xlchtloi pisze:Owszem, karmy uzupełniające to mokre.
Dzięki za wyjaśnienie. W takim razie jak moje zjedzą te swoje 10 kg RC to spróbuję im pomału wprowadzać którąś z bezzbożówek. Zobaczymy co z tego wyjdzie. : P
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
xlchtloi pisze:Owszem, karmy uzupełniające to mokre.
Madzio pisze:xlchtloi zrobił(a?) naprawdę super zestawienie, brakowało mi tego, gdy szukałam karmy dla kota jako początkująca w tej branży. Dzięki! Myślę, że to nadaje się do ABC
xlchtloi pisze:Ej, ja swoje zrobiłamLista jest? Jest!
Teraz przydałoby się, żeby ktoś spojrzał na to krytycznym okiem...
EDIT:
Hmm, a to Ci siurpryza. Niby Terra Faelis jest w polecanych, a właśnie dotarłam w BARFowym wątku do momentu, kiedy dagnes miesza ją z błotem. Sami zobaczcie: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=10&t=104755&start=1275 (darujcie, nie wiem, jak dawać odnośniki do poszczególnych postówW każdym razie jest gdzieś bliżej dołu strony)
viewtopic.php?p=6297318#p6297318
maneki pisze:Spokojnie, dagnes, z tego, co czytam na barfnym świecie, uznaje, że prawie wszystkie gotowe karmy są kiepskie w porównaniu z BARFem, jednakże widzie ich "zalety".
Revontulet pisze:xlchtloi - wow, świetny ten spis![]()
Czemu animonda carny exotic jest w karmach uzupełniających? zawsze myślałam, że jest w miarę zbilansowana- no może bez szaleństw, ale nie jest aż tak źle - do kategorii średniaków bym to wrzuciła.
Ja akurat traktuję Natures Menu jako w miarę dobrą karmę, a Feringę jako średnią. Ale to moje BARDZO subiektywne odczucie.
xlchtloi pisze:Hmm, wydaje mi się, że gdzieś czytałam, że Exotic jest uzupełniająca, ale nie jestem pewna, a jak na złość nie mogę nigdzie analizy składnikowej znaleźć. Gdybyś przypadkiem miała jakąś pod ręką, to przepisz, popatrzymy, w razie czego poprawimy![]()
Revontulet pisze:Jestem prawie pewna, że ona ma jakieś dodatki witaminowe. Ale nie pamiętam czy to były jakieś sensowne ilości. Wg mnie te saszetki spokojnie mogłyby znaleźć sie w kategori "średnich".
Revontulet pisze:Wg mnie spis jest rewelacyjny i powinien znaleźć sie na pierwszej stronie wątku
xlchtloi pisze:Revontulet pisze:Wg mnie spis jest rewelacyjny i powinien znaleźć sie na pierwszej stronie wątku
Przyznaję, to by bardzo ułatwiło sprawę np. nowym użytkownikom. Choć osobiście poczekałabym, aż pojawi się ostateczna wersja.
Jutro chyba się wezmę i wypiszę wszelkie wątpliwości, które mam odnośnie niektórych pozycji, a nuż ktoś będzie w stanie je rozwiać...
Skład 1: Łosoś 69%, rosół 29%, pietruszka 0,45%, brązowy ryż 1%, cykoria 0,1%, spirulina 0,1%, yucca 0,1%, olej słonecznikowy 0,1%, tauryna 0,15%
Skład 2: Gęś 35%, jagnięcina 34%, rosół 29,95%, spirulina 0,1%, rozmaryn 0,1%, cykoria 0,15%, olej lniany 0,1%, tauryna 0,15%, biotyna 250mcg
Skład 3: Świeży kurczak 65,8%, rosół z kurczaka 29%, borówki 2%, lucerna 1%, lubczyk 1%, aloes (kawałki) 1%, oliwa z oliwek 0,1%, psyllium 0,1%, biotyna 250 mcg
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 25 gości