Bo koty muszą być...Trzy? Nie, cztery! Nocna impra

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 15, 2013 13:26 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

Rano potrzebuję wiaderko kawy, żeby normalnie funkcjonować. Niestety, futra są najaktywniejsze o tej porze, kiedy ja snuję się jeszcze nieprzytomna i próbuję coś ogarnąć.
Dziś zaczęła Gaba. Oczywiście kupalem na podłodze. Nie zdążyłam natychmiast sprzątnąć, bo Dosia zażyczyła sobie odkręcenia wody w łazience. A Doś mało pije, więc takiego sygnału zlekceważyć nie można, bo się rozmyśli. Skoro już byłam w łazience, to zaczęłam czyszczenie kuwet od łazienkowej. W międzyczasie Gaba zakopała swój urobek trzema butelkami, które umyte czekały na wyniesienie do piwnicy. Turlające się butelki spodobały się Szancie i ochoczo dołączyła do zakopywania. butelki zatem do śmieci, a podłogę w kuchni trzeba było umyć całą. Młode obejrzane, obwąchane. Do prania, na szczęście, się nie kwalifikowały.
Podczas mycia podłogi Ryży dorwał się do miski młodej (stoi na górze, żeby nie sięgał, ostatecznie się odchudza). Pycholem nie sięgnął, ale łapą owszem. Zwalił michę, a karma uroczo rozsypała się na pół pokoju. Kazałam im to zeżreć - popatrzyły tylko, zdegustowane. Z podłogi? Stwierdziły, że po podłodze mogą tylko poturlać i czyniły to z radością. Dosia dostała głupawki i co chwilę przebiegała przez pobojowisko jak kula armatnia, rozwalając wszystko na drodze.
Zanim mogłam sprzątnąć, karma była nie na połowie, ale w całym pokoju, we wszystkich możliwych zakamarkach. Przy zmiataniu doszły do wniosku, że owszem, mogą mi trochę pomóc i próbowały wyżerać spod szczotki.

Wiosna idzie, ale rozważam uszycie gustownej wielokolorowej czapeczki. Na następną zimę będzie jak znalazł.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt mar 15, 2013 14:34 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

jaaana pisze:Rano potrzebuję wiaderko kawy, żeby normalnie funkcjonować. Niestety, futra są najaktywniejsze o tej porze, kiedy ja snuję się jeszcze nieprzytomna i próbuję coś ogarnąć.
Dziś zaczęła Gaba. Oczywiście kupalem na podłodze. Nie zdążyłam natychmiast sprzątnąć, bo Dosia zażyczyła sobie odkręcenia wody w łazience. A Doś mało pije, więc takiego sygnału zlekceważyć nie można, bo się rozmyśli. Skoro już byłam w łazience, to zaczęłam czyszczenie kuwet od łazienkowej. W międzyczasie Gaba zakopała swój urobek trzema butelkami, które umyte czekały na wyniesienie do piwnicy. Turlające się butelki spodobały się Szancie i ochoczo dołączyła do zakopywania. butelki zatem do śmieci, a podłogę w kuchni trzeba było umyć całą. Młode obejrzane, obwąchane. Do prania, na szczęście, się nie kwalifikowały.
Podczas mycia podłogi Ryży dorwał się do miski młodej (stoi na górze, żeby nie sięgał, ostatecznie się odchudza). Pycholem nie sięgnął, ale łapą owszem. Zwalił michę, a karma uroczo rozsypała się na pół pokoju. Kazałam im to zeżreć - popatrzyły tylko, zdegustowane. Z podłogi? Stwierdziły, że po podłodze mogą tylko poturlać i czyniły to z radością. Dosia dostała głupawki i co chwilę przebiegała przez pobojowisko jak kula armatnia, rozwalając wszystko na drodze.
Zanim mogłam sprzątnąć, karma była nie na połowie, ale w całym pokoju, we wszystkich możliwych zakamarkach. Przy zmiataniu doszły do wniosku, że owszem, mogą mi trochę pomóc i próbowały wyżerać spod szczotki.

Wiosna idzie, ale rozważam uszycie gustownej wielokolorowej czapeczki. Na następną zimę będzie jak znalazł.

:ryk:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pt mar 15, 2013 14:49 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

:ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt mar 15, 2013 14:51 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

dalia pisze: :ryk:

caldien pisze::ryk: :ryk: :ryk:

Zero współczucia :evil:

jaaana

Post » Pt mar 15, 2013 14:53 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

jaaana pisze:

Masz rację, zero :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jakby było czego współczuć, to może bym nawet troszkę powspółczuła... :twisted:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt mar 15, 2013 14:55 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

jaaana pisze:

trzeba było nie pobudzać wyobraźni wielokolorową czapeczką :lol:
Obrazek

dalia

Post » Pt mar 15, 2013 14:57 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

caldien pisze:
jaaana pisze:

Masz rację, zero :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jakby było czego współczuć, to może bym nawet troszkę powspółczuła... :twisted:

Zero ępatii :evil: :evil:

Za karę jadę do weta. Na razie z jedną.
Muszę Gabrychę pokazać, nie ma żadnych nowych zmian na skórze. Może mam szczęście i już pierwsza podejrzana karma okazała się być tą niedobrą dla malutkiej.

jaaana

Post » Pt mar 15, 2013 15:29 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

Wspolczuje kolorowemu kotu :lol:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt mar 15, 2013 15:43 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

Współczuję jaaana. Rano, przed kawą takie atrakcje? Ja już bym miała kolorowy dywanik przed łóżko. :lol: :wink:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt mar 15, 2013 15:44 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

Jak będziecie tak pisać, to będę prosila o zdjęcia kotów z aktualną gazetą 8) :ryk:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt mar 15, 2013 15:48 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

Mario, dzięki, przywracasz mi wiarę w dobrych ludzi :lol:

anulka111 pisze:Jak będziecie tak pisać, to będę prosila o zdjęcia kotów z aktualną gazetą 8) :ryk:

Jedyne, co mnie chwilowo powstrzymuje, to fakt, że faktura futer jest trudna do dopasowania. Muszę łączenie dokładnie przemyśleć.
Marii łatwiej. Same długie :twisted:

Wróciłam od weta, skóra czysta, jako i mnie się wydawało. Oby tak dalej.

jaaana

Post » Pt mar 15, 2013 16:08 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

Duże ufffffffffffffff w kwestii weta, za to powazny niepokoj o kochane futerka koteczek ;')

anulka111

Post » Pt mar 15, 2013 17:34 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

się droczy 8)
żadnej czapeczki czy dywanika nie wysmyczy :lol:
kocha te poranne atrakcje :lol:
Obrazek

dalia

Post » Pt mar 15, 2013 17:49 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

Bo myślisz, że to takie proste?
Gustowne połączenie dwóch gładkich, jednego długiego i jednego puchatego?
Na dodatek w czterech różnych kolorach?
To trzeba gruntownie przemyśleć i zaprojektować, a nie tak na łapu-capu.

No tak, kocham. Dobrze, że rankiem nie spieszę się do roboty.

jaaana

Post » Pt mar 15, 2013 17:52 Re: Bo koty... Chudy sobowtór Wampira szuka domu s.90!

jaaana pisze:Bo myślisz, że to takie proste?
Gustowne połączenie dwóch gładkich, jednego długiego i jednego puchatego?
Na dodatek w czterech różnych kolorach?
To trzeba gruntownie przemyśleć i zaprojektować, a nie tak na łapu-capu.

No tak, kocham. Dobrze, że rankiem nie spieszę się do roboty.

to kłaczate proponuję na środek - będzie coś w kształcie irokeza :lol:
reszta pocięta w paski symetrycznie po obu stronach :lol:
Obrazek

dalia

[poprzednia][następna]