Czasami bywa tak..., że wali się świat... Trzy koty szukają

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 22, 2013 18:15 Czasami bywa tak..., że wali się świat... Trzy koty szukają

Zakładam wątek na prośbę cioteczek z dogo.

Czasami bywa tak...., ze wali się świat....
Czasami bywa tak..., ze traci się wszystko...
rozpada się wszystko, jak domek z kart....
Traci się zdrowie, dom, majątek, miłość...

Jednak najbardziej przyjaciół żal. Tych najwierniejszych. Tych, którzy dzien w dzień byli z nami... Cichym mruczeniem, ocieraniem o nogi dawali znać, że są.... Ciche, bez wymagań, wierne... po prostu są.

I dziękują, że kiedyś dało się im dom. Że kiedyś uratowało sie im życie.

Kochani proszę pomóżcie znaleźć dom dla trzech kotów.
Koty są wychowane, nauczone mieszkania w domu.
Nie przeszkadza im towarzystwo psa, mieszkały z rottkiem pod jednym dachem. Tolerują królika i siebie wzajemnie.
Kontakt w sprawie adopcji: mkoselak@vp.pl, 500735352

Elvis
Kot wysterylizowany ma 13 lat. Ze względu na wiek i charakter nie nadaje się do rodziny z małymi dziećmi. Lubi dużo spać i chodzić własnymi drogami, nie znosi pieszczot na siłę. Raczej nie nadaje się do mieszkania w bloku. Typowy koci charakter, któremu nie można narzucić swoich reguł. Nauczony czystości. Od początku tzn. od 6 tygodnia życia jest z nami. Musimy go oddać... choć nie wiem jak to zrobimy....
Obrazek

Kula
Kula Imię zyskała dzięki swym okrągłym kształtom, jakich nabrała po kilku miesiącach pobytu w domu. To stara, zmęczona życiem kotka - zabrana z ulicy - wysterylizowana. Po przyniesieniu do domu przez dwa tygodnie prawie cały czas spała - zresztą do tej pory dużo śpi. Jest spokojna, cicha, bardzo lubi być głaskana - ale nade wszystko ceni spokój. Przez długi czas była nieufna w stosunku do innych ludzi, uciekała też na widok ludzkich nóg. Można się tylko domyślać przez co przeszła mieszkając na ulicy przez kilka co najmniej lat. Jej wiek jest trudny do określenia - myślę że ma około 10-12 lat. Nie nadaje się raczej do domu w którym są małe dzieci - bo ona naprawdę uwielbia spokój, spanie i ciepło
Obrazek

Chudy
Chudy Czarno-biały kot ma około 2 lat. Został zabrany z ulicy wraz z matką. Jest wykastrowany, nauczony czystości. Z charakteru bardzo pogodny i żywy. Bardzo lubi się bawić - szczególnie biegać za sznurkiem lub czymś innym równie atrakcyjnym. Bardzo lubi ludzi, szczególnie tych, którzy lubią głaskać pod brodą - wtedy bardzo, bardzo, głośno mruczy. Muszę go oddać, ze względu na diametralnie zmieniony status mieszkaniowy. Bardzo proszę żeby go przygarnął ktoś kto naprawdę kocha zwierzęta i potrafi uszanować kocią indywidualność. Zapewnię transport Chudego
Obrazek

linki do albumów na FB
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 022&type=1
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 022&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 022&type=3

WYDARZENIE :
https://www.facebook.com/events/511530788889237/

wątek na dogomanii:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... omu-pilnie
Ostatnio edytowano Czw mar 28, 2013 6:51 przez terra, łącznie edytowano 2 razy

terra

Od: Pon lip 03, 2006 16:54

Post » Pt mar 22, 2013 18:17 Re: Czasami bywa tak..., że wali się świat... Trzy koty szuk

Koty mają ogłoszenia, jednak jak dotąd nikt nie dzwonił w ich sprawie :(
Może tutaj na miau ktoś zajrzy i pokocha kotki.

terra

Post » Pt mar 22, 2013 18:24 Re: Czasami bywa tak..., że wali się świat... Trzy koty szuk

Przykro ,że tak los was doświadczył.
Kotom należy zrobić mnogo ogłoszeń i dać jakieś fajne tytuły.Bo np kot szuka domu to ludziska nie zawsze zajrzą. Daj im ogłoszenia raz jeszcze z innym tekstem i każdemu osobno.
Szukanie domu czasem trwa.Niestety.
Trzymam kciuki za cud :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon mar 25, 2013 9:51 Re: Czasami bywa tak..., że wali się świat... Trzy koty szuk

terra

Post » Pon mar 25, 2013 10:11 Re: Czasami bywa tak..., że wali się świat... Trzy koty szuk

Nie wierzą w fb. Rób ogłoszenia.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon mar 25, 2013 15:38 Re: Czasami bywa tak..., że wali się świat... Trzy koty szuk

Współczuję :( nawet jednego nie możecie zatrzymać? :(
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw mar 28, 2013 6:51 Re: Czasami bywa tak..., że wali się świat... Trzy koty szuk

Tak jak napisałam w pierwszym poście, zostałam poproszona o założenie wątku tutaj.
Z tego co napisała założycielka wątku kiciów na dogo, obecna opiekunka nie może wziąć ze sobą kotów, ani jednego :(
Tu wątek na dogomanii:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/2 ... omu-pilnie

terra

Post » Czw mar 28, 2013 9:20 Re: Czasami bywa tak..., że wali się świat... Trzy koty szuk

Doczytałam. Sytuacja jest naprawdę nieciekawa.
Tak jak pisze ASK@, tylko ogłoszenia mogą pomóc.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt mar 29, 2013 8:58 Re: Czasami bywa tak..., że wali się świat... Trzy koty szuk

Mam ogromny sentyment do starszych kotów, są spokojne, grzeczne, mądre.Po kotach nie widać starości, weci mają często problem z określeniem wieku, o ile nie są to naprawdę bardzo wiekowe osobniki.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17