Nieaktualne. Dziękuję za pomoc :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 12, 2013 14:17 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

danutkotka pisze:Wypada mi tylko przemilczeć ten niczym niezasłużony i niesprawiedliwy osąd. Chciałam tylko dac kotce kochajacy dom...

To nie jest wymierzone przeciwko Tobie, serio. Wiem, że mogłaś tak to odebrać, bo wydźwięk trochę niejednoznaczny, ale niestety, trzeba być bardzo ostrożnym. Były już na forum historie osób, które brały koty, a następnie je usypiały (masowo! jeden po drugim!) bądź wywoziły do laboratoriów w Niemczech. Osoby te sprawiały bardzo dobre wrażenie i przez długi czas nikt nie domyślał się, co naprawdę robią. Trzeba było śmierci bądź "zniknięć" kilkudziesięciu kotów, aby ludzie zaczęli łączyć fakty. Niestety, takie są realia.

Tak więc postaw się w sytuacji osoby wydającej kota, czyli decydującej o całym jego dalszym życiu. Każdy chce mieć pewność, że jego pupil, częstokroć wyrwany śmierci na ulicy czy z choroby, trafi do dobrego domu. Tyko tyle i aż tyle.

Poza tym, z osobistego doświadczenia polecam Ci osoby naprawdę posiadające wiedzę o kotach. Oczywiście, staż na forum nie jest bezpośrednim wykładnikiem tej wiedzy :wink: ale dużo o danej osobie mówi. Wystarczy poczytać czyjeś posty, aby wyrobić sobie opinię. U mnie była dziewczyna bardzo kochająca koty, ale z wiedzą raczej średnią, jeżeli chodzi o żywienie czy behawior. Co z tego, że PA przeszłam bez trudu, skoro i tak później musiałam samodzielnie wszystkiego się dowiadywać, robiąc po drodze masę błędów? Wierz mi, nie opłaca się, szkoda Twojego czasu i zdrowia potencjalnego kota. Zdecydowanie łatwiej jest "dostać wszystko na tacy" :lol:

Może sama napiszesz PW do wymienionych w wątku osób i zaprosisz je do siebie na PA? Kotkins, kasia_5000, dalia, zabers? Weź sprawy w swoje ręce, szybciej będzie po bólu :wink:

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Wto mar 12, 2013 14:33 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

Masz rację LaMonture.
Zamiarem moim jest stały kontakt z "zakoconymi" i zawracanie im głowy pytaniami.
Ponadto mój TŻ miał już wcześniej koty,więc wie to i owo.
Osobiście jestem opiekunką owczarka belgijskiego, widocznego w podpisie od ponad 4 lat i -nie chwaląc się- uchodzi on za "dobrze ułożonego".
Wiem, wiem - kot to nie pies,ale też wymaga troski, miejsca,karmy itp itd.
Dziękuję za troskę i zaangażowanie.
ObrazekObrazek

Obrazek

danutkotka

Od: Pon paź 01, 2012 13:02

Post » Wto mar 12, 2013 14:50 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

danutkotka pisze:Masz rację LaMonture.
Zamiarem moim jest stały kontakt z "zakoconymi" i zawracanie im głowy pytaniami.
Osobiście jestem opiekunką owczarka belgijskiego, widocznego w podpisie od ponad 4 lat i -nie chwaląc się- uchodzi on za "dobrze ułożonego".
:ok:
LaMonture pisze:Może sama napiszesz PW do wymienionych w wątku osób i zaprosisz je do siebie na PA? Kotkins, kasia_5000, dalia, zabers? Weź sprawy w swoje ręce, szybciej będzie po bólu :wink:
LaMonture, dzięki :kotek: wysłałam pw z prośbą o pomoc do dziewczyn wskazanych przez Ciebie, mam nadzieję, że tutaj zajrzą :D
Obrazek

Bagienka

Od: Sob paź 08, 2011 6:05

Post » Wto mar 12, 2013 15:29 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

danutkotka pisze:Masz rację LaMonture.

I bardzo dobrze :) Nie musisz od początku wszystkiego wiedzieć, grunt, żebyś się chciała dowiadywać. Proponuję, abyś od razu na PA miała przygotowaną swoją listę z pytaniami, żeby nic nie umknęło w trakcie wizyty. Czasem pewne rzeczy przychodzą człowiekowi do głowy ot tak w środku dnia (kiedy stoi w kolejce albo obiera ziemniaki :mrgreen: ) i jeśli ich nie zapisze, to na bank po chwili zapomni. Wizyta jest po to, żeby możliwie wszystkie wątpliwości wyjaśnić od razu :)

Życzę powodzenia w dokacaniu! :ok:

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Wto mar 12, 2013 16:29 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

Proszę nie łączyć tego samego osiedla z normalną osobą. Zaznaczyłam wyraźnie nr 3 a danutkotka mieszka zupełnie gdzie indziej!
:ok: Za udaną PA.

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Wto mar 12, 2013 20:20 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

Bagienka, wylalam Tobie PW :) chetnie pomoge jezeli wizyta aktualna

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Wto mar 12, 2013 21:57 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

LunaKlara pisze:Bagienka, wylalam Tobie PW :) chetnie pomoge jezeli wizyta aktualna

:D Koci Pazur... dobrze się składa :kotek:
ObrazekObrazek

Obrazek

danutkotka

Post » Wto mar 12, 2013 23:07 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

Bardzo przepraszam, nie chciałam nikogo urazić swoim postem. Może źle go sformułowałam. Ale naprawdę na forum czyta się tyle historii, sama też miałam przykre doświadczenia więc czasem jakoś tak mimo woli zapala się czerwona lampka. Trzymam :ok: za szczęśliwą adopcję.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro mar 13, 2013 7:59 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

danutkotka pisze:
LunaKlara pisze:Bagienka, wylalam Tobie PW :) chetnie pomoge jezeli wizyta aktualna

:D Koci Pazur... dobrze się składa :kotek:

Tak, aktualna :ok:
Mogę liczyć na to, że umówicie się na priv?
Będzie szybciej i łatwiej, ja bym nie pośredniczyła wtedy :wink:
Obrazek

Bagienka

Post » Śro mar 13, 2013 22:10 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

Byłam dzisiaj na wstępnej PA u danutkotki odnośnie ewentualnego dokocenia do kici, która będzie zaadoptowana. Ja nie mam żadnych zastrzeżeń :D balkon zabezpieczony, okna wkrótce będą, super kontakt. Danutkotka to bardzo otwarta, pozytywna osoba, chętnie rozmawiała, cierpliwie odpowiadała na pytania. Wszystko wyjaśniłam odnośnie karmy, żwiru, akcesoriów. W moim przypadu, to już będzie kwestia dogadania się koteczek i psa. :1luvu:

miki27

Post » Śro mar 13, 2013 22:16 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

o super Miki bo mi niestety dzisiaj nie udalo mi sie dotrzec do Danuty. Do 21 bylam u weta z bardzo chorym kociakiem :(

no to teraz juz z gorki :lol:

LunaKlara

Post » Śro mar 13, 2013 22:18 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

a co nowy domek na kastracje kocicy ?

LunaKlara

Post » Śro mar 13, 2013 22:28 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

Są oczywiście na tak. Moja kicia 8-miesieczna, była ciachana 2 dni temu, wyjaśniłam też wszystko odnośnie opieki nad kotkiem po sterylizacji/kastracji (spokój, cisza, w dzień zabiegu tylko woda). Moja kicia jest na dt, dałam namiar, że mozna jak najbardziej najpierw kotusie obejrzeć. U mnie problem polega na tym , ze kicia mimo że jest grzeczna i kochana, łatwo sie płoszy i pytanie jak sie odnajdzie. W razie czego mam mnóstwo innych kotów. Z pewnością dopasuje kota., dlatego będę czekać, az najpierw w domku danutkotki pojawi sie Jej wymarzona kotusia, zeby poznać charakter i dopiero potem będe dobierać. Dlatego też napisałam wstępna PA. Biedna danutkotka była tak zestresowana z początku rozmową, jakby to był jakiś egzamin:) Dziewczyny, naprawdę trzeba ostrożnie pisać komentarze na forum, bo łatwo niechcący wystraszyć (zestresować) potencjalny, fajny domek. Później już było ok :kotek: Ja wyszłam spokojna.

miki27

Post » Czw mar 14, 2013 8:30 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

Fajnie, cieszę się, że kontakty zostały nawiązane :ok:

Za transportem się rozglądać zaczęłam :kotek:
Obrazek

Bagienka

Post » Czw mar 14, 2013 8:50 Re: Poznań - prośba o wizytę PA - pilne!!!

:dance: :dance2: :flowerkitty: :kitty: :catmilk:

YAY
ObrazekObrazek

Obrazek

danutkotka

[poprzednia][następna]