Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Neigh pisze:Nie do rozmowy o karmie nawet nie doszło - okresliłabym to tak Państwo kota chcieli ratować. Jak im troszkę emocje opadły, to własciwie nie są pewni czy w ogóle chcą kota. Doradziłam porzadne zastanowienie nad nastepujacymi sprawami
a. czy ja W OGÓLE chce kota
b. jakiego kota ( w sensie cech charakteru ) - namolnego, energicznego, problemowego, przebojowego itp.
c. czy poradzę sobie z takim kotem jakiego chcę.
d. jakiemu kotu byłoby ze mną dobrze ( państwo duzo pracują)
e. czy jestem gotowa finansowo, czasowo, na wyzwania i problemy, które wystąpic nie musza ale mogą
Poza tym sorry gregory - ale plastikowe zapinki ikeoskie do okien TO NIE SA ZABEZPIECZENIA. Osoba, która tych ludzi namówiła TEŻ takie ma i twierdzi, ze wystarczają. Państwo innych zabezpieczeń mieć nie zamierzają ( chociaż mnie w pw osoba umawiająca zapewniała, ze wszystko na temat zabezpieczeń wiedza, a to jest takie tylko tymczasowe ).
Ja w plastikowe zapinki nie wierze - ale ja jestem niewierzaca......
koteczekanusi pisze:A ja mam zgłoszenia - i też nie jestem zachwycona. Bo niby ludzie nie są źli, ale...
Poza tym kompletnie nie wiem czemujakoś rezygnują po rozmowie za mną.
Dziś napisała do mnie osoba z Płocka - kiedyś miała persa miniaturkę. Znaczy chyba mały był? Chcesz pokorespondować? Możesz wyadoptować Angelinę, jeśli dom będzie dobry. Albo do Katowic. Albo w Warszawie - państwo nie mają zabezpieczonego tarasu (ale na parterze/wysokim parterze i kot będzie wychodził na smyczy, nie założą siatki) i kiedyś jej kot wypadł z okna/balkonu (ale to w innym mieszkaniu, ze skutkiem śmiertelnym - urazy wewnętrzne, być może to ich czegoś nauczyło, a być może nie do końca), za to widać zdecydowana, bo odezwała się drugi raz po tygodniu.
W każdym razie nikt nie chce brać kota pod namiot.
Lidka pisze:Masz w Katowicach namiar na dom, który chce persa?
Właśnie dziś do schroniska trafił. Podrzucony w transporterku srebrno popielaty:(
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 108 gości