wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 13, 2013 20:13 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Szkoda ze tak reaguje, o inne dt bedzie bardzo ciężko :(
Dobrze też na oparzenia działa oprócz tego co już napisałyście zasypka alantan
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro mar 13, 2013 20:29 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Lyca pisze:na FB Fionka udostępniona, ale wrzućcie może zdjęcia - lepszy efekt będzie.

zdjecia kotki są na wydarzeniu oraz w albumie. :wink:

Podajcie mi dane kontaktowe na wydarzenie bo musze wpisać :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro mar 13, 2013 20:29 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Wysmażyłam długi post i zamiast go skopiować wywaliłam w kosmos :oops: . Niech mnie dziś ktoś zastrzeli bo z niewyspania robię głupie błędy.

Kupa poszła - była po prostu ciut luźniejsza, ale nie biegunkowa; niestety odsikać normalnie nie udało się wetowi i trzeba było głupiego jasia żeby poszło. Tak że ewidentnie to u niej trochę stresowe, trochę z uszkodzenia miednicy. Więc operacja byłby cokolwiek pilną sprawą - Gierek czy Wrzosek? Gdzie będzie trzeba tam pojedziemy. W razie gdyby się udało załatwić operację, mogę wyłożyć, ale w ciągu miesiąc musiałabym mieć zwrot minimum połowy :oops: . Gierek robi to cięcie z zostawieniem końcówki ogona, żeby nie było problemów z wypróżnianiem.
Z telefonem jest o tyle problem, że ja "pracuję na słuchawce" i w pracy z reguły nie mogę odbierać prywatnej komórki. A moje doświadczenie mówi, że ludzie zwykle nie zwracają uwagi na prośby o telefon po 16ej.
Do pewnego stopnia najlepiej by było z tym kontem, żeby szło przez jo.anna - bo jeśli (oby) zmieni się DT, to odpadną problemy z przerzucaniem pieniędzy tam i siam. Nivalinu jeszcze nie kupiłam, zmówię w dozie, bo jedna z ich aptek jest blisko mojej pracy.
Na pewno o czymś zapomniałam, ale wrócę za chwilę to może mi się przypomni.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro mar 13, 2013 20:31 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Marzenko, ale i tak pieniądze będą przerzucane, moim skromnym zdaniem lepiej będzie, że póki kotka jest u Ciebie to niech pieniążki idą bezpośrednio na Twoje konto, tym bardziej, że jak sama napisałaś operacja jest na cito
jo.anna

Post » Śro mar 13, 2013 20:37 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Kurcze, szkoda, że kamari nie ma, bo ona ma dużo przemyśleń dotyczących ogona.
Chyba przy Amelce uparła się, zeby nie amputowac i kicia ma swój ogon.
A Ominia miala ogromne problemy po zlej amputacji.
Nasz Milutek też ciągnął ogon bezwładny. Teraz cxasem uda mu sie podnieść go niemal do pionu.

Napewno wielkie doświadczenie z ogonami ma p. Halinka.
Może warto byłoby z nią się skontaktować.
Może warto błoby choć spróbować rehabilitacji nim zacznie się ciąć.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro mar 13, 2013 20:39 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Marzena

zdecydowanie Gierek...

ja służe transportem pomoc narazie finansowo nie moge :oops: tymbardziej ze z Cekinem tez musze jechac
agula76

Post » Śro mar 13, 2013 20:43 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

w tym konkretnym przypadku to kolejność jest taka---najpierw operacja potem rehabilitacja, szkoda, że Kinni nie udało się zdjęcia zgrać z płytki, bo wtedy wszystko było by jasne
jo.anna

Post » Śro mar 13, 2013 20:45 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Lidziu - problem w tym, że trzeba "na cito" zadbać o miednicę i nogę, bo to wpływa wg wetów na załatwianie się. A Fionka musi się załatwiać, żeby przeżyć. Plus co wet go widzi, to też raczej stwierdza, że niestety jest do usunięcia, ale żeby za wysoko nie ciąć, żeby nie było problemów ze zwieraczami...
Podałam CatAngel mój nr, ale ona sama stwierdziła, że potrzebny jest ktoś, kto będzie mógł odbierać telefony przez cały dzień a z tym u nas krucho chyba :( .
OK, w takim razie prześlę wszystkim pytającym mój nr konta i będę to zapisywać w moim pierwszym poście na 1szej stronie.

Czyli jutro rano dzwonię do Gierka i ugaduję najbliższy możliwy termin.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro mar 13, 2013 20:49 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

ja od 13 jestem dostepna
agula76

Post » Śro mar 13, 2013 21:25 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Nie pamiętam czy napisałam - mała waży 2200. Chodzi całkiem nieźle i gdy chce się uwolnić potrafi się wić i używać pazurków. Nivalin zamówiłam - 50,99 (bo to muszą być te małe ampułki) Słupek dostała mój nr konta, podobnie jak inni chcący wesprzeć Fioneczkę. Jakbym coś przegapiła proszę na pw się przypomnieć.

Alienor

Post » Śro mar 13, 2013 22:42 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

A może na ten pęcherz spróbować relanium, zamiast ''głupiego jasia''?
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Czw mar 14, 2013 8:34 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Przypominam o Fionce z rana :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw mar 14, 2013 9:05 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Szenila pisze:A może na ten pęcherz spróbować relanium, zamiast ''głupiego jasia''?

Jakoś wydawało mi się, że relanium to u kota działa głównie na aptetyt, ale w razie w to zapytam. Dziś udało się trochę wycisnąć, Ala jeszcze po szkole podejdzie do weta na porządne odsiusianie. Kupę wymasowałam - była dość zwięzła. Fionka chętnie je a jeszcze chętniej się głaska. Myję jej pupę i te biedne wylizane (?) uda chusteczką dla niemowląt z alantanem i lanoniną a potem sudocrem, bo to mam. Ona jest zupełnie obłędna - głaskana włącza takiego traktora, że aż cała wibruje, tuli się i ociera o człowieka jak najeta. Aha, na wszelki wypadek ma 2 kuwety - jedną ze żwirkiem normalnym, drugą z drewnianym - do wyboru. Może się odblokuje i zacznie przynajmniej popuszczać do nich :ok: :ok:

Alienor

Post » Czw mar 14, 2013 10:19 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Kamari pewnie niedługo się pojawi. Póki co poszukałam trochę.
Tu jest coś o ogonie na tej stronie
viewtopic.php?f=1&t=149557&p=9510007&hilit=amputacja+ogona#p9510007

I tu
viewtopic.php?f=1&t=120972&p=6891987&hilit=amputacja+ogona+kamari#p6891987

Może potem jeszcze coś znajdę, narazie muszę iść do piwnicy.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw mar 14, 2013 13:19 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Jest szansa na operację nawet jutro - ale dr musi obejrzeć zdjęcia RTG. Wtedy odpowie co i jak i kiedy.

Alienor

[poprzednia][następna]