Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 13, 2013 23:32 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Na pewno Piratka zostanie ci dostarczona w piątek. Tak, podałaś adres na pw ;) Jutro będę wiedziała, czy ja też ją odwiozę. Zadzwonię i umówimy się na konkretną godzinę.
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Czw mar 14, 2013 8:24 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Okidoki :) Uprzedź, gdybyś miała dzwonić z numeru zastrzeżonego, zdarza mi się czasem takich połączeń nie odbierać, bo się parę razy zeźliłam na próby sprzedania mi czegoś/przekonania do kolejnej wspaniałej oferty banku/telefonii :evil:
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Czw mar 14, 2013 15:41 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Okazało się, że dr Sawaszkiewicz nie przyjmuje już w piątki, więc zabieg w mordce kici przesunął się na 25 marca na 17.00. Rozmawiałam z dr Uznańską, powiedziała, że antybiotyk będzie wtedy jeszcze działał.

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Post » Czw mar 14, 2013 15:43 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Orany, to co będzie z Kicią?
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Czw mar 14, 2013 15:48 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

lamiglowka pisze:Orany, to co będzie z Kicią?

Bez paniki, będzie dobrze;]

Napisz, co z twoim transporterem, bo od soboty do środy, jak nie na dłużej, wyjeżdżam z Wawy. Tżet zostaje, mogę ci podesłać jego nr tel, jak by co.
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Czw mar 14, 2013 16:04 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

lamiglowka pisze:Orany, to co będzie z Kicią?

Dobrze będzie, spoko :) Będzie miała więcej czasu na mizianie u mnie i na zapoznawanie się z Kociannami, zanim będą ją dręczyć :wink:
Stanęło na terminie poniedziałkowym (25.03), bo nie zawsze mogę wziąć wolny dzień (przyszła środa i czwartek raczej odpadały), a dzień po zabiegu chciałam posiedzieć z kicią i jej popilnować.

Petroniusz

Post » Pt mar 15, 2013 20:13 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Kicia już u mnie w DT. Oj, przeprowadzki stresują ją nieludzko :(
Kiedy już znalazła się w łazience i została wypakowana z transporterka, który miał wrócić z Hikiko, zaczęła szukać bezpiecznego miejsca - no i pośpiesznie wlazła do czekającego na nią mojego, wysłanego polarkiem transporterka. Ale to miejsce nie kojarzyło jej się dobrze, bo natychmiast zwiała - za kibelek, a jakże, a potem zabunkrowała się za pralką (czego w sumie się spodziewałam i próbowałam zatarasować wejście, ale mało skutecznie). No i siedzi tam. Próbowałam ją tam myźnąć, odsunęła się. Posiedziałam z nią kwadransik, przemawiając do schowanego za pralką stwora, i przy kolejnej próbie dotknięcia kicia już się nie odsunęła. Oj, daleka droga przed nami :| Chyba muszę się podszkolić u jakiegoś zoopsychologa...
Dam jej chyba spokój na razie, może później wyciągnę ją zza pralki, żeby zakroplić jej oczko i pokazać kuwetę. Chyba że dzisiaj dać jej spokój? :roll:
Sytuacji nie poprawia to, że cały dzień pęka mi głowa, pewnie od tego piekielnego wichrzyska :evil:

Petroniusz

Post » Pt mar 15, 2013 22:09 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Bardzo ładnie się trzymałaś jak na pękającą głowę ;) Nawet herbatkę zaproponowałaś (ja bym pewnie powiedziała: idźcie już sobie, bo mnie łeb nap...sza, no ale ja niezsocjalizowana jestem;]

O Kicię się nie martw, ona bardzo "głaskliwa" jest, tyle że za tą pralką to ci ciężko będzie ;) No ale kocia ciekawość prędzej czy później ją stamtąd ruszy.
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Pt mar 15, 2013 22:31 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

:1luvu: Dzięki, nawet nie wiecie co to znaczy trudny kot, nie znacie Puszczyka.

Kicia to przylepa kochana. Tak się cieszę, że jest w dobrych rękach - za pralką, świetne miejsce.

Dziesiaj pierwszy raz od trzech tygodni Puszczyk nie zwiał na mój widok, za to nie je.
Podszkolić można się zawsze u behawiorysty, ale to w trudnych przypadkach.
Dziękuję, transporterek może nich już poczeka na powrot Hikiko...sorki, w łykend jestem chora...
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Pt mar 15, 2013 23:25 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Hikiko pisze:O Kicię się nie martw, ona bardzo "głaskliwa" jest, tyle że za tą pralką to ci ciężko będzie ;) No ale kocia ciekawość prędzej czy później ją stamtąd ruszy.

Ruszyła się już w jakieś pół godziny później - przyłapałam ją na środku łazienki, zwiała, potem nawet osyczała mnie ze swojej kryjówki. Zostawiłam jej wodę i żarełko (w mokrym przemyciłam scanomune) i poszłam sobie, uznałam, że dam jej spokój. No, nie do końca, bo prysznic musiałam jakoś wziąć w jej osobistej łazience :lol:
Zajrzałam w jakiś czas potem - a tu kicia już pod drzwiami, na kontenerku 8O Dała się głaskać, mruczała, udeptywała, nawet na ręce ją wzięłam i miziałam. Sprawiała wrażenie, jakby na pokoje chciała się wyrwać (Kocianny od czasu do czasu węszyły pod drzwiami, więc wiedziała, że ma czterołape towarzystwo). Strzeliłam parę fotek (ale tylko jedna jest znośna, aczkolwiek powiększać nie radzę, piksele wylezą, fuj), wpuściłam kropelki do oczka. Kicia ciut się sfoszyła, ale spoko, nie jest to wielki foch :wink:
Dostała robocze imię Fairy - bo jest malutka i śliczna jak elfik :1luvu: A jaka puchata! Śliczności :D

Fairy, czyli elfik łazienkowy :mrgreen:
Obrazek

Petroniusz

Post » Sob mar 16, 2013 11:30 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Też uważam, że jest cieplusia/milusia, Kicia z duszą na dłoni. Strasznie dzielna i mądra dziewczynka.

Petroniuszu, brak mi słow, żeby Ci powiedzieć, co to dla mnie znaczy, że królewna jest bezpieczna...

Nawet dziad się odczepił, chociaż może mu się jeszcze przypominać, nieuprzejmie go podsumowałam...
Głaski dla Pingwinki, może już nie będzie fochów?

:1luvu:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Sob mar 16, 2013 11:34 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Raport z dnia następnego - wpuszczania kropelek kicia nie lubi, oj nie, ale nie warczy, nie gryzie, nie syczy wtedy, po prostu próbuje się wyrwać. Kiedy już kropelki zostały wpuszczone do oczka, po chwili zaczęła mruczeć, czyli obyło się bez focha.
Bardzo chętnie je suche (Sanabelle), kurczakowym Feline Porta wczoraj pogardziła, więc dzisiaj podałam jej Scanomune w Animondzie i to je, ale jakoś bez entuzjazmu, chrupki zdecydowanie wygrywają.
Dzisiaj rano raz syknęła na mnie zza pralki, niedługo potem wylazła i miziała się pięknie. Jej mruczanda słuchała przyczajona pod drzwiami Mori, Banshee i Skierka jakoś ignorują obecność gościa. Panny obwąchały sobie noski przez szparę w uchylonych drzwiach, tri obsyczała Fairy i obwarczała, ale kiedy potem gość odbył spacerek do kuchni (na zgiętych łapkach i ze skulonym puchatym ogonem) to w sumie tylko przyglądała się z rezerwą (no dobra, czuwałam, żeby przejawów agresji nie było :wink: ). Ogółem kicia zaskoczyła mnie wczoraj, bo późnym wieczorem wymknęła się z łazienki i wypadła jak torpeda na pokoje. Starsze Kocianny łypnęły na nią z foteli, nawet nasyczeć na nią nie zdążyły, bo przezornie złapałam zbiega i zamknęłam na powrót w łazience.
Z tego biednego oczka cały czas coś się sączy :?
Sioo było w kuwecie, koopala jeszcze nie, ciekawe, czy zareaguje jakoś na zmianę karmy.

Petroniusz

Post » Sob mar 16, 2013 15:46 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Nieźle Fairy sobie poczyna, galopuje! :ok:
Pewnie ma już dosyć kociej samotności, w tej klacie w Koterii wysiedziała się sama. Pustawo tam wtedy było...
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Sob mar 16, 2013 17:39 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

No, chyba faktycznie brakuje jej towarzystwa :) Dzisiaj byłam dotąd ciut zajęta, ale jak odsapnę i jak kicia zechce, to wypuszczę ją chociaż na godzinkę "na pokoje", zobaczę, jak Kocianny Tri na nią reagują. Pewnie będzie trochę syków i warczenia, ale to raczej nieuchronne, niestety.

Petroniusz

Post » Sob mar 16, 2013 19:45 Re: Help ! TYMCZAS potrzebny na JUZ !!! RATUJEMY OKO PINGWIN

Ciekawa jestem, będą syczały, aż im się znudzi. Fairy chyba trochę zmieszana...
Zrób zdjątko...
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

[poprzednia][następna]