Iga-już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 19, 2013 12:39 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Wera, w tym rzecz właśnie, że ludzie chyba uważają nas za dziwaków, którzy wszystko wiedzą lepiej i nas nie słuchają. A wystarczy tylko odrobina chęci :roll: .

Ja się przyzwyczajam, zawsze i do każdego kota mimo, że wiem, że nie powinnam. Każdy wyjazd kota przepłakałam :oops: I nie jest tak, że wymagam cudów od nowego domku, tak jak napisałaś, Patmol - "minimum dobrej woli", chęć słuchania i duuużo serca dla kociambra, tyle wystarczy.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro mar 20, 2013 9:52 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Iga znowu ma luźną kupkę :? Podejrzewam, że to uczulenie na chrupki, ale pewności nie mam. Dziś na śniadanie zamiast chrupek dostała puszeczkę. Jeśli się nie poprawi to ja już nie wiem po czym te jej rewolucje :(
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 20, 2013 10:13 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Duuuże kciuki za zdrówko Igusi :ok: :ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro mar 20, 2013 10:22 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Dziękujemy :)
Nie wiem czy u któregoś weta w sąsiednim miasteczku przyjmują kupczasy do badania. Może właśnie od tego musiałabym zacząć.
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 20, 2013 10:29 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

W ludzkim labie też zbadają.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro mar 20, 2013 10:45 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

ewar pisze:W ludzkim labie też zbadają.

U nas jedyne laboratorium jest w szpitalu. Myślisz, że nie będą mieli obiekcji, że z kocią kupą przychodzę?

Dzwoniłam do weta, ale muszę zadzwonić jeszcze raz bo miał akurat pacjenta.
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 20, 2013 10:54 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Poproś żeby zwrócili uwagę też na lamblie, jak będą badać.
A do ludzkiego labu przyszpitalnego niosłam kiedyś siuśki kocie. Jakoś nie mieli zastrzeżeń.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro mar 20, 2013 11:02 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

MB&Ofelia pisze:Poproś żeby zwrócili uwagę też na lamblie, jak będą badać.
A do ludzkiego labu przyszpitalnego niosłam kiedyś siuśki kocie. Jakoś nie mieli zastrzeżeń.

Takie badanie właśnie chciałam zrobić - w kierunku lambrii. To wydaje mi się być (oprócz jakiejś alergii) najbardziej prawdopodobną przyczyną ponieważ tak sobie oglądałam wczoraj tą śmierdzącą plamę w kuwecie i zauważyłam śluz i odrobinę krwi. Poza tym Iga żadnych innych objawów nie ma.
Próbuję dodzwonić się do weta. Jeśli oni nie przyjmują próbek to pojadę do szpitalnego labu.
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 20, 2013 12:00 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Dodzwoniłam się - mam złapać kupczasa i przywieźć.
Iga na razie nie będzie jadła chrupek co z pewnością jej się nie spodoba :roll: Dziś mają przyjść puszki dla alergików więc tym i mięskiem będzie się posilać. Jeśli kupki się nie poprawią to raczej nie chrupki są przyczyną.
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 20, 2013 12:12 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=151708
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 20, 2013 12:56 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Ehh, ja do kotów bardzo się przywiązuję, ale mam już swoje dwa i pewnie w weekend przybędzie trzeci, nie wiem jeszcze czy na DT czy DS, zobaczymy...
Śliczna ta Igusia :)
Mam nadzieję, ze problemy jelitowe przejdą.
U nas robaczyca i biegunki sie uspokoiły dopiero po pięciodniowej kuracji aniprazolem, i w sumie od tej pory, jeśli nie zmieniam karmy to Młoda działa bezproblemowo :)
No, chyba, że jej wraca (tak co 6 tygodni).

Życzę szybkiego znalezienia domku i zdrówka dla kici :)

karoo.kp

Od: Pon mar 18, 2013 19:11

Post » Śro mar 20, 2013 13:14 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Witamy wśród Cioć kibicujących Idze :D
Fajnie, że chcesz zająć się jakimś futrem :ok:
Mam nadzieję, że te kupczasy to nic poważnego i skończy się na drobaczaczu lub odstawieniu jakiegoś składnika pokarmu. Po badaniach będzie można powiedzieć coś więcej.
Ja już swoje z kocimi kupami też przeszłam. Moja rezydentka to alergik pokarmowy. A ile się z wetem "naszukaliśmy" zanim doszliśmy do tego, że to może być uczulenie. Wystarczyło odstawić karmę ze zbożami i kurczaka - jak ręką odjął.
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 20, 2013 13:23 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

nelka83 pisze:Od wczoraj zastanawiam się czy robię coś nie tak... Odkąd wiszą ogłoszenia na necie o Igę pytało kilka osób, ale albo na mojego maila nie odpisały, albo wycofywały się. Jedna Pani pisała, że ma 2-letnie dziecko więc napisałam, że musi mieć świadomość, że kot chcąc się bawić może udrapać lub ugryźć i żeby przemyślała swoją decyzję o adopcji ze względu na dobro ich, dziecka i kota. Czy ja coś źle napisałam, że Pani już się nie odezwała? Inna Pani po przemyśleniach napisała, że chyba zrezygnuje z adopcji ponieważ boi się, że kot jej z domu ucieknie. Odpisałam, że można pomyśleć o zamontowaniu siatki, że to fajny pomysł, że kot może się np. na parapecie bezpiecznie powygrzewać, że Iga nie ciągnie do drzwi. Owszem, czasem wita w drzwiach wchodzących do domu, ale nie ucieka na klatkę i lubi sobie jedynie poniuchać powietrze wlatujące przez szczelinę zablokowanego okna. Znowu coś źle Pani napisałam? Może ja nie umiem z ludźmi rozmawiać? Nie piszę nigdy tonem jakbym to ja wszystko wiedziała najlepiej. Staram się tłumaczyć, pokazywać przykłady, pisać o własnych doświadczeniach (niewielkich, ale jednak), a i tak kończy się rezygnacją lub brakiem odpowiedzi. Nie wiem, może to moja wina, że ludzie nie chcą kota ode mnie...

.... nie przejmuj się - tak wygląda naturalna selekcja - ludzie lekko podchodzą do posiadania kotów , to MY uczymy ich odpowiedzialności i traktowania poważnie zwierząt. To MY zwracamy uwagę na ich potrzeby. Pamiętasz ile Staś czekał na DS? 8!!!! m-cy i teraz nie żałuję , bo jest w Raju :))) Musisz to przetrzymać i zadawaj tyle pytań ile trzeba ... nie zniechęcaj się :ok:
Ostatnio edytowano Śro mar 20, 2013 15:17 przez animalon, łącznie edytowano 1 raz
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Śro mar 20, 2013 13:26 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

animalon pisze:
nelka83 pisze:Od wczoraj zastanawiam się czy robię coś nie tak... Odkąd wiszą ogłoszenia na necie o Igę pytało kilka osób, ale albo na mojego maila nie odpisały, albo wycofywały się. Jedna Pani pisała, że ma 2-letnie dziecko więc napisałam, że musi mieć świadomość, że kot chcąc się bawić może udrapać lub ugryźć i żeby przemyślała swoją decyzję o adopcji ze względu na dobro ich, dziecka i kota. Czy ja coś źle napisałam, że Pani już się nie odezwała? Inna Pani po przemyśleniach napisała, że chyba zrezygnuje z adopcji ponieważ boi się, że kot jej z domu ucieknie. Odpisałam, że można pomyśleć o zamontowaniu siatki, że to fajny pomysł, że kot może się np. na parapecie bezpiecznie powygrzewać, że Iga nie ciągnie do drzwi. Owszem, czasem wita w drzwiach wchodzących do domu, ale nie ucieka na klatkę i lubi sobie jedynie poniuchać powietrze wlatujące przez szczelinę zablokowanego okna. Znowu coś źle Pani napisałam? Może ja nie umiem z ludźmi rozmawiać? Nie piszę nigdy tonem jakbym to ja wszystko wiedziała najlepiej. Staram się tłumaczyć, pokazywać przykłady, pisać o własnych doświadczeniach (niewielkich, ale jednak), a i tak kończy się rezygnacją lub brakiem odpowiedzi. Nie wiem, może to moja wina, że ludzie nie chcą kota ode mnie...

.... nie przejmuje się - tak wygląda naturalna selekcja - ludzie lekko podchodzą do posiadania kotów , to MY uczymy ich odpowiedzialności i traktowania poważnie zwierząt. To MY zwracamy uwagę na ich potrzeby. Pamiętasz ile Staś czekał na DS? 8!!!! m-cy i teraz nie żałuję , bo jest w Raju :))) Musisz to przetrzymać i zadawaj tyle pytań ile trzeba ... nie zniechęcaj się :ok:

Dzięki wielkie za pocieszenie :) Będziemy szukać najwspanialszego DS dla Igi i nie poddamy się :wink: A Staś to najlepszy przykład, że czasem warto poczekać :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 20, 2013 14:08 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Będzie dobrze, nie wszyscy zdają sobie sprawę co to znaczy opieka nad kotem, czy innym zwierzakiem. Lepiej poczekać i 8 miesięcy, ale dać do domku odpowiedzialnego, niż dostać kotka z powrotem po tygodniu. Albo żeby mu się coś stało po wywaleniu z domu przez nieodpowiedzialnych ludzi :(

karoo.kp

Od: Pon mar 18, 2013 19:11

[poprzednia][następna]