W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - str.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 14, 2013 15:22 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Melduję, że Lusi już lepiej.
Nie jest już zawieszona i nie jest już kaktusem :D. Rusza się więcej, jest bardziej zainteresowana otoczeniem, gania się z Tigrą jak normalny kot z kotem :)
Może to dieta Tigry (RC Intestinal), którą wszystkie koty uraczyłam. Może dodała kotom lekkości.

Natomiast może na odkaktusowanie pomogła moja reprymenda wcześniej (z mocnym dmuchnięciem) i to, że powiedziałam jej dość ! Nie wolno! Jak mi burczała na mnie i miała ewidentnie zamiar coś mi zrobić niefajnego.

Obrazek
https://plus.google.com/u/0/photos/1179 ... 6935079697
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Czw mar 14, 2013 18:01 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

:D Hej Tusia cuda się dzieją :lol: karma jest super nie?Tylko cena...i nie jest dobra na dłuższą metę szczególnie dla kocurka (pytałam weta).Ty Wiesz o co mi chodzi bo u mnie tylko te dwie gastro ciagle są w obrocie choć nie tylko.Czasem sporadycznie coś mokrego z innej beczki np.Animonda vom coś tam z żurawiną,albo jabłkiem.Dobre to,a żurawina dla kocura tym bardziej :) Znalazłam mały grzebień na rynku za 9,50 zupełnie obrotowy i rewelacja!
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Czw mar 14, 2013 18:03 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Poka, poka foto. :)

ManfredkotTusi

Post » Czw mar 14, 2013 18:14 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:Poka, poka foto. :)

Grzebienia? :mrgreen: To taki jak na Allegro tylko mały i za wysyłkę nie płaciłam bo teraz się po prostu nie opłaca dla jednaj rzeczy płacisz drugie tyle.Na allagro Ci tu wkleiłam link kiedyś bez rączki z górą plastikową (innych nie było) Kobitka dała mi z opakowania do ręki i one te zęby się tak ruszają w jedną i drugą.Palcem kręcić można :mrgreen: Czasem ząbek wpadnie ciut głębiej,ale nie robi to.Nie wyrywa kłaków tylko wyczesuje.Jestem w szoku że męczyłam zwykłym ścisłym grzebieniem kota,a w największych sklepach zoo w mieście są tylko filcaki.Nie wiedzą co to grzebień obrotowy 8O Taaa tu hodują brytole to im nie potrzebne takie grzebienie.Bydgoszcz i kujawsko pomorskie ma pełno hodowli kotów brytyjskich krótkowłosych.Zdjęcia nie robiłam,ale jak pisałam podobny do tego z allegro za 9,90zł, z tym że z allegro jest długi (18 cm) ten mój z 10cm? Spokojnie wystarczy taki wymiar.
Obrazek ,

vailet

Post » Sob mar 16, 2013 22:06 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Uff, właśnie skończyłam sprzątanie sobotnie.
Kupiliśmy dziś nowość - odkurzacz wodny Bora 2 MPM (mam dziecko z astmą i alergią i to pod niego ten zakup bo ciągle choruje).
Genialne urządzenie, po pierwszym sprzątaniu nim jestem bardzo zadowolona z zakupu.
Ma 2 turboszczotki, które doskonale odkłaczają wszystko, prawie idealnie zbierają sierść ze wszystkiego, mała nawet z moich czarnych getrów, z legowisk, kanap, krzeseł, itp.
Tutaj go zobaczyłam https://www.youtube.com/watch?v=1WY7dtA9EZ0.
Najpierw chciałam ten https://www.youtube.com/watch?v=6Yv43qAUi8s, nie spodziewałam się, że Bora2 będzie już dostępna w sklepach, była :-). Bora 2 ma ręczną regulację ssania i więcej ssawek i dlatego ją wybrałam.
Po sprzątnięciu gruntownym swojego pokoju to co zobaczyłam 8O w zbiorniku z wodą przeraziło mnie... a wydawało się, że jest tu czysto... nie było.
Kurcze, polecam tym, którzy chcą pozbyć się kłaków kocich z chałupy. Bez porównania do mojego poprzedniego odkurzacza workowego.
Małą turboszczotką muszę Maniusia spróbować, on ma dużo podszerstka, linieje, może się uda go odkurzyć ? :wink:

ManfredkotTusi

Post » Nie mar 17, 2013 7:02 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Hej Tusia ja myślę jednak o furminatorze :) ale jaki? 5cm to za mały bo jest tu na Tablicy i bez wysyłki bym miała za 25zł.Niestety pisze dla mniejszych zwierząt (nówka).Linka Ci wysłałam :)
Obrazek ,

vailet

Post » Nie mar 17, 2013 17:26 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Każdy kot powinien mieć własny kąt w domu (azyl) własną miseczkę itp. Tak mówi pani z YouTube, która od 20 lat bada zwyczaje kotów ( z tej serii https://www.youtube.com/watch?v=_g0oCEgO2uU).
Tylko że... panna Tigra robi coś dziwnego. Zajmuje miejsca które były miejscami Lusi i Mańka (tam gdzie najczęściej leżały).
Jej te miejsca nie interesowały, miała swoje a teraz pakuje swoje dupsko na ich miejsca i tam poleguje bezczelnie :) , rada z siebie ogromnie :mrgreen:
Ciekawa jestem czy sprawdza czemu one tam leżą? Czy fajnie? Czy może chce być alfą i pokazuje im, że ma w nosie ich terytorium... wszystkie terytoria są JEJ :wink:. Może chce się ich zapachami uperfumować a może chce ich zapach tam... pokryć swoim? :roll:
A może nic nie chce tylko ot tak kładzie się tam gdzie i inne koty lubią. Inne koty nadal ją odrzucają :( , nie ma dramatu ale widać, że jej nie lubią za bardzo i jak ona gdzieś to one idą gdzie indziej. Szkoda mi jej, odrzucona bidulka. Na razie nikt nie chce się zaprzyjaźnić z nią.

Dziś krótkie opalanie do południa na słoneczku
Obrazek

ManfredkotTusi

Post » Nie mar 17, 2013 20:37 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Hej Tusia żal mi Tigry,ale zazwyczaj tak jest jak dorosły kot wejdzie do stada.Dobrze że nie ma bójek i pazury po oczach nie latają.Raczej tak zostanie nic nie poradzisz.Na pocieszenie napiszę że czasem nawet jak kotek jest od malucha wprowadzony do stada to też potrafią się nie lubić.Są bo są i tyle.Ten filmik oglądałam na Animal :)
Obrazek ,

vailet

Post » Nie mar 17, 2013 20:48 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

A ten to taki plaskaty jak Twoja Bejbi :) https://www.youtube.com/watch?v=2kl8lcN400o
Odczuwam irytację oglądając te pudełka, no szlag może kota trafić, co jedno to gorsze :)
W żadnym nie da się ułożyć wygodnie a widać, że kot pragnie tego i próbuje, próbuje... :lol:

ManfredkotTusi

Post » Nie mar 17, 2013 20:54 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

ManfredkotTusi pisze:A ten to taki plaskaty jak Twoja Bejbi :) https://www.youtube.com/watch?v=2kl8lcN400o
Odczuwam irytację oglądając te pudełka, no szlag może kota trafić, co jedno to gorsze :)
W żadnym nie da się ułożyć wygodnie a widać, że kot pragnie tego i próbuje, próbuje... :lol:

:ryk: :ryk: On naprawdę podobną mordkę ma do Bejbi tylko że to chyba kocur z brytola mieszany,ale śliczny :D i te pudełka super go interesują.Nawet w to małe głowę wsadził :lol:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto mar 19, 2013 23:17 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Czy kot może spożywać oliwę z oliwek?
Drzwi mi skrzypiały i posmarowałam zawiasy oliwą, Tigra zaczęła wylizywać zawias dolny 8O
No to odgoniłam bo to brudne a dałam jej około łyżeczki na talerzyk. Liże... o mało co nie zje talerzyka 8O
Nic jej nie będzie? Nie pos... się ?
Ona to bardzo lubi jak się okazało 8O

ManfredkotTusi

Post » Wto mar 19, 2013 23:35 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Może lizać oliwę z oliwek byle nie za dużo :) ale ma pomysły Tigra brudne zawiasy lizać,a potem łapią Bóg wie co.Bejbi tez tak lizała co popadło i miała (złapała gdzieś) lamblie.Leczenie jest uciążliwe i wątroba obrywa z trzustką :( a jelita swoją drogą.Po oliwie sierść powinna być ładniejsza lecz najlepszy jest olej z łososia (chyba to ta ryba :oops: ) w jakimś sklepie zoo w necie mają małe i większe butelki :)
Obrazek ,

vailet

Post » Śro mar 20, 2013 9:59 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Dodatkowo przeczyści ją i odkłaczy :wink:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Śro mar 20, 2013 14:49 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

:D S... nie było, dorodna duża dziś w kuwecie, jedynie nie bobczasta a w jednym kawałku.
Tigra najmniejsza a ma najgrubsze qupale, widocznie jelito grube ma jakieś szerokie.
Wyczytałam, że można suche oliwą z oliwek polewać, polałam Tigrowe chrupki i zajada ze smakiem.

ManfredkotTusi

Post » Śro mar 20, 2013 15:02 Re: W oczekiwaniu na trzeciego kota - Tigrę... są już 3 - st

Fajnie Tusia że Tigra lubi tak z oliwą :) a że ma grube kupale to po tym gastro chyba bo to moderate ma psyllium i ono tak pogrubia :mrgreen: Po zwykłym gastro mniejsze są.Wiem bo używam obu karm.Ten grzebień przepłaciłam o 1,70 bo okazało się że były cały czas tylko że na psim stoisku :evil: a mnie na kocie odsyłali zawsze.Szelki najtańsze 15zł. na dużego kota nowe.Tańszych nie ma.
Obrazek ,

vailet

[poprzednia][następna]