Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 13, 2013 22:09 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Dzięki , karma bedzie w sobote zamowiłam u weta , tylko nie wiem co z odkłaczaczem ? BIedny Miron chodzi i miałkoli,bo pewnie głodny,trąca mnie w nogi ,w ręce i prowadzi gdzie zawsze stała micha z suchym ...... a ja nic mu dzis nie mogę dać :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Chodze tylko i patrze czy pije ,ale pije ,najgorsze jest to podawanie lekow do pyszczka !!!! Lesio i Miłek bez problemu ,Lesio sam zlizywal Lakcid ,Miłkowi codziennie daje vitaminy i tez bez sensacji a ten wije sie jak piskorz !!!!!Wieczorem podrapał Tż przy podaniu leków ,dobrze ze jest to w syropie i lakcid tez moge w strzykawke , nie wiem jak by było z tabletką ?Jak karmie pozostałe to Mirona zamykam w łazience , skacze na klamke i bardzo sie denerwuje !!!!!Oj jutro bedzie cięzko,ale na szczęście kupki juz nie było , no bo i z czego . Jutro wieczorem ugotuje tego indyka z ryzem i mu dam bo biedak cały dzień na glodzie !!!!!!! A czy ta karmę RC Gastro może tez jeśc Lesio ??? NO bo jak bedzie stała w misce to pewniakiem tez zje ????/
Nie lubie jak kotom cos dolega , bardzo mnie to doluje !!!!!!i zaraz wymyślam jakieś nie stworzone historie !!!! Nie moge spać :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Zastanawia mnie co moglo mu zaszkodzić ? Je to samo suche co Lesio !Odrobine zje mieso wolowe ,uprzednio przemrożone i drobno pokrojone !!!! czasami puszke ,pół puszki Gurmeta gold ,mus !!!! Wet zasugerował że czasami karmy puszkowe sa zle wypasteryzowane i takie sensacje moga być !!!!
Oj chyba dzis nie bede spać , chodzi mi biedak i miałkoli !!!!! może go brzuszek boli , ale dotykałam i nic nie reaguje ma mięki !!!
Ewidentnie domaga sie jedzenia !!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:
Byle do jutra wieczór.
Dobranoc :?: :?: :?: :?:
Obrazek Obrazek

Monika53

Od: Sob maja 29, 2010 17:19

Post » Śro mar 13, 2013 22:25 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Monika nie odkłaczaj na razie!Nic mu nie będzie,a może karma nie pomóc przez to.Dobranoc kciuki :ok: .On chce swoje jedzenie i miauczy.Bejbi miała krwawe biegunki i cicho płakała,ale zawsze się wtedy chowa.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Śro mar 13, 2013 23:12 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

A on sie nie chowa tylko raz sie polozy kolo mnie za moment idzie sprawdzic czy jest cos do zrelka znowu sie kładzie kolo mnie i tak miałczy ... i popija wode dobrze ze chociaz sam pije bo tak bym musiała mu wstrzykiwać do pysia , przed momentem byl w kuwecie , poleciałam za nim ale bylo tylko siusiu !!! no na szczęście !!! Czy ja dzis usne ???????
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Czw mar 14, 2013 0:30 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Monika spokojnie :) Wczuj się co ja przechodziłam,a kilka osób których już nie ma na forum najazdy na mnie robiły.Ja się tak martwiłam :( i wiem że Bejbi jest już skazana tylko na te karmy.Twój kot nie.Moja zjadła drzazgi z łóżka i dlatego tak jest :( Twój Miron szybko dojdzie do siebie,a że kocury marudzą bardziej to wiem."Pańcia daj mi to,ponoś mnie" Dlatego kocury wolę oglądać,a mieć kotki :) Kocury są piękne,dostojnie wyglądają lecz często za jedzenie zrobią wszystko mimo że są grube i syte :) Trzymaj dietę jak Tusia,a w dwa tygodnie wszystko wróci do normy :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Czw mar 14, 2013 10:04 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Monika u mnie wszystkie jedzą karmę moderate, nawet Oli, co prawda on dostaje też inne ale na pewno Twoim grubaskom wyjdzie na dobre ta karma...wszystkim :mrgreen:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Czw mar 14, 2013 20:01 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Moniś i jak tam dzisiejszy dzien minął. Jak koteczek ??
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw mar 14, 2013 22:08 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Wydaje mi sie że jest ok .Biedak głodował do dzis do 19!!!! Zjadł indyka z ryzem i odrobina marchewki,zjadłby pewnie jeszcze ale dałam mu troche ,rano dostanie porcję a jutro ma przyjśc wet do domu . Ale wcale nie widać zeby kot był chory to moze rzeczywiście była jakaś niestrawnośc ? ale leki jeszcze daję. Tylko ile my musimy sie nagimnastykować zeby mu je podać !!!!! Popytam jutro weta co i jak i czy może kupki do badania nie zabrać ? :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Czw mar 14, 2013 22:18 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Nie wiem czy jest sens dawania wetowi kupek bo on zrobi tylko na zwykłe robale i nic nie wyjdzie.Lamblie i posiew kału na bakterie, ale to koszta! Może na razie nie rób tych badań chyba że się powtórzy to co było :? Oby to była jakaś niestrawność i nic więcej :ok:
Obrazek ,

vailet

Post » Pt mar 15, 2013 10:48 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

tylko koopala na lamblie pobiera się bezpośrednio z jelita a nie takiego co już wyskoczył :ryk:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Pt mar 15, 2013 21:45 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Wet powiedział ze to raczej niestrawnmośc, oczywiście moglam dac kupke do badania ale to nie potrzebny wydatek . No chyba ze przytrafi mu sie to jeszcze raz . Na razie jest dobrze ,je i zrobil dzis dobrego kupala . :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Kazal odstawic juz leki , jutro mamy nowa karmę Rc Gastro , zobaczymy czy bedzie ja jadł ?????
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Sob mar 16, 2013 3:38 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Monika powinien jeść tylko pytanie kiedy mu się znudzi.Mam tak z Bejbi i raz zwykłe gastro je raz to moderate bo ile można to samo :? O metodzie wydobywania z jelita słyszałam tylko od Ani (lamblie ).W Sanepidzie sobie robiłam bo miałam podobne objawy i pytałam czy te testy na antygen są skuteczne.Szefowa potwierdziła i wet też bo przecież przed leczeniem Bejbi były lamblie,a potem kilka testów i nic.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie mar 17, 2013 18:17 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie mar 17, 2013 19:57 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Witam ,Mironek juz ok , na szczęscie je ta nowa karmę ,i Lesio oczywiście tez mu wyjada . :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

Post » Nie mar 17, 2013 20:44 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

Hej Monika super że je, bo szkoda kasy gdyby nie jadł :) Tak się rozpuszczą że nic nie będą długo chciały :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon mar 18, 2013 10:06 Re: Moi chłopcy Lesio, Miłek i Miron cz. II

MOże za bardzo pochwaliłam bo dziś odeszły oba od miski !!!!!!! No ale nie po to dałam prawie 100za karmę zeby mi grymasiły!!! Gotuje jeszcze na dzis indyka więc .......? Musza sie do niej przekonać .
U nas dzis wieje strasznie , z balkonu koty pouciekały,a ja po jutrze mam zabiegi !!!! Udało sie załatwić wszystko wczesniej i bardzo sie cieszę Tylko prawie pół dnia mnie nie bedzie !!!!! no ale to tylko 10 dni !!!!
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Monika53

[poprzednia][następna]