Przygarne kota Częstochowa Okolice

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 16, 2013 21:29 Przygarne kota Częstochowa Okolice

witam, szukam kotka do przygarnięcia najlepiej w Częstochowie bądź okolicach. Najlepiej jakby kotek miał kilka miesięcy ewentualnie koło roczku. Z góry dziękuje. :)

lecewysokonibyptak

Od: Sob mar 16, 2013 21:27

Post » Sob mar 16, 2013 22:48 Re: Przygarne kota Częstochowa Okolice

A jakie warunki oferujesz kotu? Zgadzasz się na zabezpieczenie okien/balkonu(jeśli takowy jest). Pozdrawiam :kotek:

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Sob mar 16, 2013 23:39 Re: Przygarne kota Częstochowa Okolice

No oferuje mu to co potrzeba, zabawe, wyżywienie, ciepło domu, głaskanie ;) Nie mam balkonu bo mieszkam w domu jednorodzinnym co ułatwia mi sprawę ;)

lecewysokonibyptak

Post » Nie mar 17, 2013 14:41 Re: Przygarne kota Częstochowa Okolice

Jaką przestrzeń miałby kot do dyspozycji? Mieszkałby tylko w domu, czy mógłby wychodzić do ogródka?

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Nie mar 17, 2013 16:36 Re: Przygarne kota Częstochowa Okolice

Co myślisz na temat sterylizacji? Co kotek dostawałby do jedzenia? Jaką karmę?

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Nie mar 17, 2013 19:37 Re: Przygarne kota Częstochowa Okolice

Powinno się sterylizować koty :) , do jedzenia to zobaczyło by się ale myśle że Whiskas nie jest taki zły ;> Mógłby wychodzić do ogródka mimo ze mam psa ale on jest łagodny ;) Do przestrzeni by miał 2 pokoje ;)

lecewysokonibyptak

Post » Pon mar 18, 2013 10:14 Re: Przygarne kota Częstochowa Okolice

lecewysokonibyptak pisze:Powinno się sterylizować koty :) , do jedzenia to zobaczyło by się ale myśle że Whiskas nie jest taki zły ;> Mógłby wychodzić do ogródka mimo ze mam psa ale on jest łagodny ;) Do przestrzeni by miał 2 pokoje ;)

Whiskas niestety jest zły, to taki "koci fast food" - jeśli spojrzysz na skład to zobaczysz, że zawiera tylko 4%(!) składników pochodzenia zwierzęcego. Jedzony raz na jakiś czas pewnie by nie zaszkodził, ale na pewno nie może być podstawowym żywieniem kota. Wybierając karmę dla kota zawsze badaj skład, sprawdzaj, jaki jest procent zawartości mięsa i czy na etykiecie nie ma wymienionych zbyt wielu zbóż, bo te mogą uczulić kota.

Co do wychodzenia kota na dwór - czy mieszkasz w spokojnej okolicy? Czy nie ma w pobliżu Twojego domu ruchliwej jezdni, nie lubiących kotów psów w sąsiedztwie, nieprzychylnych ludzi? Spróbuj spojrzeć na miejsce, w którym mieszkasz, na nowo, pod kątem bezpieczeństwa kota. Lepiej zawczasu pomyśleć niż potem opłakiwać ulubieńca.
Jeśli stwierdzisz, że okolica jednak nie jest bezpieczna, wcale to nie oznacza, że musisz rezygnować z kota :) Fundacje i wolontariusze preferują dla swoich podopiecznych domy niewychodzące i do zostania takim właśnie domem chciałabym Cię zachęcić :)

Tu masz kilka przykładowych młodych kociaków z Twoich okolic, szukających domu niewychodzącego:

7-miesięczny Lucuś :arrow: http://tablica.pl/oferta/7-miesieczny-l ... moted;r:;s:

8-miesięczny biało-rudy kocurek :arrow: http://tablica.pl/oferta/rudy-kocurek-m ... db23f;r:;s:

http://tablica.pl/oferta/dwa-kocurki-ID ... db23f;r:;s:

Przepiękne, młodziutkie kotki, tricolorka i dymna :arrow: http://tablica.pl/oferta/bzdziagwy-2-ko ... db23f;r:;s:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon mar 18, 2013 10:21 Re: Przygarne kota Częstochowa Okolice

Do adopcji koty z Kociej Arki Noego z Radomska viewtopic.php?f=13&t=144902
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon mar 18, 2013 12:14 Re: Przygarne kota Częstochowa Okolice

Czyli dom wychodzący.
Coś więcej o okolicy można poprosić? Jak blisko drogi, natężenie ruchu itd oraz inne potencjalne niebezpieczeństwa...
Doświadczenie w opiece nad kotami ?
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon mar 18, 2013 15:41 Re: Przygarne kota Częstochowa Okolice

Miałem już 2 koty ale one były bardziej siostry :) Mieszkam w spokojnej okolicy jeżdzą tu samochody ale wiadomo kotu nie grozi niebezpieczeńśtwo bo napewno samopas by nie wychodził, ale chyba faktycznie zostaen przy domku niewychodzącym czyli nie będę go wypuszczał na dwór

lecewysokonibyptak

Post » Pon mar 18, 2013 20:29 Re: Przygarne kota Częstochowa Okolice

hej, proszę skontaktuj się z andzelika1952, możesz porozmawiać o adopcji kotka, Radomsko jest w miarę blisko Częstochowy, na wątki radomszczańskie wejdziesz przez moje banerki, tam w każdym pierwszym poście jest nr telefonu, pod który możesz zadzwonić :P
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon wrz 16, 2013 20:55 Re: Przygarne kota Częstochowa Okolice

Witaj
Aktualnie pod moją opieką znajdują się 4 urocze kociaki - pręgowane tygryski ( dwa kocurki i 2 kotki), dla których szukam dobrego opiekuna i przyjaznego domu Zamieściłam dziś trochę ogłoszeń ze zdjęciami. Jedno z nich jest dostępne pod linkiem: http://tablica.pl/oferta/urocze-male-tygryski-szukaja-przyjaznego-domu-ID3Feht.html#1234156da1;promoted
Kociaki mieszkają aktualnie w ogrodzie na osiedlu Częstochowa-Grabówka. Można do mnie przyjechać i je zobaczyć. Mogę również dostarczyć wybranego kotka/kotki pod wskazany adres.
Kontakt do mnie : Edyta tel. 601 265 665, email: edii@poczta.onet.pl

Pozdrawiam,
Edyta

edii08

Od: Pon wrz 16, 2013 18:32

Post » Śro wrz 18, 2013 0:54 Re: Przygarne kota Częstochowa Okolice

lecewysokonibyptak pisze:Miałem już 2 koty ale one były bardziej siostry :) Mieszkam w spokojnej okolicy jeżdzą tu samochody ale wiadomo kotu nie grozi niebezpieczeńśtwo bo napewno samopas by nie wychodził, ale chyba faktycznie zostaen przy domku niewychodzącym czyli nie będę go wypuszczał na dwór

Mysle ze to super decyzja!!
Bezpieczny dom to najlepszy dom :)
Jest masa schronisk i organizacji, ktora pomoze na pewno w transporcie zwierzaka :)
I zawsze mozesz jakiejs kalece pomoc (bez lapki/ogonka/uszka..). Sa tez slepaczki (patrzace sercem) ;)

Jak planujesz zdrowe mlode, a pracujesz, to dobrym wyjsciem sa 2 kotki. Same sie ze soba bawia, nie potrzebuja az tyle czasu, utrzymanie nie jest 2xdrozsze niz jednego, a lepsze kino niz telewizor..

Powodzenia w szukaniu towarzysza :)

Na pewno wszystkie przydatne rady tu znajziesz.

Pozdrawiam

konefka

Od: Śro wrz 11, 2013 14:24