Za to na dzialce poki wegetacja nie ruszyla mocno mokro jest-tam gdzie czesto stapamy robi sie blotko
Zdjecie ostatnie -jalowiec i reszta iglakow przetrwaly zime hurrrrrrrrrra

Nie wiem ,jak dam rade z plewieniem,chyba przeniose sie na dzialke ze sprawdzaniem klasowek i bede plewic w przerwach miedyz sprawdzaniem............... bo jak wegetacja sie ruszy,to ja sie nie pozbieram z plewieniem, jak wiadomo brat -plewic ani kopac nie bedzie

Mam super szpadel kupiony,czekam na okazje ,by nim podzialac pod plotem-=ale na nastepny weekend znow ma byc chlodniej

A Cieplej jest w tych dniach ,kiedy akur5at mam konferencje,zebrania i inne tym podobne rozrywki.
Modlę się ,by w trakcie tygodnia prognoza sie zmienila i weekend byl z wyzsza temperatura,bo jak nie to stanę się MROZONKA.
Dziś zgrabilam pol ogrodka-zebralam stada malutkich odlamkow galazek i znow nie pomalowalam drzewek buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Pytanie dla znawców-na razie nie mam pomalowanych drzewek- nie dalam rady-wiem ,ze maluje sie je w styczniu,czy pomalowanie ich teraz ma jeszcze jakikolwiek sens poza estetycznym ,ze biale pnie fajnie wygladaja?Chcę pomalować na olejno leśną chatkę z zewnatrz- kiedy ma to sens najwczensiej robic?

Mam napad remontowy i dlugo z checiami do remontowania nie wytrzymam
Żonkile i narcyzy maja po 5cm wysokosci,tulipanki wychodza z ziemii bez pomocy Gapusi

Będzie wiosna?

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.