Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 15, 2013 12:11 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Pomidorówka byłaby bez śmietany oczywiście i z ryżem... ale może rzeczywiście krupniczek...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt mar 15, 2013 12:14 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Lżejszy - pomidorek to jednak pomidorek.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt mar 15, 2013 12:16 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Dzięki :) Wygrał krupniczek :) jednak to rozważniejszy wybór :)
A Gaja to ma te swoje oczy... to prawda... :) Piękna jest :)

Sihaja

Post » Pt mar 15, 2013 12:26 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

No, to jeszcze kartonowa Gajeczka :)
Obrazek Obrazek Obrazek
:)

Sihaja

Post » Pt mar 15, 2013 12:40 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Zanim trafiłam na Zuzie to właśnie takiego kota jak Gaja szukałam - czarnego jak węgielek z zielonymi oczkami. Jednak gdy zobaczyłam Zuzię to świat przestał dla mnie istnieć i już wiedziałam że to jest moja kicia. :1luvu: A węgielki - cóż,nadal mi się podobają :D !!!
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 15, 2013 12:44 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Obrazek To pierwsze zdjęcie Zuzi które zobaczyłam. Te duże bursztynowe oczki, te malutkie białe łapeczki - tylko się zakochać!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 15, 2013 12:56 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Zuziaczek jest tylko do kochania. Nie dziwię się, że się w niej zabujałaś :)
Gajeczka trafiła do mnie przypadkiem i nawet nie wiedziałam, jaki to będzie kot - dziewczyna czy chłopak, jak będzie wyglądać. U mnie w pracy było ogłoszenie "oddam kotki" no i zadzwoniłam, że chcę jednego. Pani powiedziała, że został ostatni, no dobra, niech będzie ostatni. No i przywiozła zaniedbaną małą kuleczkę - biedne stworzonko, chociaż miała może do 9 tygodni, była brudna, zapchlona, miała kleszcze i świerzb. Urodziła się na wsi, na jakimś podwórku.... Dwa dni po przyjściu do mnie zachorowała na koci katar. Przeszła malutka swoje... To, że jest czarna - widocznie los tak chciał :) Nie zapytałam w rozmowie, jaki ma kolor, a pani najwyraźniej było obojętne, komu odda kota, byle się go pozbyć. W każdym razie myślę, że ja byłam potrzebna jej, ale ona była mi jeszcze bardziej. Uratowała mnie. Moja księżniczka :) Mój pierwszy Kot :)

Sihaja

Post » Pt mar 15, 2013 13:04 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Dzięki :) Wygrał krupniczek :) jednak to rozważniejszy wybór :)

Kocham kripniczek! Zresztą pomidorówą też, ale na to zimno krupniczek ekstra! To ja się do Ciebie wybieram! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt mar 15, 2013 13:05 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

A gdzie Morfuś?? :twisted:

Dobrze się już czujesz??
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt mar 15, 2013 13:12 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

kalair pisze:
Sihaja pisze:Dzięki :) Wygrał krupniczek :) jednak to rozważniejszy wybór :)

Kocham kripniczek! Zresztą pomidorówą też, ale na to zimno krupniczek ekstra! To ja się do Ciebie wybieram! :mrgreen:

Zapraszam :)
Morfeuszek zaszył się w szafie. Zaraz dołączy do niego Gaja, jak tylko wyciągnę odkurzacz :mrgreen:
A ja dość dobrze, żołądek jeszcze czuję, ale już nie jest źle. Będę żyć :mrgreen:
Ja w ogóle kocham zupy. NIe lubię tylko czerniny, barszczu białego i owocowej. Reszta zup jest pyyyycha :) Chociaż te bardziej kwaskowe są lepsiejsze :)

Sihaja

Post » Pt mar 15, 2013 13:20 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Zupki są ok.gęste. takie lubię :P
No ładnie, Morfusia nie ma.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt mar 15, 2013 13:39 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Morfuś, może trochę niewyraźne zdjęcia, ale jeszcze cieplutkie :) Jak Ty robisz zdjęcia, że Ci wychodzą zawsze takie ostre, nawet te, na których widać, że kretki się ruszały?
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Sihaja

Post » Pt mar 15, 2013 15:35 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Morfuś, może trochę niewyraźne zdjęcia, ale jeszcze cieplutkie :) Jak Ty robisz zdjęcia, że Ci wychodzą zawsze takie ostre, nawet te, na których widać, że kretki się ruszały?
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Cześć Słoneczko Kochane!!! :1luvu: :1luvu: Jakiś Ty zgrabniutki!! :D Ciotka Cię buzia mocno! :1luvu:
Dorotko, wybieram najlepsze, ale wcale nie są dobre! :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt mar 15, 2013 19:38 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Mam nadzieję że krupniczek postawił cię na nogi. :?:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 15, 2013 22:46 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Krupniczek wyszedł naprawdę dobry, z przyjemnością zjadłam, mój brzuszek przyjął. A na jutro planuję już troszkę mięska i może marchewkę na ciepło. Musi ten mój żołądek zacząć normalnie pracować, nie? :)

Sihaja

[poprzednia][następna]