Iga-już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 12, 2013 13:04 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Igusia z utęsknieniem czeka na swój wymarzony domek :) Najlepiej gdyby miała w nim kociego przyjaciela ponieważ Iga świetnie się czuje w kocim towarzystwie :ok:

Obrazek

Ale i bez kociego kolegi powinna świetnie funkcjonować - jest otwarta, towarzyska i nie jest bojaźliwa :wink:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro mar 13, 2013 10:22 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Filemon chętnie zostanie jej przyjaciel;em w nowym domku Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro mar 13, 2013 11:26 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

O, to gdyby ktoś szukał dwupaczku to już mamy gotowy :wink:
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 13, 2013 11:29 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

pewnie :ok:

Patmol

Post » Pon mar 18, 2013 7:49 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Iga pozdrawia kibicujące Cioteczki :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Pon mar 18, 2013 8:41 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Ciocia MB przesyła całuski slicznej czarnulce :1luvu: i nieustające kciuki za domek :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon mar 18, 2013 14:27 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Od wczoraj zastanawiam się czy robię coś nie tak... Odkąd wiszą ogłoszenia na necie o Igę pytało kilka osób, ale albo na mojego maila nie odpisały, albo wycofywały się. Jedna Pani pisała, że ma 2-letnie dziecko więc napisałam, że musi mieć świadomość, że kot chcąc się bawić może udrapać lub ugryźć i żeby przemyślała swoją decyzję o adopcji ze względu na dobro ich, dziecka i kota. Czy ja coś źle napisałam, że Pani już się nie odezwała? Inna Pani po przemyśleniach napisała, że chyba zrezygnuje z adopcji ponieważ boi się, że kot jej z domu ucieknie. Odpisałam, że można pomyśleć o zamontowaniu siatki, że to fajny pomysł, że kot może się np. na parapecie bezpiecznie powygrzewać, że Iga nie ciągnie do drzwi. Owszem, czasem wita w drzwiach wchodzących do domu, ale nie ucieka na klatkę i lubi sobie jedynie poniuchać powietrze wlatujące przez szczelinę zablokowanego okna. Znowu coś źle Pani napisałam? Może ja nie umiem z ludźmi rozmawiać? Nie piszę nigdy tonem jakbym to ja wszystko wiedziała najlepiej. Staram się tłumaczyć, pokazywać przykłady, pisać o własnych doświadczeniach (niewielkich, ale jednak), a i tak kończy się rezygnacją lub brakiem odpowiedzi. Nie wiem, może to moja wina, że ludzie nie chcą kota ode mnie...
Obrazek

nelka83

Post » Pon mar 18, 2013 15:08 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Ludzie oczekują, że dasz im kota bezproblemowego, z gwarancją że nikogo nie udrapnie, nigdy nie zachoruje, nie wypadnie przez otwarte okno, nie ucieknie, itp itd. A że masz wymagania, np. zabezpieczenie okien lub lepszą karmę, to idą tam gdzie wymagań nie ma - np. do sąsiadki lub znajomej której po raz enty okociła się niekastrowana kotka.
Samo życie.
Tym niemniej trzymam :ok: żeby w końcu dobry domek się znalazł.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto mar 19, 2013 8:52 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Dzięki MB, może masz rację :wink:
Tak sobie myślę, że jeśli domek będzie bardzo chciał Igę to i jedzonko i siatka nie będzie problemem. Tylko im dłużej się czeka na TEN dom tym więcej wątpliwości, niewiary w siebie. Muszę odnowić ogłoszenia, zrobić nowe ładne fotki i może tym razem się uda.
Obrazek

nelka83

Post » Wto mar 19, 2013 9:04 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Ludzie nie chcą gadać/pisać -tylko zabrać sobie kota i mieć.
A mało osób wie, że co kot to inny charakter -że trzeba się zastanowić, pomyśleć i dopasować kota do stylu życia, rodziny i potrzeb.
Ile ja już napisała maili na maile o Filemona. I tez każdy rezygnuje -bo ja chcę sie spotkać.

Przepraszam. Jedna pani dała adres żeby przyjść i przynieść Filemona. I nawet blisko było w miarę.
Rozmawiałyśmy 23 grudnia wieczorem, a ona chciała kota jakiegokolwiek ale koniecznie najpózniej 24 grudnia rano.

Patmol

Post » Wto mar 19, 2013 11:30 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

No tak, nie ma to jak szybki prezent gwiazdkowy :?
Obrazek

nelka83

Post » Wto mar 19, 2013 11:43 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Iga "pod słońce" wygląda jak kot pręgowany :)
Obrazek
Obrazek

Czasem lubi Aronowi baranka strzelić :wink: (na tym zdjęciu właśnie to zrobiła :D )
Obrazek
Obrazek

Lubi też pozować :kotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Z moją siostrą :wink:
Obrazek
Obrazek

nelka83

Post » Wto mar 19, 2013 12:15 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

pasują do siebie :mrgreen:

Patmol

Post » Wto mar 19, 2013 12:17 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

Nie przejmuj się głupimi ludźmi, widocznie żadnych z tych domów nie był TYM. Nikt z adoptujących nie zastanowi się nad tym, że dla nas to jakby oddawać własne dzieci, dlatego zależy nam na najlepszym i odpowiedzialnym domu. Żadna z tych osób nie zna tych kociaków tak jak my, dlatego zamiast się obrażać na nasze sugestie powinny je przyjąć na klatę. Ja sobie nie wyobrażam traktować moich kociambrów w kategorii rzeczy, zbyt wiele dla nich poświęciłam, żeby teraz je tak lekko traktować.

A ci, co chcą zwierzaka teraz natychmiast to gówniany dom. Jedna pani zadzwoniła w niedzielę o sunie, chciała sobie obejrzeć, ale akurat DT nie był w stanie się z nią spotkać (w końcu była niedziela i kobieta nie powinna oczekiwać, że ktos natychmiast porzuci swoje plany, bo ktoś chce teraz). Zaproponowano wtorek. Pani nie pasowało, inny termin też nie. Nie odezwała się. Nie ma czasu. Zastanawiam się jak w takim razie miała zamiar przekonać DT, że jest w stanie odpowiednio zająć się sunią?

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Wto mar 19, 2013 12:24 Re: Iga-czarnulka z białą niespodzianką ;)-szuka DS/woj.zach

no nie wiem jak dla was 8) ale ja się jakoś szczególnie do kotów nie przyzwyczajam :oops:
kot to kot :oops:
trzy koty chętnie bym oddała - od ręki
ale żeby ten przyszły dom spełniał chociaz minimum dobrej woli -adres muszę mieć, spotkanie musi być i umowa podpisana
i chętnie kota oddam :mrgreen:

Patmol

[poprzednia][następna]