wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 13, 2013 17:16 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

http://www.facebook.com/events/162242930599510 dodajcie na pierwszą stronę.
jo.anna weź udział muszę cię mianować adminem bo sama nie dam rady tego pilnować.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro mar 13, 2013 17:30 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Do tej pory Fionka nie miała biegunki - stres zaczyna wychodzić. Krągły brzuszek to ona miała od pierwszego karmienia w lecznicy - spokojnie Alienor. Dziwny tył to tez efekt połamanej miednicy - trzeba ją poskładać tak jak mówił wet w Wawie - ale to jubilerska robota co tez podkreślił. Może też tak być, że po złorzeniu miednicy kicia będzie miała wieksze czucie bo moze na skutek przemieszczenia coś na cos uciska - tak jak u ludzi i jest niedowład. Tak sie zastanawiam. Ale to już dla dr Wrzoska z Wrocławia jest robota - on chirurg i neurolog.

Ona dostawała do tej pory przez 8 dni te leki, które są w poście wyżej wymienione bo moja wet rozmawiała telefonicznie z wetem w Wawie i podała co kici dawała przez ten czas.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Śro mar 13, 2013 17:40 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Jeśli chodzi o kontakt, to moim zdaniem powinien być do osoby, u której obecnie jest Fiona, czyli obecnie do Alienor ( Marzenko co Ty na to ? ).

przydałoby się rozliczyć koszta, które do tej pory poniosła Kinnia, ja ze swojej strony pokrywam resztę na rtg w wawie, czyli 65 zł.
jo.anna

Post » Śro mar 13, 2013 17:49 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Dziękuję za fb.
Obrazek

Kinnia

Post » Śro mar 13, 2013 18:13 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Udostępnione! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro mar 13, 2013 18:26 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Alienor pisze:...dostałam receptę na nivalin ...
Zasponsoruję zastrzyki. Ja ostatnio koło 60 zł płaciłam za opakowanie, ale to na pewno od apteki zależy. Może lepiej będzie, tzn. szybciej, jak od razu na konto Alienor (a nie jo.anny) przeleję? Tak czy inaczej poproszę namiary na konto na pw.

Nie udostępnię, bo mnie nie było, nie ma i być na FB nie zamierza. Ale siostrę, jak zwykle, poproszę o udostępnienie. :D
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Śro mar 13, 2013 18:49 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Niestety nie mogę wesprzeć finansowo bo sama mam spore długi u weta, ale podczytuję i trzymam kciuki za koteczkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro mar 13, 2013 18:50 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Z amputacja ogona uważajcie. Żeby nie było tak jak z Ominią kamari.
Myślę, że warto sudokremem pupę smarować.
A może ozonella by była tez dobra. Fajnie goi i łagodzi.
http://www.doz.pl/apteka/p50125-Ozonell ... any_100_ml
Albo olejek z dziurawca.

Kupując nivalin pamiętajcie o tym, żeby poprosic o import równoległy, jest znacznie taniej.
Albo w doz.pl kupić
http://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?value=nivalin
Zwróćcie uwagę na dwie ostatnie pozycje - różnica ok 20zł a lek ten sam.
A aptek dozowych jest sporo.

Czy ja dobrze przeczytałam, że Fiona chodzi?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro mar 13, 2013 19:24 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Tak. Fiona chodzi i to całkiem zgrabnie chodzi i szybko.
Obrazek

Kinnia

Post » Śro mar 13, 2013 19:24 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Słupek pisze:
Alienor pisze:...dostałam receptę na nivalin ...
Zasponsoruję zastrzyki. Ja ostatnio koło 60 zł płaciłam za opakowanie, ale to na pewno od apteki zależy. Może lepiej będzie, tzn. szybciej, jak od razu na konto Alienor (a nie jo.anny) przeleję? Tak czy inaczej poproszę namiary na konto na pw.

Nie udostępnię, bo mnie nie było, nie ma i być na FB nie zamierza. Ale siostrę, jak zwykle, poproszę o udostępnienie. :D

Słupek, myślę, że na konto Marzeny wpłynie szybciej niż najpierw do mnie a potem ode mnie
jo.anna

Post » Śro mar 13, 2013 19:26 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Trzymam kciuki :ok:
We Wrocławiu też zajmujemy się koteczką z urazem kręgosłupa, malusią... Kocioprzystaniowy Misiek jest chłopakiem pieluszkowym z amputowanym ogonem. MIKUŚ, u której jest na tymczasie, mówiła, że miała złe przejścia z Sudocremem, zapytam przy okazji o co chodziło.
Forsą nie dam rady poratować, bo jestem doszczętnie spłukana, ale wesprę dobrym słowem, udostępnię i trzymam :ok:
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro mar 13, 2013 19:32 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

jo.anna pisze:Słupek, myślę, że na konto Marzeny wpłynie szybciej niż najpierw do mnie a potem ode mnie
No właśnie też tak myślę. A przecież w aptece na kreskę do czasu zbiórki nie dostanie. :D
To ja piszę pw do Marzeny.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Śro mar 13, 2013 19:37 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

ja mam przepis na krem robiony na odparzenia,odlezyny itp

na bazie rivanolu ,przeciwzapalny, przeciwświądowy

znajde recepture
agula76

Post » Śro mar 13, 2013 19:45 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Ja stosuję sudocrem u Bączka, który od zawsze ma tam problemi robi mu sie strupek.
Jedyny problem to siadanie Bączka na wykładzinie bezpośrednio po posmarowaniu, bo robi sie plama.
Smaruje też czasem taka maścią kasztanową na hemoroidy ale to jednak inny przypadek.

Jeśli Fiona chodzi to dlaczego miala być uśpiona?
Bo chyba tego nie rozumiem.
Dlatego, że w tej chwili nie panuje nad fizjologią?
Ostatnio edytowano Śro mar 13, 2013 20:17 przez Lidka, łącznie edytowano 1 raz

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro mar 13, 2013 20:11 Re: Pilne! Zbieramy pieniądze, połamany kręgosłup Fiony. Pom

Najlepszy znany mi środek na wszelkiej maści problemy skórne (czytaj: obtarcia, odleżyny, odparzenia) to stary dobry Alantan. Niedrogi i skuteczny. W mojej ocenie najlepiej działa maść ale jest tłusta - dla wygodnickich jest też krem :) No i oczywiście maść tranowa - ale kto stosował to wie, działa ale ten smród...

na FB Fionka udostępniona, ale wrzućcie może zdjęcia - lepszy efekt będzie.

Lyca

Od: Pt mar 01, 2013 21:50

[poprzednia][następna]