 x 85 g (2,32 PLN za szt.) , Integra Protect Intestinal- 6 x 100 g (3.30 PLN za 1 szt.), Integra Sensitive w zestawie- w zestawie (mokre + 250g suchego).
Ostatnio edytowano Śro mar 20, 2013 15:35 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 4 razy
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Śro mar 20, 2013 15:19 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Bejbi ma od małego mega colon i zostało.Musi jesć takie karmy z psyllium by dała radę się załatwić,ale u Tigry to normalne raczej bo te koty walą "inaczej" :mrgreen: One są długie to jelita też pewnie mają dłuższe niż zwykły kot :roll: inna budowa ciała.Wołowina zapiera tyle wiem.Cały pakiet wrąbała tego gastro :?: Bejbi na szczęście nie je dużo mokrego,ale wczoraj kupiłam bo cudem były saszetki to co Ty miałaś za 4,30zł. :!: Chyba się pomylili u weta bo były po 4,70zł. Nic nie mówiłam bo i tak kasy sporo poszło od razu na zapas kupiłam suchego.Dziś z Allegro silikon przyszedł kurier gratis 6 paczek po 5 litrów każda.Mało miejsca mam i chyba do piwicy wyniesiemy ten karton,a ile to waży 8O
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro mar 20, 2013 15:23 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

vailet pisze:Cały pakiet wrąbała tego gastro :?:

Niestety tak bo żarły wszystkie 3, nie dałam rady dawać tylko jej bo cyrki były z lataniem z miskami (w każdej inne) a i tak Tigra jak znalazła resztki w innej misce to wyżarła i inne jak znalazły resztki w jej misce (bo nie bardzo jej to wchodziło) to jej wyżarły. Kołomyja... to wszystkie dostawały to samo.

Wiola używałyście z Bejbi tych karm mokrych powyżej, mają dobre składy a są tańsze od RC.

ManfredkotTusi

Post » Śro mar 20, 2013 15:44 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:
vailet pisze:Cały pakiet wrąbała tego gastro :?:

Niestety tak bo żarły wszystkie 3, nie dałam rady dawać tylko jej bo cyrki były z lataniem z miskami (w każdej inne) a i tak Tigra jak znalazła resztki w innej misce to wyżarła i inne jak znalazły resztki w jej misce (bo nie bardzo jej to wchodziło) to jej wyżarły. Kołomyja... to wszystkie dostawały to samo.

Wiola używałyście z Bejbi tych karm mokrych powyżej, mają dobre składy a są tańsze od RC.

Niestety nie są dostępne w sklepie czy u wetów :( ale raz kupiłam z tym że suche Animona gastro i nie bardzo...w sumie drożej wyszło bo to 200 lub 250 gram było.Te w necie są gdzieś co napisałaś,ale znowu wysyłka :roll: Gdybyś Ty miała i by kotom smakowało może bym się skusiła,ale znając Bejbi marnuje mokre karmy :x liże sos i reszta schnie.Mało przez to saszetek kupuję,tylko jak widzę że szuka po miskach.
Obrazek ,

vailet

Post » Śro mar 20, 2013 15:50 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

No to przetestujemy i dam znać jak dotrą. Moje koty mają skrajnie różne upodobania smakowe to będzie jakiś obraz smakowitości tych zamówionych karm.
Co do kosztów wysyłki mojego dostawcy to:
Na terenie Polski koszty przesyłki są darmowe przy zamówieniach o wartości od 99 zł. Przy zamówieniach o wartości niższej od 99 zł cena przesyłki wynosi 15 zł. Jest to niezależne od wagi paczek i ich liczby. Towar dostarczany jest od minimalnej wartości zamówienia w kwocie 20 zł (z wyłączeniem kosztów przesyłki).

Ja robię zamówienia zbiorcze (koszt powyżej 100zł) raz na kilka tygodni więc praktycznie nigdy nie płacę za wysyłkę.

ManfredkotTusi

Post » Śro mar 20, 2013 17:06 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tusia gdyby tak było jak ze żwirkiem dziś to nic nie płaciłam,ale te Royale mnie wyjdą mniej niż 100zł. bo pisałam że u nas jeden wet ma taniej i to dużo na wagę.Fakt że kot ma czasem dość tego samego i z Bejbi jest ryzyko bo ze dwa razy robiłam takie duże zamówienia,a potem tu musiałam odsprzedawać za pół ceny prawie całe paczki karm.Brałam różne na próbę w małych opakowaniach.Niestety przyzwyczaiłam od małego do niskobiałkowych i nie toleruje jak ma powyżej 30 procent.Ciężko jej, to widać i q... to już masakra.Mimo wszystko jestem ciekawa opinii Twoich kotów szczególnie Tigry bo miała kłopocik w kuwecie.Ja kurierowi dałam 5zł. bo przelewem dłużej by szło do innego banku,a tak wczoraj zamówiłam i o tej porze co było zamawiane już dziś żwir był.Szybko 8O Płaciłam przy odbiorze bo jakoś nie mam jeszcze zbyt zaufania.To chyba te 5zł więcej za to i że tak szybko.Przesyłkę można śledzić i już rano była w Bydgoszczy.Miesiąc temu w moim mieście był ten żwirek na Allegro to bym zadzwoniła,ale jeszcze miałam i wiadomo trzeba kupić więcej by za kuriera nic nie płacić.A są sklepy gdzie od 199zł. dopiero jest kurier gratis.
Obrazek ,

vailet

Post » Pt mar 22, 2013 23:32 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Upiekłam chlebek :D
Ale pachnieee... jeszcze gorący, dawno nie piekłam.
Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Sob mar 23, 2013 0:02 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Hejka,ale kusisz :P jęzor mi wyleciał :lol: Napisz czy na drugi dzień będzie też dobry w smaku i konsystencja chleba.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob mar 23, 2013 0:04 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Tusia gdybyś miała czasu kiedyś trochę to oblicz tak w przybliżeniu ile na trzy koty idzie na karmy i osobno na żwirek silikonowy ok. :?: Jestem ciekawa.Nie liczę tych grzebieni,tylko karmy.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob mar 23, 2013 3:12 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Na karmy będzie trudno policzyć bo trochę jeszcze mam i mokrych i suchych, w zapasie. Suche wcześniejsze zostało bo wprowadziłam teraz dla wszystkich tylko RC Gastro Intestinal, aby uspokoić bebechy Tigry. Udało się, kupki są już twarde i nie śmierdzące i z pysia jej już nie śmierdzi.
Silikon kupuję 1 na miesiąc w Rossmanie, bo jest tylko w 1 kuwecie gdzie ktoś siusia ale nie wiem kto, czy kilka kotów czy jeden?
W drugiej jest większy ruch na Cats Best, tam wchodzą wszystkie na kupki i siczki.
Czekam na dostawę z zooplusa to zobaczymy na ile wystarczy jeśli będę karmić tylko zamówionymi produktami i surowym mięsem.
Wszystko zależy od tego czy będzie smakować i czy nie będzie sensacji po tych karmach.
Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Sob mar 23, 2013 16:07 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ło matko Tusia nieźle i im dogadzasz 8O ale ja widzisz też próbowałam i powiedziałam dość bo jak pisałam nie było co z tym zrobić potem jak sensacje jelitowe były,a kot też był jeden.W życiu by tego nie zjadła.
Raz zamówiłam w Krakvecie :evil: i przyszła karma weterynaryjna 7 miesięcy po terminie.Dzwonię..."dobrze wyślemy,a tą niedobrą pani zatrzyma" Przysłali 3 miesiące po terminie,potem znowu telefon i przysłali puszkę dla psa :!: i znowu telefon to bezczelnie datę ważności wymazali.Oddałam w wątku "Oddam za darmo" dla przytuliska tylko za wysyłkę zwrot dostałam.Miałam już dość tego Krakvetu i już u nich nic nie kupię bo pokruszone jest i karmy vet nie powinny być po terminie.W zooplusie jest z kolei drożej i długo się czeka,ale to solidna firma.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie mar 24, 2013 11:08 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Moge sie wtracic? ja wiem czy drozej? czesto maja promocje wiec wychodzi srednia statystyczna :wink: na paczke czeka sie z reguly 3-4 dni. Ja sobie chwale. Bo za saszetke animody w zooplusie wychodzi mi 2zl z hakiem, kolo 3 zl, a u weta i w sklepie rzadko sa, a jak juz to cena powyzej 4,50-5 zl za sztuke 8O Tak samo jest z saszetkami Rc w sklepie czy u weta prawie 5 zl, a w zooplusie mega pakiet byl ostatnio w promocji i wychodzilo ok.3 zl za saszetke. w internetowych sklepach zawsze warto kupowac za ok.100zl bo wtedy z reguly kurier jest gratis. Ja jak kupuje za ok.150 zl to przy 2 kotach wystarcza mi na ok.miesiac jedzenia.
No i wybor jest wiekszy niz w sklepie :wink:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Nie mar 24, 2013 11:39 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

alma_uk pisze:Moge sie wtracic? ja wiem czy drozej? czesto maja promocje wiec wychodzi srednia statystyczna :wink: na paczke czeka sie z reguly 3-4 dni. Ja sobie chwale. Bo za saszetke animody w zooplusie wychodzi mi 2zl z hakiem, kolo 3 zl, a u weta i w sklepie rzadko sa, a jak juz to cena powyzej 4,50-5 zl za sztuke 8O Tak samo jest z saszetkami Rc w sklepie czy u weta prawie 5 zl, a w zooplusie mega pakiet byl ostatnio w promocji i wychodzilo ok.3 zl za saszetke. w internetowych sklepach zawsze warto kupowac za ok.100zl bo wtedy z reguly kurier jest gratis. Ja jak kupuje za ok.150 zl to przy 2 kotach wystarcza mi na ok.miesiac jedzenia.
No i wybor jest wiekszy niz w sklepie :wink:

Oczywiście że się opłaca lecz od 100zł :wink: i z tymi co ja kupuję jest problem bo tylko weterynaryjne.Mi tu wychodzi bardzo tanio :) Jeśli ktoś chce inne karmy to polecam szczególnie Zooplus.Animonda już po 3,20zł w sklepie na miescie saszetka :x
Obrazek ,

vailet

Post » Nie mar 24, 2013 12:25 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Ja, tak jak pisałam, kupuję raz na kilka tygodni więc 100zł spokojnie przekraczam. :wink:
I jednak tam jest najtaniej bo i promocje i pakiety próbne i gratisy za punkty, teraz kupiłam sobie zniżkę na rok więc będzie dodatkowy rabat.

ManfredkotTusi

Post » Nie mar 24, 2013 20:33 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Ja, tak jak pisałam, kupuję raz na kilka tygodni więc 100zł spokojnie przekraczam. :wink:
I jednak tam jest najtaniej bo i promocje i pakiety próbne i gratisy za punkty, teraz kupiłam sobie zniżkę na rok więc będzie dodatkowy rabat.

Hej Tusia ,a jak to wygląda?Kupowanie sobie zniżki na rok i ile tej zniżki?A punkty to za jaką kwotę się dostaje?Piszemy o Zooplusie tak?Sorki lecz często słyszałam o punktach,a tam nie ma tych karm niestety co potrzebuję.Mimo wszystko może Tobie uda się mi wytłumaczyć jak to wygląda.Tusia pamiętaj Ty masz 3 koty :wink: i idzie więcej na pewno kasy.
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]