Adopcje...młode persiaki nadchodzą!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 15, 2013 20:11 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

magaaaa pisze:Dziwny bo się lubi czesać.

Jezu, tylko bez serduszek i aniołków!!! :strach:

Będziesz rozczarowana: ma dwa takie kotki. Fio i Leosia (na jego cześć Leosia ma imię, są podobni do siebie) rano BIEGNĄ do łazienki i stoją W KOLEJCE do czesania i mycia oczek.

Żeby nie było tak różowo: w tym samym czasie Amelka chowa się pod łóżkiem i planuje odgryzienie kotkinsowej ręki podczas czesania:)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt mar 15, 2013 21:56 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Dzie ja byłam jak mnie tu nie było?aaaa prawda usiłowalam zamordować Dziecko Mlodsze ( dzizas jak ja nie lubie młodzieży........)

Kot o 2 głowach BOOOSKI:-)
Leosia jezd fajna! uroczyście to oświadczam. wprawdzie tylko pare dni u mnie była.......ale gdyby nie stan posiadania ( czyt. mam juz wszystkie koty) mogłaby zostac:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt mar 15, 2013 22:06 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Po co mordować?
Nie lepiej wyadoptować? :mrgreen:

kotkins

Post » Sob mar 16, 2013 0:07 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

agusialublin chce zaadoptowac kota w typie norweskiego lub miaukunka :)

pogadajcie ze soba, a moze cos z tego bedzie.... juz jej na jej watku zostawilam link do was :) :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob mar 16, 2013 9:21 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Neigh, nie masz wszystkich kotów w domu, bo nie masz Leosi.
Zapakować? :mrgreen:
:mrgreen:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob mar 16, 2013 10:15 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

A ja nie mam egzotyka. I nie mam babci Poli...ale żeby ją mieć musiałabym rzucić pracę. Ewentualnie jeździć do pracy z babcią.
I chyba Korneliusz też powinien się przeprowadzić do nas...taaa...bo mam do niego słabość...
Jak się zastanowię to Wam powiem KTO jeszcze.

Tylko zdanie Fiony, Amelii i Leona( że o Felku nie wspomnę) n/t zamieszkania u nas całej kociej armii jest delikatnie mówiąc ODRĘBNE.

Fiona zadrapie na śmierć nowego kotka.
Amelcia zasika nam dom.
Leoś dostanie ostrego ataku kk i umrze np. bo się zestresuje i udusi.
Felek przestanie jeść.

Więc niestety chyba jesteśmy w komplecie.

Neigh powie to co ja: tu nie chodzi żeby koty mieć. Jak najwięcej kotów! (znamy np.jedną taką forumowiczkę, której koty występujące zresztą w niebagatelnej liczbie na widok następnego kandydata do zamieszkania w nie większym od kotkinsowego mieszkaniu ponoć witały go liżąc uszka i mrucząc na jego widok...ale to nie nasz koty...nie...kłamać to MY ale nie NAM!)
Koty mają mieć komfort.
Bo to są koty "z przeszłością" i na to zasługują.
Bo koty są terytorialne i MUSZĄ mieć przestrzeń do życia.
A my je kochamy.
Neigh ma nieco więcej przestrzeni niż ja, ale ma też dwie dosyć problematyczne psice zamiast jednago Melona (jamnik typu "no problem").
Więc mogę powiedzieć w jej imieniu, że też ma niestety komplet.

A!A Leoś posiada drugie imię: OSTATNI!!! :mrgreen:

Dodam, że czarny pers i niebieski też powinny u mnie być. A u Neigh-wielki rudy mco...
Jeśli weźmiemy kogoś kiedyś to pewnie znowu dlatego, że będzie w absolutnej potrzebie...

Nie proponujcie nam kotów.
Wszystkie już mamy...
:D

kotkins

Post » Sob mar 16, 2013 13:16 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Doczytam potem

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob mar 16, 2013 13:51 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Lukrecja też lubi się czesać, od razu zaczyna mruczeć. Tylko nie pędzelek na ogonku, bo wtedy ją szarpię.
Też nie dostałam zdjęć.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob mar 16, 2013 18:39 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Jakich zdjęć?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob mar 16, 2013 19:23 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Moim skromnym zdaniem Tomasz szuka domu dalej....

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Sob mar 16, 2013 20:31 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Zdjęć Angeliny i Piorunka.
No cóż, rozczarowania co do PA to chleb powszedni... Lukrecja też szuka.
A poniedziałkowa wizyta nieaktualna, bo pani podobno w międzyczasie córka jakiegoś kota ściągnęła. Dobrze, że pani chociaż z wyprzedzeniem wizytę odwołała. No nic, nawet lepiej, bo spokojnie pójdę we wtorek do weta na kontrolę oczu i ponowne szczepienie.
A co z wizytą Tomaszka - znów Purina?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Sob mar 16, 2013 22:58 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Już odzyskałam lapka i mam te fotki.

Angelina.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Angelina lat ok. 4, łagodna kotka do ludzi jak i do kotów,nie boi się psa.
Sterylizowana, stan zdrowia dobry , szczepiona .Szuka spokojnego domu, może być z dziećmi , ale mądrymi ,doskonała na dokocenie do spokojnego kociego osobnika .
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob mar 16, 2013 23:45 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Pioruneklat. ok. 3 kastrowany ,łagodny miziak. Uwielbia człowiaka, chowany z psem. Nie nadaje się jako kot jedynak, najlepiej na dokocenie. Czasami namolny w swoich pieszczotach, śpi w łóżku. Do dzieci stosunek dobry, ale muszą to być mądre dzieci, żeby wiedziały ,że kot to nie zabawka. Szuka odpowiedzialnego domu, oby ostatniego.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie mar 17, 2013 7:30 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Cypisek, koty piękne jak marzenie :1luvu:

Urodzaj persiastych :(
viewtopic.php?f=13&t=151685
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie mar 17, 2013 9:26 Re: Cuda , cuda w typie ras norweskiej i perskiej tylko u na

Nie do rozmowy o karmie nawet nie doszło - okresliłabym to tak Państwo kota chcieli ratować. Jak im troszkę emocje opadły, to własciwie nie są pewni czy w ogóle chcą kota. Doradziłam porzadne zastanowienie nad nastepujacymi sprawami

a. czy ja W OGÓLE chce kota
b. jakiego kota ( w sensie cech charakteru ) - namolnego, energicznego, problemowego, przebojowego itp.
c. czy poradzę sobie z takim kotem jakiego chcę.
d. jakiemu kotu byłoby ze mną dobrze ( państwo duzo pracują)
e. czy jestem gotowa finansowo, czasowo, na wyzwania i problemy, które wystąpic nie musza ale mogą

Poza tym sorry gregory - ale plastikowe zapinki ikeoskie do okien TO NIE SA ZABEZPIECZENIA. Osoba, która tych ludzi namówiła TEŻ takie ma i twierdzi, ze wystarczają. Państwo innych zabezpieczeń mieć nie zamierzają ( chociaż mnie w pw osoba umawiająca zapewniała, ze wszystko na temat zabezpieczeń wiedza, a to jest takie tylko tymczasowe ).

Ja w plastikowe zapinki nie wierze - ale ja jestem niewierzaca......

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]