Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 14, 2013 9:56 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Dorota pisze:Jak zwykle wsadzil ogon w palnik, na ktorym gotowala sie woda w czajniku.
Nawet nie zauwazyl, ze sie pali.

:strach:
On często tak?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw mar 14, 2013 10:01 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Revontulet pisze:
Dorota pisze:Jak zwykle wsadzil ogon w palnik, na ktorym gotowala sie woda w czajniku.
Nawet nie zauwazyl, ze sie pali.

:strach:
On często tak?

To byl chyba szosty raz. Moge sie lekko mylic.
Tu sie zaczelo: viewtopic.php?t=26332
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw mar 14, 2013 10:03 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Podobno często... :roll:
A niedopilnowanie swoją szosą... :mrgreen:

Bym dopytywała do samego źródła... Też sie przed chwilą zastanawiałam po co komu jeden kieł - jeśliby para naprzemianległa.. ale jeden 8O

Spróbowałam dziś chrupy. Po jednej Portę21 i TotW. Porta jest niedobra - ale kotom od początku smakowała. Ma silny zapach i taki jakiś też smak... TotW jest całkiem dobry... :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw mar 14, 2013 12:02 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Spróbowałam dziś chrupy. Po jednej Portę21 i TotW. Porta jest niedobra - ale kotom od początku smakowała. Ma silny zapach i taki jakiś też smak... TotW jest całkiem dobry... :mrgreen:
Koty jedzą Totw? Sprawdź może czy nie przysłali Ci felernej partii z podejrzeniem salmonelli - był taki wątek na forum w zeszłym roku gdzie znajdziesz kody zagrożonych karm.

Dorota pisze:To byl chyba szosty raz. Moge sie lekko mylic.

8O :strach:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw mar 14, 2013 13:22 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Broszka pisze:
morelowa pisze:Spróbowałam dziś chrupy. Po jednej Portę21 i TotW. Porta jest niedobra - ale kotom od początku smakowała. Ma silny zapach i taki jakiś też smak... TotW jest całkiem dobry... :mrgreen:
Koty jedzą Totw? Sprawdź może czy nie przysłali Ci felernej partii z podejrzeniem salmonelli - był taki wątek na forum w zeszłym roku gdzie znajdziesz kody zagrożonych karm.

No co? Dlaczego miałyby nie jeść?? Przecież ciągli ktoś tu o TotW-wie coś... Pierwszy raz kupiłam. I już kupiłam, a Ty mnie teraz straszysz :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw mar 14, 2013 14:48 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Broszka pisze: Koty jedzą Totw? Sprawdź może czy nie przysłali Ci felernej partii z podejrzeniem salmonelli - był taki wątek na forum w zeszłym roku gdzie znajdziesz kody zagrożonych karm.

I właśnie przez ten wątek zarejestrowałam się na forum :mrgreen: .
Ktos podał link do wątku, wątek był na hodowcach i żeby go przeczytać trzeba było się zalogować.
Myślisz Broszka, że oni jeszcze sprzedają tamtą partię? :strach:
Dorota pisze:To byl chyba szosty raz. Moge sie lekko mylic.
Tu sie zaczelo: viewtopic.php?t=26332

Rozrywkowy kotek :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Czw mar 14, 2013 16:06 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Taaa.. Mru jest kotkiem wyjątkowym..ciągle mu się coś... Bury i gruby - bure i grube są najlepsze :D

Słońce wylazło 8O , ale nie ma szału temperaturowego, nędzne +1 :?

Obrazek

morelowa

Post » Pt mar 15, 2013 10:00 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:No co? Dlaczego miałyby nie jeść?? Przecież ciągli ktoś tu o TotW-wie coś... Pierwszy raz kupiłam. I już kupiłam, a Ty mnie teraz straszysz :(

No ale chyba wolisz wiedzieć niż nie wiedzieć że takie problemy z karmą były?
W przyszłości mam przemilczeć takie informacje?

Revontulet pisze:Myślisz Broszka, że oni jeszcze sprzedają tamtą partię? :strach:

Myślę że spokojnie mogą sprzedawać z tamtych partii bo termin przydatności do spożycia jest długi. Nie wierzę w to że wszystkie karmy z podejrzanych partii zostały wycofane ze sklepów, poza tym nawet jeśli wróciły do dystrybutora lub nawet do producenta to myślę że nie zostały zutylizowane tylko znów trafiły na rynek po jakimś czasie kiedy sprawa przycichła. To karma dla zwierząt a nie ludzkie jedzenie - myślę że nikt nie będzie ponosił wielomilionowych strat bo kilka psów czy kotów się pochorowało :?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt mar 15, 2013 10:09 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Broszka pisze:
Revontulet pisze:Myślisz Broszka, że oni jeszcze sprzedają tamtą partię? :strach:

Myślę że spokojnie mogą sprzedawać z tamtych partii bo termin przydatności do spożycia jest długi. Nie wierzę w to że wszystkie karmy z podejrzanych partii zostały wycofane ze sklepów, poza tym nawet jeśli wróciły do dystrybutora lub nawet do producenta to myślę że nie zostały zutylizowane tylko znów trafiły na rynek po jakimś czasie kiedy sprawa przycichła. To karma dla zwierząt a nie ludzkie jedzenie - myślę że nikt nie będzie ponosił wielomilionowych strat bo kilka psów czy kotów się pochorowało :?

Masz rację.
Zwłaszcza, że ludzkim jedzeniem też mało kto się przejmuje i tak naprawdę nie wiemy co jemy :roll: .

Morelowa, to w Twoim wątku było o gęsi? Czy u kogoś innego pisałaś?
W każdym bądź razie moim kotom bardzo bardzo smakuje gęś :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Pt mar 15, 2013 10:24 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Ale gęsina sklepowa czy karma z gęsią? chyba hermanns ma takie saszetki?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt mar 15, 2013 10:36 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Tak, kiedyś miałam trochę gęsi od herrmannsa - Morela bardzo lubiła, Migdał nie. On lubił rybę, ona nie.
Natomiast cały czas dodaję odrobinę kaczki do wołowiny. Surowej.

Broszka, no nie, pewnie, że wolę wiedzieć.
TotW jest oceniane jako jedna z lepszych bezzbożówek i chyba najtańsza. Na razie Migdał trochę wybrzydza, zostawia - i dobrze, bo przynajmniej przestał żebrać o suche. Ale żadne nie miało jakichkolwiek sensacji.
Jednak obejrzałam ten wątek i opakowanie. Jest w porządku. Na watku zreszta piszą ludzie o bezpośrednich pytaniach do zoo+ np. itd. Większość pisze, że koty jedzą tę karmę chętnie i zdrowo :D

Obrazek

morelowa

Post » Pt mar 15, 2013 11:08 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Dzień Dobry !!
Noniewiemczybyłamzaproszonaaleprzyszłamsiępoprzyglądać. Nieśmiało. 8O

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Pt mar 15, 2013 11:16 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Dzień dobry kotkubinat :D
A dlaczego nieśmiało???
Możesz się dowolnie rozpanoszyć :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Pt mar 15, 2013 11:24 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Broszka pisze:Ale gęsina sklepowa czy karma z gęsią? chyba hermanns ma takie saszetki?

O Hermannsie kiedyś była mowa i o tej karmie pisałam :wink: .
Bardzo smakowała moim łobuzom. Mam jeszcze sarnę.
Będą dostawać te pyszności jak będą grzeczni- czyli bardzo rzadko :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Post » Pon mar 18, 2013 11:18 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

W weekend dałam drugą saszetkę (nie, nie byli grzeczni).
Sarna wg Fiodora jest niejadalna 8O
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]